Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ημέρα… κρίσης!!

O Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει για την Λέσχη, τους επενδυτές και την προοπτική που υπάρχει στον Άρη
Ημέρα… κρίσης
Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί για κρίσιμα παιχνίδια. Φέτος έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στην ουσία έχουμε μπροστά μας 8 τελικούς.
Μετά τα… όργια που είδαμε για μία ακόμα φορά στην Τούμπα, μπορούμε να επικεντρωθούμε άπαντες στην ΓΣ της Λέσχης Φίλων ΑΡΗ, όπου θα κριθεί το μέλλον της ΠΑΕ, αλλά και της ΚΑΕ ΑΡΗΣ.
Ξεκινώντας ανάποδα ήδη από ότι μαθαίνουμε, αλλά σημείωσε και ο Πρόεδρος της Λέσχης κ. Γρανούζης έχει δρομολογηθεί το πρόγραμμα σωτηρίας της ΚΑΕ ΑΡΗΣ με την συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων και θα ανακοινωθεί στον κόσμο του ΑΡΗ στην ΓΣ.
Από κει και πέρα το καίριο θέμα-ζήτημα είναι οι εξελίξεις στην ΠΑΕ και το επενδυτικό ενδιαφέρον που θα παρουσιάσει η διοίκηση της ΠΑΕ. Είναι ξεκάθαρο από τις δημόσιες τοποθετήσεις των μελών του ΔΣ της Λέσχης (Γρανούζης, Νικολαίδης, Γιαννόπουλος), αλλά και της ΠΑΕ (Σαρρής), ότι τα μέλη της Λέσχης θα κληθούν να αποφασίσουν όχι για παραχώρηση μετοχών (τουλάχιστον σε αυτή την φάση), αλλά εισροή κεφαλαίων στην ΠΑΕ από ξένη εταιρία με αντίτιμο την ανάληψη του μάνατζεμεντ.
Το πώς, πόσα χρήματα και υπό ποιες ακριβώς προυποθέσεις θα τα ακούσουμε από τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη. Το γεγονός ότι το βλέπουν θετικά και τα μέλη του ΔΣ της Λέσχης που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο.
Το κύριο θέμα που προκύπτει είναι το κατά πόσο αποτελεί μονόδρομο η επιλογή αυτή. Δεν μπορώ να αντιληφθώ γιατί την στιγμή που ΟΛΕΣ οι ομάδες ψάχνουν για κεφάλαια με δεδομένη την οικονομική λαίλαπα που έχει χτυπήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, στον ΑΡΗ μπαίνουν… εκβιαστικά διλλήματα του τύπου « θα μας θέσουν εκβιαστικό δίλλημα επενδυτές ή καταστροφή;».
Το λάθος της διοίκησης που διέκρινε το πρόβλημα εγκαίρως θα ήταν να μην αναζητούσε διέξοδο, λύση, αλλά στην ΓΣ να σήκωνε τα χέρια ψηλά και να καλούσε σε… αρειανή πανστρατεία για να σωθεί η ομάδα.
Αντιλαμβάνομαι ότι στον κόσμο έρχεται λίγο… ξαφνικό το να υπάρχει πρόβλημα, όταν το προηγούμενο καλοκαίρι οι προοπτικές ήταν τελείως διαφορετικές κι άκουγε για διπλά… παπλώματα.
Θα σημειώσω ότι ευτυχώς που υπήρχε το διπλό πάπλωμα συγκεκριμένων ανθρώπων και αντιμετωπίστηκε η πρωτόγνωρη οικονομική αιμορραγία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΑΡΗΣ έχει στην διοίκηση ανθρώπους δεδομένης οικονομικής επιφάνειας πολύ μεγαλύτερης ενδεχομένως από τον μέσο αρειανό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλύψουν απώλειες εσόδων 2-3 εκ ευρώ (από τα οποία τα 2 το καλοκαίρι ήταν στο πρόγραμμα) με ταυτόχρονη έλλειψη ρευστότητας, αλλά και ολοκληρωτικής ανατροπής θεμάτων ρύθμισης οφειλών προς την Πολιτεία λόγω της ελληνικής οικονομίας και των γνωστών μνημονιακών ζητημάτων. Αν δεν υπήρχε, λοιπόν, μέχρι σήμερα το… πάπλωμα ίσως να μην έφταναν ούτε οι… επενδυτές για να σωθεί το καράβι. Όπως αν δεν υπήρχαν πολλές οφειλές προηγούμενων ετών , το πάπλωμα θα έμπαινε στο… σεντούκι και θα κοιμόμασταν άνετα με… σεντονάκι.
Προσέξτε δεν θέτω σε καμία περίπτωση το θέμα παλιότερων οφειλών με στόχο τον αποπροσανατολισμό και απόδοση ευθυνών σε πρότερα διοικητικά σχήματα. Μπορεί να είναι δεδομένη η ευθύνη τους, αλλά σήμερα το ζητούμενο είναι το αύριο.
Ο ΑΡΗΣ έχει τον τρόπο και άδεια να πάρει και προοπτική να αναπτύξει για κάτι καλύτερο το καλοκαίρι και τα επόμενα χρόνια σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των ανθρώπων που έχουν χειριστεί την υπόθεση των επενδυτών. Προφανώς κι αυτά θα τα ακούσουμε πλέον και… επίσημα στην Λέσχη.
Από την άλλη είναι δεδομένο ότι αν εμείς οι ίδιοι απορρίψουμε αυτή την προοπτική τότε θα πρέπει να ψάξουμε μαζί με την διοίκηση το plan b της σωτηρίας της ομάδας χωρίς να είναι σίγουρα τα αποτελέσματα της επιτυχίας. Κι όταν προσπαθούμε να… σωθούμε σημασία δεν έχει να αποδώσουμε ευθύνες ( ο καταλογισμός τους θα είναι εύκολος), αλλά να σωθεί το καράβι. Κι όταν αυτό συμβεί τότε ο κάθε… κατεργάρης (αν υπάρχει) θα πάει στον πάγκο του.
Σε κάθε περίπτωση όμως για το ΝΑΙ πρέπει να μας πείσουν αυτοί που θα παρουσιάσουν το πλάνο τους. Και εφόσον υπάρχει η προοπτική τότε ο κόσμος δεν θα δυσκολευτεί. Κάθε άλλο. Θα ανακουφιστεί.
Το ΟΧΙ όμως δεν πρέπει να πρεσβεύει απλά και μόνο την αντίθεση- αντιπολίτευση στην τωρινή διοίκηση άνευ επιχειρημάτων, αλλά να ακολουθείται και από την πρόταση σωτηρίας της ομάδας.
Γιατί η ημέρα της κρίσης στην ΓΣ της Λέσχης θα είναι σκληρή και αληθινή για όλους μας.
Υ.Γ.1 Αν αποτελεί δικαίωση για κάποιους ότι ο Μπίκας δεν παρέπεμψε τον Σιδηρόπουλο, περιμένω με αγωνία τις τοποθετήσεις τους και για ανάλογες κρίσεις παρατηρητών που «δικαίωναν» τους διαιτητές που αθώωναν τους ρέφερι που «έσφαζαν» για χάρη ΟΣΦΠ και ΠΑΟ. Σε πρώτη φάση ας δει το βιντέακι και ο κ. Μπίκας για να δει πόσο πολύ εκτέθηκε κι αυτός και το εργοστάσιο… αγιοποίησης του Σιδηρόπουλου.
http://www.allaboutaris.com/item.asp?id=5601
Υ.Γ.2 Ο ΑΡΗΣ πρότεινε κόντρα στον ΠΑΟ την αναβολή της αγωνιστικής κι έφαγαν τα μούτρα τους οι Φιλλιπινέζες. Την ίδια στιγμή αγωνιστικά βολεύει η αναβολή γιατί θα αποθεραπευτούν Καστίγιο, Ακόστα, Γιαννιώτας. Και υπάρχουν… αρειανοί που βγαίνουν και λένε ΟΧΙ στην αναβολή γιατί την πρόταση την κατέθεσε ο Γιάννης Κόντης (μαζί με τον Πρόεδρο Θανάση Αθανασιάδη την προηγούμενη Παρασκευή). Πώς λέγεται ακριβώς αυτό;

Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: