Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Μέτρα για την μείωση του ελληνικού χρέους εξετάζει η Ευρωζώνη!!

Μέτρα για την μείωση του ελληνικού χρέους εξετάζει η Ευρωζώνη
Τα μέτρα για την μείωση του ελληνικού χρέους εξετάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Οι 17 σκέφτονται να επιτρέψουν στην Αθήνα να αγοράσει πίσω δικά της ομόλογα αξίας έως 40 δισ. ευρώ σε εκπτωτική τιμή, σύμφωνα πάντα με το Reuters το οποίο ότι οι προσεκτικές και συγκρατημένα αισιόδοξες δηλώσεις Γιούνκερ πριν από την έναρξη του Eurogroup αντανακλά τις σύνθετες επιλογές που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων και τις πολιτικές διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας για την μείωση του χρέους της.

Η πρόταση που εξετάζουν οι υπουργοί προβλέπει ότι η Ελλάδα θα προσφέρει στους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων 30 σεντ για κάθε ένα ευρώ ελληνικού χρέους που διαθέτουν και η Αθήνα θα καταφέρει να πληρώσει ορισμένες από τις υποχρεώσεις, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου αξιωματούχου που μετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Επιπλέον ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι οι υπουργοί σκέφτονται να δώσουν ένα 10ετες μορατόριουμ για την αποπληρωμή των τόκων για τα δάνεια ύψους περίπου 130 δισ. ευρώ από το ταμείο που θα βοηθήσει την Αθήνα να εξοικονομήσει περίπου 44 δισ. ευρώ στη διάρκεια μίας δεκαετίας.

Παράλληλα υπάρχει και η πιθανότητα, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, να δοθεί μειωμένο επιτόκιο από το 1,5% στο 0,25% για τα δάνεια που έδωσαν οι χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα το 2010, αν και το Βερολίνο αντιδρά έντονα σε ένα τέτοιο μέτρο.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: