Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Σάντος: «Θα είμαστε πανέτοιμοι στα play off»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b1aae56374d2442e5f6cbde26bedfb6e_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Φερνάντο Σάντος ούτε και σήμερα αναφέρθηκε στην περίπτωση παραμονή του στον ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στην νίκη επί του Εργοτέλη, στα play off, αλλά και στον δουλειά που θα γίνει το επόμενο διάστημα. Ο Φερνάντο Σάντος χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη ενώ στάθηκε και στο μαγικό 30λεπτό του πρώτου ημιχρόνου εκεί όπου η ομάδα του πέτυχε τα τέσσερα γκολ. «Μία νίκη δίκαιη, σαφώς μπορούμε να πούμε 30 λεπτά πως πήγαμε πολύ καλά, είναι αλήθεια πως η ομάδα μπήκε συγκεντρωμένη στο παιχνίδι. Δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να παίξει, δεν είχε κατοχή μπάλας ο Εργοτέλης, απορία της πίεσης που ακούσαμε. Μετά ανοίγαμε το παιχνίδι από τα πλάγια και για αυτό έγινε εύκολο το παιχνίδι. Πετύχαμε τέσσερα γκολ σε ένα διάστημα μισής ώρα και μετά χαλαρώσαμε, χάσαμε την πειθαρχία μας και το παιχνίδι έγινε φιλικό. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μου ήταν πάλι καλύτερη, χωρίς να έχει τόσες καθαρές φάσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό είναι η νίκη.

Στην συνέχεια μίλησε για τα play off. «Σε αυτό το τουρνουά που γίνεται ,είναι πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ, θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να έχουμε τη φιλοδοξία να το κερδίσουμε και να έχουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Είναι έξι παιχνίδια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, δύσκολο για εμάς και για όλους ξεκινάμε με πολλές φιλοδοξίες.Αυτό θα το δούμε, οι αντίπαλοι θα είναι διαφορετικοί. Δεν είναι σαν πρωτάθλημα, το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος ενώ τώρα θα πρέπει να διαχειριστούμε έξυπνα την κόπωση των παικτών. Για αυτό και εμείς, εξαρτάται από τον αντίπαλο για το πώς θα κινηθούμε».

Για τον Βιερίνια σχολίασε:
«Είναι ένας εκρηκτικός ποδοσφαιριστής και η τάση των αντιπάλων είναι να τον αντιμετωπίσουν σκληρά. Τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές θα πρέπει να προστατεύονται από τους διαιτητές. Είναι ποδοσφαιριστές με έμπνευση που φέρουν φιλάθλους στο γήπεδο».

Που θα ρίξει το βάρος ενόψει της προετοιμασίας είπε: «Κάναμε πολύ δουλειά ενόψει πλέι οφ. Θα συνεχίσουμε να δουλέψουμε και στη συνέχεια μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία. Πρέπει να χαμηλώσουμε την ένταση των προπονήσεων, για να μπορέσουν οι παίκτες να μαζέψουν όσο ενέργεια γίνεται, αφού έξι παιχνίδια σε 18 μέρες είναι κάτι πολύ δύσκολο. Από την πλευρά μας θα στηρίξουμε τους παίκτες να είναι καλοί σε επίπεδο φυσικής κατάστασης».

Για το θέμα της παραμονή του είπε: «Νομίζω την κατάλληλη στιγμή θα δούμε τι θα γίνει. Δεν είναι μόνο στα δικά μου χέρια, αλλά είναι και στα δικά μου. Υπάρχει ισχυρός δεσμός με τον πρόεδρο, μεγάλη φιλία και για αυτό όπως έχω πει πολλές φορές θα πάρουμε την απόφαση που είναι καλύτερη για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: