«Tελικός» στο Γκελζενκίρχεν και ο Ball Boy, Πολύδωρος Παπαδόπουλος γράφει για τα κίνητρα της Σάλκε και τα... ατού της διοίκησης των Μπλε για το μεγάλο ολλανδικό... αγκάθι!
Νεύρα, αποβολές, γκρίνια και η Σάλκε σε ένα κομβικό σημείο της σεζόν μοιάζει... καταθλιπτική. Ο Στέφενς προσπαθεί να ηρεμήσει τα αποδυτήρια, παίκτες – ηγέτες όπως ο Χούντελαρ δεν βγάζουν στο γήπεδο αυτό που ξέρουν, η κούραση έχει κάνει την εμφάνισή της, ενώ χαρισματικοί παίκτες όπως ο Χόλτμπι έχουν το μυαλό τους εκτός γηπέδου! Η ήττα από τη Λεβερκούζεν εκτός από τα... σπασμένα αντικείμενα που άφησε ο Κυριάκος έφερε και απογοήτευση, γιατί χάθηκε μοναδική ευκαιρία να πλησιάσει τη Μπάγερν. Τα «δώρα» των Βαυαρών δεν θα είναι πολλά και οι Μπλε δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων!
Το ματς με τον Ολυμπιακό χαρακτηρίζεται από τον γερμανικό Τύπο ως ένα από τα κρισιμότερα της σεζόν και οι Μπλε επιβεβαιώνουν τη συγκεκριμένη άποψη. Ποιοι λόγοι όμως κάνουν την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες τόσο σημαντική για τη Σάλκε;
Τα χρήματα! Νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό ισοδυναμεί με πρόκριση στην επόμενη φάση και αρκετά μετρητά. Παράλληλα, οι Μπλε κάνουν σημαντικό βήμα για την πρωτιά στον όμιλο, γεγονός που θα τους δώσει περισσότερες πιθανότητες για ευκολότερο αντίπαλο στη φάση των «16». Δεν είναι ότι οι Μπλε αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, αλλά με τη σιγουριά της πρόκρισης και την ελπίδα να φτάσουν ψηλά στο Champions League έχουν δυο μεγάλα ατού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με Χούντελαρ και Χόλτμπι.
Οι δυο παίκτες είναι σε επαφές με τους Μπλε για την ανανέωση των συμβολαίων και οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως το «αγκάθι» και στις δυο περιπτώσεις είναι το οικονομικό. Με την... καβάντζα των μετρητών της UEFA η Σάλκε μπορεί να προβεί και σε ανάλογη πρόταση, με τους Γερμανούς να τονίζουν πως τόσο ο Χούντελαρ όσο και ο Χόλτμπι είναι πιθανό να πουν το «Ναι», μιας και οικονομικά θα είναι καλυμμένοι, ενώ και αγωνιστικά η Σάλκε μπορεί να κάνει πορεία στο Champions League.
Το ματς με τον Ολυμπιακό είναι... οριακό και για ψυχολογικούς λόγους! Μια νίκη – πρόκριση θα φέρει ηρεμία στα αποδυτήρια, θα βοηθήσει τους παίκτες να πάρουν τα πάνω τους, μιας και η παρουσία στους «16» είναι στους βασικούς στόχους της χρονιάς. Ο Στέφενς θα πάρει... ανάσα, οι πρωτοκλασάτοι θα δουν την ομάδα να πετυχαίνει το σκοπό της και η ώθηση θα την βοηθήσει σε ακόμα καλύτερη πορεία και στη Μπουντεσλίγκα.



πηγή: gazzetta.gr