Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Δύο α λα... Νέμεθ!

Ο Σταύρος Αδαμίδης πετάει αύριο για την Αγγλία και το Λίβερπουλ με σκοπό να διαπραγματευτεί με τη διοίκηση των «κόκκινων» την επέκταση του δανεισμού του Κρίστιαν Νέμεθ.

Ωστόσο, ο Ούγγρος επιθετικός δεν θα είναι το μοναδικό αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στις δυο πλευρές, μια και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα συζητήσει με τους Άγγλους το ενδεχόμενο της απόκτησης κι άλλων α λα… Νέμεθ παικτών.

Συγκεκριμένα, δύο ποδοσφαιριστές λέγεται ότι έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον της «Ένωσης». Πρόκειται για τον 19χρονο αριστερό μπακ, Κρις Μαβινγκά, και τον 23χρονο εξτρέμ, Ναμπίλ ελ Ζαρ.

Ο αντί-Καράμπελας

Όσον αφορά τον Μαβινγκά αποκτήθηκε από την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ το περασμένο καλοκαίρι από την Παρί Σεντ Ζερμέν.

Ο Γάλλος αμυντικός -διεθνής στις μικρές ομάδες- αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, μιας θέσης που η ΑΕΚ ψάχνει ενίσχυση, μια και ο Νίκος Καράμπελας δεν έπεισε φέτος ότι μπορεί να αποτελέσει βασική επιλογή.

Ο Μαβινγκά, που βρισκόταν στο «στόχαστρο» και του Αρσέν Βενγκέρ, μπορεί υπό προϋποθέσεις να αγωνιστεί και ως σέντερ μπακ.

«Πασπαρτού»

Όσον αφορά τον Ελ Ζαρ είναι Μαροκινός διεθνής και πέρυσι ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «reds» έως το 2012. Είναι κάτοικος «Άνφιλντ» από το 2006 όταν πήρε μεταγραφή στην ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ από τη Σεντ Ετιέν.

Έχει κάνει το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα από τις 29 Νοεμβρίου του 2006 κόντρα στην Πόρτσμουθ, ενώ συνολικά έχει 20 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα.

Μπορεί να χαρακτηριστεί παίκτης «πασπαρτού» αφού αγωνίζεται και στα δύο άκρα της μεσαίας γραμμής αλλά και ως δεύτερος επιθετικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των κανονισμών της UEFA μια ομάδα μπορεί να δανείσει σε μια άλλη μέχρι δυο παίκτες.

Εμπόδιο η Σαμπντόρια

Εξάλλου, για τον Νέμεθ υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη Σαμπντόρια (άνθρωπός της θα βρεθεί σήμερα στο ΟΑΚΑ) το οποίο δεν αρνήθηκε με δηλώσεις του και ο ίδιος ο παίκτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: