Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Μπρίτο, εσύ σουπερστάρ!!

Μπρίτο, εσύ σουπερστάρ!
Με πρωταγωνιστή τον Λουίζ Μπρίτο, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, ο Ατρόμητος επικράτησε της Κέρκυρας 3-1, σταματώντας το αρνητικό σερί αποτελεσμάτων που είχε η ομάδα του Γιώργου Δώνη. Ο Βραζιλιάνος ήταν εξαιρετικός και με την βοήθεια του Σωκράτη Φυτανίδη (κι εκείνος σουπερστάρ, το λέει και το τραγούδι) χάρισαν το τρίποντο στους Περιστεριώτες, οι οποίοι είχαν παραπάνω από μήνα να πανηγυρίσουν νίκη. Σε δύσκολη βαθμολογική θέση οι Φαίακες μετά την τρίτη σερί ήττα.



Το σύνθημα που έδωσε ο Γιώργος Δώνης στους παίκτες του από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης ήταν ένα. Επίθεση. Οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου μπήκε με τέτοιες διαθέσεις αλλά παρά το γεγονός πως είχε την κατοχή της μπάλας και γυρόφερνε έξω από την περιοχή της Κέρκυρα, δεν κατάφερναν να φτάσουν με την μπάλα κοντά στην εστία του Γκαλίνοβιτς.

Η Κέρκυρα έχασε μια καλή ευκαιρία όταν ο Καλαντζής βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή των Περιστεριωτών αλλά το σουτ που έκανε έφυγε ψηλά άουτ. Στο 18’ όμως, ο Ατρόμητος απάντησε με γκολ. Ο Αναστασάκος έφυγε στην κόντρα, είδε την κίνηση που έκανε ο Μπρίτο και του έκανε την πάσα και εκείνος έκανε την κούρσα, ξεπέρασε και τον Γκαλίνοβιτς και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Κέρκυρα έφερε το ματς στα ίσια στο 29’ όταν ο Αγρίτης σέντραρε από αριστερά και ο Τόμας γλίστρησε στην προσπάθεια του να διώξει και η μπάλα στρώθηκε στον Καλαντζή που πλάσαρε εύστοχα τον Καλαντζή. Οι Περιστεριώτες ανέβασαν ξανά ταχύτητα και η πίεση του έφερε αποτέλεσμα στο 37’ όταν ο Πίτου εκτέλεσε κόρνερ, ο Φυτανίδης πήδηξε ψηλότερα από όλους και με το κεφάλι έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ατρόμητος προτίμησε να δώσει χώρο στην Κέρκυρα στο δεύτερο μέρος. Οι Φαίακες δειλά-δειλά πήραν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο αλλά τα πολλά λάθη στον χώρο του κέντρου έδωσαν την ευκαιρία στους Περιστεριώτες να «χτυπούν» στην αντεπίθεση. Οι Φαίακες είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Γραμμόζη να εκτελεί το φάουλ και τον Μπάρκογλου να πιάνει την κεφαλιά αλλά είδε την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Ατρόμητος στην κόντρα είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη με τον Αναστασάκο αλλά το πλασέ του στο 69’ ήταν τελείως άστοχο. Ότι δεν έγινε όμως σε εκείνη την φάση έγινε στο 74’ με πρωταγωνιστή και πάλι τον Μπρίτο, ο οποίος δέχθηκε την σέντρα από τον Τάτο και με ψύχραιμη ενέργεια έκανε το 3-1.

Ο Επστάιν θα μπορούσε να βάλει και τέταρτο γκολ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι ενώ οι Φαίακες θα μπορούσαν να μειώσουν στο 78’ αλλά ο Μπάρκογλου δεν κατάφερε να νικήσει τον Ράντμαν, ο οποίος είχε περάσει αλλαγή στην θέση του Ιτάνζ.

Ο Ατρόμητος έχασε ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία με τον Καραμάνο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το σουτ του νεαρού μέσου βρήκε το δοκάρι του Γκαλίνοβιτς και έτσι έμεινε το 3-1.





Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Ιτάνζ (41’ Ράντμαν), Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Πίτου (65’ Επστάιν), Τάτος, Μπρίτο (81’ Καραμάνος), Αναστασάκος.

Στον πάγκο: Καραγκούνης, Ιγκλέσιας, Μπάλας, Νάστος.

Κέρκυρα (Χ. Γκράθια): Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Βενέτης, Γραμμόζης, Καλαντζής, Μίχος, Αγρίτης (62’ Τσίγκας), Ερίθε, Κοντοδήμος, Μπάρκογλου, Μάρτιν (80’ Ιωάννου).

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Σακελαρίου, Γιάντσης, Ζιάμπαρης, Ηλιάδης.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: