Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ώρα για... Ουντινέζε!!

Ο Γιώργος Κουβεντίδης γράφει για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με την Ουντινέζε στην Τούμπα
Ώρα για... Ουντινέζε
Ο ΠΑΟΚ πέταξε άλλους δύο βαθμούς μέσα στο γήπεδό του. Αυτή ήταν η τρίτη ισοπαλία στην Τούμπα φέτος (όλες με 0-0) μετά απ΄ αυτές με την Κέρκυρα και τον ΟΦΗ, σε τρία παιχνίδια καρμπόν.
Με τον ΠΑΟΚ να έχει συντριπτική κατοχή της μπάλας, γύρω στο 70-30, να μην κινδυνεύει σχεδόν ποτέ, να δημιουργεί πολλές κλασικές ευκαιρίες, και στο τέλος να μην μπορεί να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα και να μένει στο 0-0. Το αν θα του στοιχίσουν αυτοί οι βαθμοί, θα φανεί στο τέλος, αν και όπως εξελίσσονται τα πράγματα, το ερωτηματικό για τον ΠΑΟΚ είναι αν θα μπει στα πλέι οφ με τρεις ή δύο βαθμούς λιγότερους από τον πρώτο.
Σε κάθε περίπτωση, θα είναι μια νίκη μακριά από απ΄ αυτόν, με τον οποίο θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για τον ΠΑΟΚ η σεζόν συνεχίζεται, προς το παρόν έχει Γιουρόπα Λιγκ και αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι η ρεβάνς με την Ουντινέζε. Μετά την ηρωϊκή άμυνα, που έπαιξε στο στο Ούντινε, έχει την ευκαιρία την Πέμπτη να αποκλείσει τους Ιταλούς και να πάει στους 16.
Τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ πιο δύσκολα απ΄ ότι φαίνεται και το 0-0 του Φρίουλι, δεν τον καθιστά φαβορί. Αυτόν τον τίτλο εξακολουθεί να τον έχει η Ουντινέζε, που είναι καλύτερη ομάδα και παίζει σ΄ ένα τέμπο πιο ψηλά από τον ΠΑΟΚ.
Την Πέμπτη δεν θα δούμε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό της Κυριακής («το μόνο κοινό αυτών των δύο παιχνιδιών είναι πως θα παίξουμε και πάλι 11 εναντίον 11» είπε δεικτικά ο Μπόλονι), λογικά θα δούμε έναν ΠΑΟΚ που θα προσπαθήσει να «σφίξει», θα κλείσει τους χώρους στους Ιταλούς και θα παίξει την περίφημη «ελεγχόμενη επίθεση», όπως έλεγε κι ο Ρεχάγκελ, ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης.
Το πρόβλημα για τον Μπόλονι είναι πως αφενός ελλείψει επιλογών, θα παίξει ουσιαστικά η ίδια ενδεκάδα τρίτο παιχνίδι μέσα σε μια βδομάδα κι αφετέρου ο παίκτης που θα καλύψει το κενό, που αφήνει η απουσία του τιμωρημένου Φωτάκη και του τραυματία Ίβιτς, που εκ των πραγμάτων θα είχαν κομβικό ρόλο σ΄ αυτό το παιχνίδι. Την Κυριακή δοκίμασε τη λύση του Γιάννου, αλλά είναι απίθανο να πάρει αυτό ρίσκο απέναντι σε μια ομάδα, όπως η Ουντινέζε. Κάτι άλλο θα σκεφτεί…
Σε κάθε περίπτωση ο Μπόλονι θα τη βρει την άκρη κι ο ΠΑΟΚ θα είναι αξιόμαχος την Πέμπτη. Πρόκειται για ένα παιχνίδι υψηλού κινήτρου, που απαιτεί εκ των πραγμάτων υψηλή συγκέντρωση για να πετύχεις το στόχο σου, κι αυτή ο ΠΑΟΚ στα μεγάλα ευρωπαϊκά του παιχνίδια την έχει. Για τον ΠΑΟΚ αυτή η πρόκριση, είναι πολύ σημαντική.
Αφενός γιατί ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ θρέφονται από τέτοιες ευρωπαϊκές βραδιές (από κάθε άποψη), μεγαλώνουν και κερδίζουν αυτοεκτίμηση κι αφετέρου γιατί αν την κατακτήσει θα έχει να ασχολείται με κάτι σοβαρό μέχρι να αρχίσουν τα πλέι οφ.
Μέχρι τότε, το μόνο που θα του μένει του ΠΑΟΚ, θα είναι η χαρά της Ευρώπης, εκεί που το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι σε πρώτο πλάνο, εκεί που ο ένας σέβεται τον άλλο κι όλοι μαζί το προϊόν που δημιούργησαν, εκεί που οι ανόητοι κι οι καραγκιόζηδες, είναι ανεπιθύμητοι.
Πηγή: sentra-goal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: