Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Δημητρέλος: «Άνοιγμα 11-12 εκατ. ευρώ»

Δημητρέλος: «Άνοιγμα 11-12 εκατ. ευρώ»
Το οικονομικό άνοιγμα της ΑΕΚ είναι της τάξης των 11 με 12 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ τόνισε πως άπαντες είναι διατεθειμένοι να ετοιμάσουν τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να πείσουν την UEFA πως η «Ένωση» μπορεί να τα καταφέρει.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ανδρέας Δημητρέλος στην εκπομπή του Novasports «Supergoal»:

Για την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να πάρει η ΑΕΚ παράταση από την UEFA: «Θα προσπαθήσουμε να ετοιμάσουμε όλα τα έγγραφα για να είμαστε έτοιμοι, περιμένουμε την προσπάθεια αυτών που έχουν τα χρήματα για να μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα για το καλό της ΑΕΚ. Το βασικό που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ απέναντι από την UEFA να πείσει ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Στη συνέχεια εξήγησε: «Κατά αρχήν αυτό που ήθελα να πω είναι πως η UEFA έχει τα στοιχεία που δίνει η ομάδα, έχουν όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπάρχουν και εμείς πρέπει να δείξουμε ότι η εταιρεία είναι βιώσιμη. Δεν έχει σημασία το νούμερο το οποίο είναι του Σεπτεμβρίου και που εμείς πρέπει να το φτάσουμε στο τέλος Δεκεμβρίου. Όμως αυτό το νούμερο δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, γιατί η UEFA δεν ενδιαφέρεται για τους φόρους.

Εμείς θέλουμε να εμφανίσουμε ότι δεν αυξάνεται το χρέος και επομένως με την οικονομική
ενίσχυση των μετόχων μπορεί να μειωθεί. Και σε συνδυασμό με την μείωση του μπάτζετ, να δείχνει μία εικόνα η ΑΕΚ ότι μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Αυτή τη στιγμή καλούμαστε να υποβάλλουμε κάποια χαρτιά για να δικαιολογήσουμε τι έχει γίνει και γιατί η ΑΕΚ έχει τόσες μεγάλες ληξιπρόθεσμες οφειλές και γιατί υπήρχε αύξηση. Είμαστε σε μία κατάσταση όπου έχουμε κάνει παράβαση. Το φανάρι το περάσαμε με κόκκινο. Το θέμα είναι ότι επειδή υπάρχει άλλο ένα φανάρι μέχρι τις 31 Μαρτίου, αν θα μας αφήσουν να φτάσουμε μέχρι εκεί.

Εμείς ζητάμε να μας αφήσουν και εάν δεν έχουμε κάνει τίποτα μέχρι τότε για να διορθώσουμε την κατάσταση μέχρι και τις 16 Φεβρουαρίου, να μας τιμωρήσετε. Έχουν υπολογιστεί κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν, θεωρητικά μιλάμε για ένα άνοιγμα της τάξης των 11-12 εκατομμυρίων
».

Για το αν έχει επικοινωνήσει με τον κ. Νοτιά: «Με τον κ. Νοτιά δεν έχω μιλήσει, έχω μηνύματα πως μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι εδώ, οπότε εάν δεν έχει μιλήσει με κάποιον μέχρι τότε θα ξέρουμε εάν έχει λυθεί το θέμα. Εάν έχει λυθεί, τότε δεν θα χρειαστεί να έρθει, αλλιώς τον περιμένουμε εδώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: