Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Έχουν το όνομα, έχουν και τη χάρη;

Έχουν το όνομα, έχουν και τη χάρη;
Ίντερ και Μπάγερν είναι φαβορί απέναντι σε Μαρσέιγ και Βασιλεία αντίστοιχα, αλλά η κακή τους αγωνιστική κατάσταση στα εγχώρια πρωταθλήματα κάθε άλλο παρά σίγουρη καθιστά την πρόκρισή τους απέναντι σε Γάλλους και Ελβετούς αντίστοιχα. Οι πρώτες εκτός έδρας δοκιμασίες τους το βράδυ της Τετάρτης θα κρίνουν πολλά.

Μαρσέιγ-Ίντερ 21:45

Έχοντας… ξεγράψει κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος, Μαρσέιγ και Ίντερ επικεντρώνονται στο Champions League.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από διαδοχικές ισοπαλίες στην έδρα τους για τη Ligue 1 και απέχουν 12 βαθμούς από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν. Μεγάλος πονοκέφαλος για τον Ντιντιέ Ντεσάν είναι η απουσία του τραυματία Λοΐκ Ρεμί, ενώ αμφίβολοι είναι οι Ζινιάκ, Εμπία και Ντιαρά. Στον αντίποδα, οι «νερατζούρι» μετρούν τέσσερις ήττες και μία ισοπαλία στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους στη Serie A κι έχουν απομακρυνθεί πολύ από την κορυφή αλλά και τις θέσεις του Champions League. Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, που δέχεται σκληρή κριτική, δεν υπολογίζει στους τραυματίες Άλβαρες και Κόρντομπα, καθώς και στον Γκουαρίν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής έχοντας αγωνιστεί στην προηγούμενη φάση με την Πόρτο.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2003/04 με τη Μαρσέιγ να νικά με 1-0 και στα δύο παιχνίδια. Οι Μασσαλοί μετρούν 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες απέναντι σε ιταλικές ομάδες στην έδρα τους, ενώ οι Ίντερ επί γαλλικού εδάφους έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Στο όριο των καρτών για τη Μαρσέιγ είναι οι Αμαλφιτανό, Α. Αγιού, Ντιαρά και Μορέλ, ενώ για την Ίντερ μόνο ο Κίβου. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Τούρκος Τσουνέιτ Τσακίρ.

Βασιλεία-Μπάγερν Μονάχου 21:45

Η Μπάγερν δεν θέλει να λείπει από τον τελικό που θα γίνει στο «σπίτι» της, αλλά η Βασιλεία θέλει μετά τη Μαν. Γιουνάιτεντ να πετάξει εκτός έναν ακόμη «μεγάλο».

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ισοπαλία στην έδρα της Γιουνγκ Μπόις (2-2) αλλά δεν χάνουν το ελβετικό πρωτάθλημα όπου οδηγούν την κούρσα με διαφορά. Εκτός πλάνων του Χάικο Φόγκελ (πρώην προπονητής στις ακαδημίες της Μπάγερν) είναι μόνον οι τραυματίες Ντεγκέν και Τσίπερφιλντ. Κεντρικό πρόσωπο θα είναι ο Ξερντάν Σακίρι, που από το ερχόμενο καλοκαίρι μετακομίζει στο Μόναχο έναντι 10 εκατ. ευρώ. Οι Βαυαροί έμειναν στο -4 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ μετά το 0-0 με την ουραγό Φράιμπουργκ. Ο Γιουπ Χάινκες δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Σβαϊνστάιγκερ, Βαν Μπούιτεν και Κοντέντο, ενώ στον πάγκο αναμένεται να βρίσκεται ο εκτός φόρμας Ρόμπεν.

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί πέρυσι στη φάση των ομίλων, με την Μπάγερν να νικά 2-1 στην Ελβετία και 3-0 στη Γερμανία. Η Βασιλεία μετρά τέσσερις ήττες σε πέντε ματς ως γηπεδούχος απέναντι σε γερμανικές ομάδες, ενώ οι Βαυαροί έχουν κερδίσει στα έξι από τα εννέα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους στη διοργάνωση και μετρούν έξι νίκες σε επτά ματς απέναντι σε Ελβετούς.

Στο όριο των καρτών για τη Βασιλεία είναι οι Στρέλερ, Φράι, Χούγκελ και Τσάκα, ενώ για την Μπάγερν μόνο ο ούτως ή άλλως τραυματίας Σβαϊνστάιγκερ. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Νικόλα Ριτσόλι.

* Οι επαναληπτικοί θα γίνουν στις 13 Μαρτίου.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: