Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

O MVP Λάζαρος και ο «αγανακτισμένος» Καραγκούνης!

O MVP Λάζαρος και ο «αγανακτισμένος» Καραγκούνης!
Η πίεση είναι άγνωστο αν του έκανε καλό ή κακό με βάση την εικόνα του ματς, με βάση το αποτέλεσμα, μία χαρά ήταν για τον ΠΑΟ που έπαιξε με την πλάτη στον τοίχο. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο έφτασε στην τελική επικράτηση, μετατρέπει μία νίκη από αυτές που αν πηγαίνεις για τίτλο, θεωρούνταν αυτονόητες, σε θρίαμβο.

Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος

Με Λέτο, Κατσουράνη, Κούινσι, Μπουμσόνγκ, Καντέ εκτός, το πρώτο ημίχρονο άγονο και την Ξάνθη στις αρχές του δευτέρου να φτάνει δύο τρεις φορές κοντά στο γκολ και να γεμίζει με αυτοπεποίθηση, η πίεση έπεφτε στους ώμους των παικτών του ΠΑΟ σαν βαρίδι. Εν τέλει χάρη στον MVP της αναμέτρησης Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο ο ΠΑΟ έφτασε σε έναν θρίαμβο που περισσότερο και από τους τρεις βαθμούς και την παραμονή στην κορυφή θα του προσφέρει ηρεμία, αυτοπεποίθηση και ψυχολογία που θα είχαν χαθεί αν δεν κέρδιζε.

Οσο για τον «αγανακτισμένο» Καραγκούνη (γράφω αμέσως μετά τη λήξη του ματς, οπότε δεν ξέρω αν θέλησε να εξηγήσει και με δηλώσεις προς τι η αντίδραση του) που προφανώς τα έχει με τον προπονητή του που δεν του δίνει παρά ελάχιστες ευκαιρίες, δύο πράγματα μπορεί να πει κανείς. Πρώτον ότι ακόμη και αν έχει δίκιο, μπορείς να στείλεις το μήνυμα χωρίς άσεμνες χειρονομίες. Δεύτερον σε γενικές γραμμές όσο ο ΠΑΟ έπαιζε εκείνο το εντυπωσιακό και θελκτικό ποδόσφαιρο το 2011 ήταν φανερό γιατί δεν παίζει ο Καραγκούνης, στο 2012 όμως που ο ΠΑΟ προσπαθεί με την ατομική κλάση των παικτών του να πάρει τα ματς, ίσως να έπρεπε να πάρει περισσότερο χρόνο.

Κατά τα λοιπά η 21η αγωνιστική επιβεβαίωσε ότι σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις μάχες του πρωταθλήματος υπάρχει πολύ δρόμος. Φυσικά στην κορυφή ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, φυσικά για τα πλέι οφ, όπου μετά τον ΟΦΗ, τον Ατρόμητο, την Ξάνθη, τον Αρη, μας προέκυψε μία ακόμη ομάδα που μπήκε στη μάχη και αυτή είναι ο Αστέρας Τρίπολης με τους 28 βαθμούς. Οσο για την ουρά κανείς πλέον δεν είναι ήσυχος. Θεωρητικά ο κίνδυνος για Πανιώνιο και Εργοτέλη είναι μικρός, όχι όμως ανύπαρκτος. Από εκεί και πέρα η μέχρι πρότινος αδιάφορη και ωραία Δόξα Δράμας, έπαψε να είναι τέτοια. Απέχει πλέον έξι βαθμούς από την γραμμή της σωτηρίας με δύο ματς λιγότερα. Η Κέρκυρα είναι σε κατακόρυφη πτώση, αλλά δεν έχει πάψει να ελπίζει, ο Λεβαδεικός έχασε έδαφος με την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα, αλλά δεν του ξέφυγε και κανείς. Ο ΠΑΣ πήρε ένα μόλις βαθμό στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Παναιτωλικός ηττήθηκε για δεύτερη φορά από την Δόξα. Η ομάδα του Αγρινίου συνεχίζει να αυτοκτονεί σε κάθε ματς της και πλέον με την ψυχολογία στο ναδίρ έχει ίσως το πιο μεγάλο πρόβλημα και ας έχει το καλύτερο θεωρητικά ρόστερ.

Όπως και να έχει το θρίλερ σε όλα τα επίπεδα συνεχίζεται και αν η κατάσταση έξω από το ποδόσφαιρο δεν ήταν τόσο άσχημη, θα μπορούσαμε να απολαύσουμε όλοι μας πολύ περισσότερο αυτό το ωραίο θρίλερ.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: