Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Γιαννάκης: «Να κάτσω στον πάγκο ομάδας»

Γιαννάκης: «Να κάτσω στον πάγκο ομάδας»
Σε μια όμορφη εκδήλωση στο κλειστό του 14oυ Γυμνασίου Καλλιθέας, ο Ίκαρος πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, παρουσία της Εθνικής ομάδας του 1987, την οποία και βράβευσε. Το www.sport-fm.gr βρέθηκε στην εκδήλωση και μίλησε με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για το ελληνικό πρωτάθλημα, τους προσωπικούς του στόχους, αλλά και το μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων».

«Το πιο ενθαρρυντικό συναίσθημα είναι που το γήπεδο σήμερα γέμισε με παιδιά και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το χειροκρότημα ήταν δυνατό. Το μπάσκετ έχει ανάγκη από τα νέα παιδιά και το να βλέπεις ότι μετά από 25 χρόνια ακόμη αναγνωρίζουν την προσφορά σου είναι σπουδαίο», μας είπε ο «δράκος» του ελληνικού μπάσκετ.

Ο άλλοτε κόουτς της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού εξέφρασε και την άποψή του για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Ο Ίκαρος έχει πρόεδρο τον κύριο Αγγελόπουλο που στέκεται δίπλα στην ομάδα, είναι υγιές σωματείο κάτι που χρειάζεται το ελληνικό πρωτάθλημα και έχει ακαδημίες που παράγουν αθλητές, σε μια εποχή που η ανάγκη για παραγωγή παιδιών από τις ακαδημίες είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ».

Σε προσωπικό επίπεδο, δήλωσε ότι θέλει να επιστρέψει στον πάγκο ομάδας: «Μου λείπει πάρα πολύ η ενεργός συμμετοχή στο άθλημα, παρά την αποχή μου όμως από την προπονητική, παρακολουθώ συνεχώς το μπάσκετ και είμαι μέσα σε αυτό. Στόχος μου είναι άμεσα να κάτσω στον πάγκο μιας ομάδας».

Όσο για το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό: «Σίγουρα περιμένουμε ένα δυνατό ντέρμπι και ελπίζουμε να το ευχαριστηθεί τόσο ο κόσμος που θα πάει στο γήπεδο, όσο και οι τηλεθεατές. Είναι πολύ καλές ομάδες τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο Παναθηναϊκός, με καλή πορεία στην Ευρωλίγκα και πιστεύω θα γίνει ένα πολύ καλό παιχνίδι», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Σε τέτοια ματς δεν υπάρχει προβάδισμα, η νίκη κρίνεται στις λεπτομέρειες, ποιος θα είναι σε καλύτερη μέρα και θα εφαρμόσει το παιχνίδι του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: