Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Αρης-Π.Α.Ο.K Οι παίκτες-κλειδιά του ντέρμπι

http://www.contra.gr/images/m/arispaokpaikteskleidia_m.jpgΟι παίκτες που αναμένεται να κρίνουν με την απόδοσή τους την έκβαση του ντέρμπι.Σέρχιο Κόκε
Μπορεί να χαρακτηριστεί ο... Βλάνταν Ιβιτς του ΠΑΟΚ. Μπορεί να μην έχει φέτος συχνή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, έχει όμως περισσότερες αρμοδιότητες στο οργανωτικό κομμάτι και αποτελεί το συνδετικό κρίκο της μεσαίας γραμμής με τον φουνταριστό (Κάμπορα). Έχει την κάθετη πάσα και μπορεί να κάνει τη ζημιά στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Το βασικότερο, έχει το κίνητρο να αποδείξει ότι μπορεί να διακριθεί σε ένα μεγάλο παιχνίδι, όπως είχε κάνει πρόπερσι όταν σχεδόν μόνος του πήρε από τον χέρι τον Αρη και τον οδήγησε σε ένα άνετο 3-1 επί του ΠΑΟΚ.

Μεχντί Ναφτί
Ως είθισται τα ντέρμπι κρίνονται κυρίως στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Ναφτί είναι από τους παίκτες που θα «τραβήξουν κουπί» στο κυριακάτικο ματς. Μαζί με τον Σάκη Πρίττα έχουν την δύσκολη αποστολή να πάρουν τον χώρο του κέντρου, να κερδίσουν την μάχη με Γκαρσία και Βιτόλο και να βγάλουν την ομάδα μπροστά. Ο Τυνήσιος μέσος έχει δείξει και τις ικανότητές του στο σκοράρισμα, ενώ δεν διστάζει να δοκιμάζει σουτ όταν του παρουσιάζεται η ευκαιρία. Η απόδοσή του θα είναι το βαρόμετρο του Αρη και θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Τόνι Κάλβο
Με τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ στον πάγκο έχει σταθερή θέση στην ενδεκάδα και όχι άδικα, αφού ο Αργεντινός τεχνικός είναι αυτός που αναγνώρισε όσο κανείς άλλος τα ποδοσφαιρικά του προσόντα. Είναι από τους παίκτες που μπορούν να ξεχωρίσουν στα δύσκολα και να πάρουν ένα παιχνίδι μόνοι τους. Η πρόσφατη εμφάνιση στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Καβάλα έδειξε ότι ο Ισπανός είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Μαζί με τον Κόκε είναι από τους ποδοσφαιριστές που έχουν την κάθετη πάσα και φυσικά την τελική προσπάθεια. Ουκ ολίγες φορές ο Κάλβο έχει βοηθήσει στο σκοράρισμα χαρίζοντας σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του.

Πάμπλο Γκαρσία
Το Α και το Ω του φετινού ΠΑΟΚ. Όχι τόσο για την -αδιαμφισβήτητη- ποδοσφαιρική του αξία, όσο για την ψυχή και το τσαμπουκά που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο. Στοιχεία που συνήθως στα ντέρμπι υπερτερούν των αγωνιστικών δυνατοτήτων και καλύπτουν τις όποιες αδυναμίες. Ο αγαπημένος της εξέδρας, Πάμπλο Γκαρσία, μαζί με τον Βιτόλο είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που συνδέουν άμυνα και επίθεση και έχουν καταφέρει με την απόδοσή τους να φέρουν τον ΠΑΟΚ πολύ κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ζει και αναπνέει για τα ντέρμπι, πόσο μάλλον αν αυτό είναι κόντρα στον Αρη.

Αντελίνο Βιεϊρίνια
Από τις αποκαλύψεις του φετινού ΠΑΟΚ. Σταθερός, δαιμόνιος και σκόρερ ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός, αποτελεί μία από τις σταθερές αξίες της φετινής ομάδας. Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα και αυτό φάνηκε ειδικά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη. Είναι από τους παίκτες-βαρόμετρο του ΠΑΟΚ και στην καλύτερή του μέρα μπορεί να «σκοτώσει» οποιονδήποτε αντίπαλο, πόσο μάλλον να δημιουργήσει βοηθώντας στο επιθετικό κομμάτι. Το βασικότερο ατού του Βιεϊρίνια είναι ότι δεν «χάνεται» στα μεγάλα παιχνίδια εκεί όπου πραγματικά φαίνονται οι μεγάλοι παίκτες.

Βλάνταν Ιβιτς
Δίχως αμφιβολία κάνει την πιο μεστή καριέρα του μέχρι στιγμής. Δεν είναι μόνο τα 7 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, αλλά η συνολική του παρουσία και η βοήθεια που έχει δώσει στον ΠΑΟΚ τόσο στο οργανωτικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Και να φανταστεί κανείς πως πολλοί ήταν εκείνοι που στην αρχή της χρονιάς πίστευαν ότι ο Σέρβος μέσος δεν θα είναι στα πλάνα του Σάντος και θα αγωνίζεται κυρίως ως αλλαγή. Όχι μόνο παίζει βασικός στην ενδεκάδα, αλλά σε κάθε παιχνίδι δείχνει πως έχει κερδίσει με το σπαθί του θέση σε αυτή.Πηγη contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: