Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ολυμπιακός, United, ΠΑΟΚ…!!

Οι ομάδες που έχουν το ειδικό βάρος να διεκδικούν τους στόχους τους έως το τέλος κάθε περιόδου, αντέχουν πάντοτε στην κρίσιμη στροφή. Γράφει ο Αντώνης Κατσαρός.
Ολυμπιακός, United, ΠΑΟΚ…
Αυτές που υποκύπτουν στις δυσκολίες των κρίσιμων στιγμών, απώς είναι «αξιόμαχες», «εντυπωσιακές», ουδόλως προσεγγίζουν όμως την ουσία.
Την Παρασκευή ο Ολυμπιακός, το μεσημέρι του Σαββάτου η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο ΠΑΟΚ, έδειξαν πως έχουν στόχους. Τους οποίους αντιλαμβάνονται απολύτως και γι αυτό γνωρίζουν πώς να διεκδικήσουν. Με πολύ συγκριμένο τρόπο, ο οποίος υποδήλωσε ότι δεν έχει σημασία η αγωνιστική κατάστασή τους, ούτε και ο αντίπαλος.
Η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, η Λίβερπουλ στο Ολντ Τράφορντ και ο ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» υπέκυψαν χωρίς να αντισταθούν. Χωρίς εν πάση περιπτώσει η αντίστασή τους να είναι αντίστοιχη του ονόματός, ή της πορείας που είχαν έως εκείνο το σημείο. Γιατί οι ομάδες που ήθελαν τους τρεις βαθμούς κατέστησαν σαφές από την έναρξη του αγώνα το όνομα του αφεντικού των ματς, χωρίς να τους αφήσουν το παραμικρό αγωνιστικό περιθώριο. Όχι απαραιτήτως με γρήγορα γκολ και μεγάλες ευκαιρίες, αλλά με την κυκλοφορία της μπάλας και την πρώτη επαφή στις προσωπικές μονομαχίες, οι οποίες κάνουν αισθητή τη διαφορά.
Υπάρχουν κατά συνέπεια οι ομάδες, οι παίκτες των οποίων γνωρίζουν πως με τη φανέλα που φοράνε είναι σε θέση να διεκδικήσουν το αποτέλεσμα που θέλουν, ανεξαρτήτως άλλων συνθηκών και όταν χρειάζεται το δείχνουν στα πιο κρίσιμα σημεία. Υπάρχουν βέβαια και εκείνες που απλά χαμογελούν και ικανοποιούνται με την αξιοπρεπή πορεία. Ανεξαρτήτως τελικής κατάταξης. Η διαφορά είναι μεγάλη…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: