Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Τους έκανε… «Δρακουλίνια»

Τους έκανε… «Δρακουλίνια»
Χωρίς να πατήσει το γκάζι, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 4-0 της Πόρτο και προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Οι «πολίτες» έκαναν τους «Δράκους» να φαίνονται… «Δρακουλίνια», δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφιβολίας και πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλο τους στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αγούερο, Τζέκο, Σίλβα και Πιζάρο τα γκολ για τους Άγγλους.

Η Σίτι προηγήθηκε με γκολ από τα αποδυτήρια αφού στην πρώτη κιόλας φάση του ματς, ο Οταμέντι έκανε το λάθος και έχασε την μπάλα από τον Ντε Γιονγκ, πάσαρε στον Τουρέ και ο Ιβοριανός με την σειρά του στον Αγουέρο, ο οποίος πλάσαρε άψογα, κάνοντας το 1-0. Το τέρμα μπήκε στα 19 δευτερόλεπτα και έγινε το γρηγορότερο γκολ του φετινού Europa League.

Στο 30’, ο Αργεντινός πλησίασε στο 2-0 αλλά σημάδεψε το δοκάρι, αν και πέρασε και τον Έλτον και η εστία ήταν κενή. Στο δεύτερο μέρος, οι Πορτογάλοι μπήκαν με διάθεση να ανατρέψουν την κατάσταση και πίεσαν τους Άγγλους. Ο Λούτσο Γκονζάλες βρήκε λίγο χώρο στο 52’ και σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο άουτ. Στο 57’, η Πόρτο έφτασε στο γκολ αλλά σωστά ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.

Από εκεί και πέρα, η Σίτι πήρε το πάνω χέρι και στο 76’ έφτασε στο δεύτερο γκολ ύστερα από εξαιρετική ενέργεια του Αγουέρο και πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Τζέκο, ο οποίος πλάσαρε εξαιρετικά και νίκησε τον Έλτον. Στο 84’, οι «Δράκοι» έκαναν και πάλι το λάθος στην άμυνα, εκεί βρέθηκε ο Πιζάρο που πάσαρε παράλληλα στον Σίλβα και ο Ισπανός έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό 4-0, διαμόρφωσε ο Πιζάρο ύστερα από ωραία συνεργασία με τον Τζέκο (τον βοήθησαν και λίγο οι κόντρες στους αμυντικούς της Πόρτο) και πλάσαρε τον Έλτον.

Στην επόμενη φάση, η Σίτι περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης Λέγκια Βαρσοβίας-Σπόρτινγκ Λισαβόνας, με το πρώτο ματς στην Πολωνία να έχει λήξει 2-2.

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κλισί, Μπάρι (57’ Μίλνερ), Νασρί (69’ Τζέκο), Γ. Τουρέ, Αγουέρο (80’ Πιζάρο), Σίλβα

Πόρτο: Έλτον, Μαϊκόν, Ρολάντο, Άλεξ Σάντρο, Οταμέντι (63’ Σαπουνάρου), Λούτσο Γκονζάλες, Μοουτίνιο, Τζέιμς Ροντρίγκες (80’ Ντεφούρ), Χουλκ, Φερνάντο, Βαρέλα (63’ Κριστιάν Ροντρίγκες)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: