Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

«Περιμένω δύσκολο ματς…»

«Περιμένω δύσκολο ματς…»
Κάθε άλλο παρά σαν τυπική διαδικασία αντιμετωπίζει τη ρεβάνς με τη Ρούμπιν Καζάν για τους «32» του Europa League ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τεχνικός επισήμανε τις δυσκολίες του ματς και την επικινδυνότητα του αντιπάλου, ενώ «ξέκοψε» κάθε κουβέντα για τον αντίπαλο στην επόμενη φάση ή για το θέμα του συμβολαίου του με αφορμή την άφιξη του μάνατζέρ του στην Ελλάδα.

«Ο αυριανός αγώνας θα είναι πολύ σκληρός. Δεν πρέπει να έχουμε καθόλου στο μυαλό μας το προηγούμενο ματς. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί ένα λάθος μπορεί να σου κοστίσει την πρόκριση. Θα πρέπει να έχουμε αύριο ένα ολοκληρωμένο ματς, να μειώσουμε τα λάθη μας ή να οδηγήσουμε τον αντίπαλο στο να κάνει λάθη. Για εμάς το αυριανό ματς ξεκινάει από το 0-0. Πάμε από την αρχή για ένα δύσκολο ματς για να κερδίσουμε την πρόκριση», τόνισε.

«Περιμένω τη Ρούμπιν πιο επιθετική γιατί χρειάζεται γκολ. Δεν θα χάσει όμως την οργάνωσή της για να επιτεθεί. Έχει πολύ καλούς παίκτες για την επίθεση για να μας προκαλέσουν πρόβλημα όμως δεν θα χάσει την οργάνωσή της για να επιτεθεί. Εμείς θα πρέπει να μπούμε πολύ δυνατά. Η Ρουμπίν έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να μας δυσκολέψουν», πρόσθεσε, ενώ για το αν ο Ολυμπιακός θα μπει δυνατά από την αρχή ή πιο συντηρητικά, τόνισε: «Όλοι θέλουν ένα γρήγορο γκολ. Τα πιο σημαντικά γκολ είναι αυτά που μπορούν να μπουν στο τελευταίο λεπτό. Εάν σκοράρεις στο 1ο λεπτό θα έχεις 89 λεπτά για να το κρατήσεις. Εμείς θα κοιτάξουμε να σκοράρουμε είτε νωρίς είτε αργά και να μην επιτρέψουμε στην Ρουμπίν να σκοράρει».

Για την ενδεκάδα που θα παρατάξει, ο Ερνέστο Βαλβέρδε κράτησε κλειστά τα χαρτιά του. «Και ο Μέλμπεργκ και ο Μιραλάς είναι καλά. Τώρα το εάν θα παίξουν ή δεν θα παίξουν είναι θέμα τελευταίας στιγμής. Θα το αποφασίσω τότε», τόνισε, ενώ φάνηκε αινιγματικός ακόμη και για τη θέση του τερματοφύλακα, όπως και για τη στελέχωση του κέντρου.

Ερωτηθείς για το ποιον παίκτη θεωρεί περισσότερο επικίνδυνο για την ομάδα του από τη Ρούμπιν, απάντησε: «Οι Κασάεφ, Καραντενίζ, Νάτσο, Βαλντές και Νάβας είναι όλοι καλοί παίκτες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον συγκεκριμένα. Αυτό που κυρίως μου αρέσει είναι πως δεν χάνουν την οργάνωσή τους».

Για όσους… βιάζονται να ασχοληθούν με τη Μέταλιστ και τη φάση των «16», ο «Τσινγκούρι» ήταν σαφής. «Κανείς από τους παίκτες δεν σκέφτεται κάτι άλλο εκτός από το ματς με την Ρουμπίν. Το 0-1 είναι καλό αποτέλεσμα αλλά δεν δίνει πρόκριση. Δεν σκεφτόμαστε τους επόμενους αντιπάλους γιατί δεν ξέρουμε εάν θα υπάρξουν».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του συμβολαίου του, δεδομένου ότι ο μάνατζέρ του, Ινιάκι Ιμπάνιεθ, έρχεται στην Ελλάδα, είπε: «Δεν έχω πολλά να πω. Ο Τύπος μπορεί να γράφει ότι θέλει. Εμείς έχουμε στο μυαλό μας ένα πολύ σημαντικό ματς αύριο».

Τέλος, κατέστησε σαφές πως δεν προβληματίζεται από πιθανή κόπωση των παικτών του από τις υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Δεν μας ανησυχεί η κούραση. Έχουμε τον χρόνο να ξεκουραζόμαστε. Μόνο η ήττα σε κουράζει. Όταν νικάς τα ξεπερνάς όλα. Γι' αυτό θέλουμε να κερδίζουμε για να μην κουραζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: