Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Λάμψη Αστέρα στα ημιτελικά!!

Λάμψη Αστέρα στα ημιτελικά!
Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Αστέρας Τρίπολης προκρίνεται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Αρκάδες επικράτησαν 1-0 της Κέρκυρας και πέρασαν στους «4» του θεσμού όπου σε διπλά παιχνίδια κόντρα στον Ατρόμητο θα διεκδικήσουν την παρθενική συμμετοχή τους σε τελικό. Ο Σολάκης «χρυσός» σκόρερ στο 44’. ΟΦΗ-Ολυμπιακός το άλλο ζευγάρι, μετά το 3-0 των Κρητικών με τον Πανσερραϊκό.

Οι γηπεδούχοι του Σάκη Τσιώλη ζουν μέρες της περιόδου 2008-09, όταν έπεσαν ηρωικά στην ημιτελικά απέναντι στον Ολυμπιακό (2-2 στην Τρίπολη και ήττα 2-1 στον Πειραιά) και ελπίζουν πως θα έχουν καλύτερη τύχη στα προσεχή παιχνίδια με την ομάδα του Γιώργου Δώνη.



Ήταν όλα έτοιμα για να ξεκινήσει ο προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας στην Τρίπολη με μία εξαίρεση: τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων που χρειάστηκαν ένα ημίωρο μέχρι να κάνουν την παρουσία τους αισθητή. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, το μέχρι τότε μοιρασμένο παιχνίδι που παρακολουθούσαν οι θεατές, μετετράπη σε παράσταση για ένα ρόλο.

Με αιχμές τους Μπρέσκα και Σολάκη οι Άρκαδες δημιούργησαν πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Αναστασόπουλου και τελικά είδαν τους κόπους τους να μετουσιώνονται σε γκολ λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο διαιτητής Δασκαλόπουλος είπε όχι σε ανατροπή του Ροζέριο από τον Γραμμόζη, αλλά ο Σολάκης αντί να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση αυτή, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως η μπάλα έφτασε σε αυτόν και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Κέρκυρα είχε τις δικές της καλές στιγμές νωρίτερα με κύριο εκφραστή τον Αγρίτη, όμως στο δεύτερο μέρος, όταν δηλαδή θα περίμενε κανείς πως θα πίεζε περισσότερο, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να πιέσει αποτελεσματικά τους γηπεδούχους.
Ίσως για τους «Φαίακες» να είναι και θέμα προτεραιοτήτων, αφού είναι ξεκάθαρο πως η σωτηρία αποτελεί το νούμερο 1 στόχο της ομάδας του Χάβι Γκράθια. Αντίθετα, οι Αρκάδες από την άνεση που τους δίνει η ως τώρα βαθμολογική τους θέση μπορούν να ονειρεύονται όχι απλά τη συμμετοχή σε έναν τελικό, αλλά πιθανότατα και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο που μπορεί να έρθει είτε μέσω Κυπέλλου είτε μέσω πλέι οφ…

Πλέον, προέκυψαν τα ζευγάρια των ημιτελικών όπου σε διπλά ματς θα βγουν και οι δύο ομάδες που θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. ΟΦΗ-Ολυμπιακός και Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης θα συγκρουστούν σε ημερομηνίες που θα ορίσει η ΕΠΟ.






ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Μπαντής, Αργυρόπουλος, Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Πιπίνης, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα (70’ Αρσενίεβιτς), Σολάκης (85’ Περόνε), Ροζέριο (61’ Φορμίκα), Ναβάρο.

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Λαδάκης, Μπακασέτας, Κουρμπέλης.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Γραμμόζης, Καραλής (57’ Ιωάννου), Αγρίτης (69’ Καλαντζής), Ερίθε, Μαϊστόροβιτς, Χάμπλ, Κοντοδήμος, Γκουστάβο, Ζιάμπαρης, Εντουάρντο.

Στον πάγκο: Γκαλίνοβιτς, Σακελαρίου, Μίχος, Αμπντούλ, Βιόπουλος

Διαιτητής: Δασκαλόπουλος. Βοηθοί: Καρσιώτης, Τάτσης.

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: