Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

«Έχει απαξιωθεί η Φούτμπολ Λιγκ»

557f48e7a6be8f5f6d43e8469415a2c2_L (1)
Στον ArenaFM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Απόλλωνας Καλαμαριάς, Βασίλης Ανατολίτης. Μίλησε για την διακοπή του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ και για τα αιτήματα των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βασίλης Ανατολίτης:
Για την λύση που ψάχνουν οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ:
«Ελπίζουμε να βρεθεί λύση. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια μας για τις διεκδικήσεις μας και ας ελπίσουμε πως θα πετύχουμε κάτι. Έχει συσταθεί με πενταμελής επιτροπή που θα μιλήσει με την ηγεσία της χώρας, τον ΟΤΕ TV, την ΕΠΟ και το Υπουργείο Αθλητισμού».
Για τον ΟΠΑΠ:
«Έχει μειωθεί η επιδότηση από τον ΟΠΑΠ κατά 30%. Ένα μέρος του ΟΠΑΠ έχει ιδιωτικοποιηθεί. Υπάρχουν ομάδες οι οποίες αν πουν πως δεν υπογράφουν με τον ΟΠΑΠ θα βρουν χορηγό για να έχουν χρήματα. Υπάρχουν όμως και ομάδες που δεν θα βρουν».
Για την απαξίωση της Φούτμπολ Λιγκ:
«Οι ομάδες έκαναν ένα προγραμματισμό αλλά δεν βγάζουν όλες το πρωτάθλημα. Το κακό δεν ξεκίνησε φέτος απλά φέτος είναι στο χείλος του γκρεμού οι περισσότερες ΠΑΕ. Η πρόταση του Απόλλωνα ήταν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και μετά ανάλογα με τις εξελίξεις να σταματήσει. Έχει απαξιωθεί η Φούτμπολ Λιγκ και όλα τα φώτα έχουν πέσει στην Σούπερ Λιγκ. Αν δεν υπάρχει Β’ εθνική δεν θα μπορούν να βγαίνουν και παίκτες για την Σούπερ Λιγκ».
Για τις τελευταίες εξελίξεις:
«Η επιτροπή είναι σε επαφές με όλο τον κόσμο. Εμείς θέσαμε στην Σούπερ Λιγκ τους προβληματισμούς μας και ο κ. Αγραφιώτης υποσχέθηκε πως θα θέσει το θέμα μας. Ελπίζω πως θα συμφωνήσουν οι πρόεδροι της Σούπερ Λιγκ και θα συναινέσουν να πάν κάποια χρήματα στην Φούτμπολ Λιγκ. Βάση προγραμματισμού το πρωτάθλημα θα τελειώσει 14 Ιουνίου αν ξεκινήσει 18 του μηνός. Όσο πιο πίσω πάμε τόσο πιο πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές θα μπουν».
Για το κόστος που έχει αυτή η απραξία:
 «Υπάρχουν ομάδες που από την πρώτη Ιουλίου έχουν ξεκινήσει 1 Ιουλίου και ακόμα δεν έχουν βάλει ευρώ. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε Αύγουστο και είναι πιο τυχερός. Εμείς συναινέσαμε να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα γιατί ακούσαμε την φωνή των άλλων ομάδων. Μετά την κλήρωση του κυπέλλου ο Απόλλωνας είναι από τους τυχερούς που θα παίξει με τον ΠΑΟΚ και θα έχει έσοδα. Άλλες ομάδες δεν έχουν αυτή την τύχη».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: