Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Βλάσης Τσάκας; Άξιος!

Ο Κώστας Καίσαρης βγάζει το καπέλο στον Βλάση Τσάκα και υποκλείνεται στο μεγαλείο του. Έψησε Γερουλάνο και βουλευτές να ψηφίσουν το Αθλητικό Νομοσχέδιο και να είναι τώρα στο περίμενε για τους Σεΐχηδες επενδυτές.
Βλάσης Τσάκας; Άξιος!
Από καιρό εις καιρόν βγαίνει από το αστυνομικό ρεπορτάζ η είδηση ότι κάποιος απατεώνας εξεπάτησε κάποιους αφελείς. Με το πρόσχημα ότι είναι στο πολιτικό γραφείο Υπουργού ή βουλευτού της περιοχής τάζει διορισμούς και εισπράττει σχετικές προκαταβολές έναντι. Και μόλις ενθυλακώνει το μαρούλι, μην τον είδατε τον Παναή. Βγαίνει προς άγρα νέων θυμάτων. Άλλωστε, όπως λέει κι η σχετική παροιμία, ένα κορόιδο πεθαίνει, δέκα γεννιούνται.

Το κρατάμε προς το παρόν αυτά και πάμε στην περίπτωση Τσάκα. όπως μου μετέφερε αξιόπιστος ρεπόρτερ από τη Δευτέρα το πρωί ο Βλάσης ήταν ανήσυχος. Δεν είχε την άνεση και την ευχέρεια των προηγούμενων έξι μηνών από τον Σεπτέμβριο και εντεύθεν όταν εμφανίστηκε σαν κομήτης του Χάλεϊ. Ότι δεν "υπάρχει κανένα πρόβλημα", ότι "όλα είναι άντερ κοντρόλ" και την "άλλη βδομάδα έρχονται πρίγκιπες και πριγκίπισσες" με τα ιπτάμενα μαγικά χαλιά της Δέσποινας Μοιραράκη και του Λευτέρη Πανταζή.

Εκεί που πάντα η γλώσσα του πήγαινε ροδάνι για πρώτη φορά κόμπιαζε κι ήταν διστακτικός. Κι είναι προφανές. Μέχρι τώρα υπήρχε το πρόβλημα του Νόμου. Τώρα πλέον που ο Πολ Γερουλάνος τον ψήφισε σφίγγουνε οι κώλοι. Εξ ου και τα ζόρια που δείχνει να τραβάει ο Τσάκας.

Θα μου πείτε τώρα υπάρχει άνθρωπος που να έχει πιστέψει τον Βλάση και να τον έχει πάρει στα σοβαρά; Σας λέγω, λοιπόν, μετά πάσης βεβαιότητος, ότι αυτοί που έχουν φάει το σότο, δεν είναι ένας και δύο. Είναι πολλοί. Και δεν λέμε για τους εργαζόμενους που θα προσλάβει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και τους οποίους πέρναγε από κάστνγκ στο γραφείο του στο Κολωνάκι (που ειρήσθω εν παρόδω αποτελεί παρελθόν). Αν ψάχνεις τη σήμερον ημέραν για δουλειά, όχι στον Τσάκα δίνεις βιογραφικό αλλά μέχρι και τον κασκαντέρ κάνεις στον γύρο του θανάτου.

Δεν λέμε για τέτοιες περιπτώσεις. Μιλάμε για στελέχη και μάλιστα υψηλόβαθμα και με ανάλογους μισθούς. Λέμε για μέλη στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ, όπως ο πρώην Βουλευτής της ΝΔ, Δαϊλάκης, που ουδέποτε διέψευσε τη συμφωνία του με τον Τσάκα. Λέμε για μάνατζερ που θα πουλάγανε παίκτες, λέμε για δημοσιογράφους που αναλάμβαναν πόστα. Αρκετοί απ' αυτούς, λοιπόν, τη Δευτέρα που ήταν το ντεντ λάιν, ανησυχούσαν σφόδρα. Κι έκαναν τηλέφωνα δεξιά κι αριστερά για να μάθουν τι γίνεται με τον Τσάκα και που πάει το πράμα.

Τι να γίνει βέβαια; Παραμύθι φούρναρης. Για μια ακόμα φορά. Άλλη μια προθεσμία που είχε βάλει ο ίδιος ο Τσάκας εξέπνευσε και έβαλε καινούργια: "ο πολυχρονεμένος Βεζύρης Αμπντουλαζιζ Αλ Χαγκάγκ, μέχρι τις 9 Μαρτίου που είναι προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ θα έχει βάλει τα 15 εκατομμύρια που απαιτούνται κι ακόμα παραπάνω και θα τον έχει πάρει τον Παναθηναϊκό". Βλάσης Τσάκας σπίκινγκ. Ο λόγος του συμβόλαιο. Κι αν ο Αμπντουλαζίζ γίνει λος πούλος, όπως ο Αλ Σαούντ κανένα πρόβλημα. Ο Τ΄σκας έχει τους πρίγκιπες στο μανίκι, όπως κάποιοι άλλοι τους άσσους στο πόκερ. Θα εμφανίσει τον Αλ Γιαχαραντάν και τα κουκιά Μπαγλάν.

Επανέρχομαι τώρα στους αετονύχηδες που λέγαμε στην αρχή. Καμιά σχέση βέβαια με την περίπτωση Τσάκα. Δεν έχει δαγκώσει κανέναν ο Βλάσης. Ούτε δανεικά έχει ζητήσει, ούτε μερτικό από κάποια μελλοντική δουλειά. Το σότο, όμως, εδώ και έξι μήνες σότο. Το παραμύθι ακόμα πιο καλό κι από αυτά της Χαλιμάς. Κι έρχεσαι και λες τώρα: να φάει τον παπά του Τσάκα κάποιος αφελής, γίνεται. Πρίγκιπες, σεΐχηδες, πριγκιπέσες, πετροδόλαρα, λαγοί με πετραχήλια. Και τις φωτογραφίες των πριγκίπων στην κωλότσεπη, όπως έχουν οι πιτσιρικάδες τα χαρτάκια με τον Ρονάλντο και τον Μέσι.

Να φαει, όμως, το παραμύθι ο Πολ Γερουλάνος, Υπουργός άνθρωπος; Και να φτιάξει διάταξη στο Αθλητικό Νομοσχέδιο κομμένη-ραμμένη στα μέτρα του Τσάκα για τους δήθεν επενδυτές που θα έρθουν στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό από την Τζέντα; Ούτε στον κινηματογράφο δεν γίνεται αυτά, ούτε σε ελληνική ταινία. Νόμοι στην Ελλάδα που τους έχουν παραγγείλει συμφέροντα κι επιχειρηματίες έχουν ψηφιστεί και θα ψηφίζονται όσο υπάρχει Κοινοβούλιο κι αυτή η περίφημη αστική δημοκρατία. Όπως και διατάξεις που χαρακτηρίζονται "φωτογραφικές". Νόμος, όμως, με τη φωτογραφία-Τσάκα δεν έχει μεταγίνει.

Αν οι αετονύχηδες, που λέγαμε ότι εκπροσωπούν Υπουργούς, πιάνουνε κορόιδα τους αφελείς, ο Τσάκας το πήγε ένα βήμα μπροστά. Με το παραμύθι ότι εκπροσωπεί Άραβες επενδυτές έπιασε κορόιδο τον Γερουλάνο και όλους τους βουλευτές που ψήφισαν τον Νόμο. Και είναι τώρα στο περίμενε να εμφανιστούν οι σεΐχηδες με τις κελεμπίες και τα πετροδόλαρα. Άξιος.
ΠΗΓΗ: Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: