Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Ιβάν έρχεται αποφασισμένος (;) να λύσει προβλήματα και αδιέξοδα!!

Θα έλεγα, πως όλα όσα συνέβησαν πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον αγώνα της Κυριακής θα μπορούσαν να αποτελέσουν την αφορμή, για ένα σαρωτικό «ξεσκαρτάρισμα», σε όλα τα επίπεδα, μέσα στον ΠΑΟΚ. Και θα υποστήριζα και μάλιστα με φανατισμό αυτή την άποψη, αν διαισθανόμουν απλά, πως εκείνοι που έχουν την ηθική ευθύνη για την κατάσταση την οποία βιώνει σήμερα ο λαοφιλής σύλλογος, θα αποτολμούσαν την αφορμή αυτή να την εκλάβουν σαν ουρανοκατέβατη ευκαιρία, για να αλλάξουν το γκρίζο σκηνικό και να δημιουργήσουν νέες αισιόδοξες προοπτικές.
Γράφει ο Γιώργος Μπούζας
Κάτι τέτοιο όμως, από ότι άφησε να φανεί η σχεδόν ανεπαίσθητη (μη αντίδραση) των σημερινών διοικούντων, είναι δύσκολη υπόθεση. Ο λόγος; Κατά πάσα πιθανότητα ο ερμαφρόδιτος τρόπος διοίκησης και διαχείρισης… και το κενό «εξουσίας» το οποίο είναι ορατό ακόμη και διά γυμνού οφθαλμού. Στην διαπίστωση αυτή, συμφωνώ και μάλιστα σε απόλυτο βαθμό με την εύστοχη επισήμανση του Νίκου Τζαντζαρά στη χθεσινή του εκπομπή. Ο ΠΑΟΚ δεν διοικείται… όπως θα έπρεπε και όπως το απαιτούν οι τρέχουσες συνθήκες, αλλά και εξελίξεις.

Η «διακυβέρνηση», με αντιπρόσωπους και έμπιστους μέχρι στιγμής αποδεικνύεται ατελέσφορη, έως αυτοκαταστροφική. Οι λόγοι και σ? αυτή την περίπτωση, «ορατοί» και «εξόφθαλμοι» ο κυριότερος και βασικότερος; Οπωσδήποτε είναι η συστηματική διάβρωση των «εμπίστων» του μεγαλομετόχου. Οι τελευταίοι αποδείχθηκαν εύκολη «λεία» συγκεκριμένων επιτηδείων πρώην «αυλικών» με αποτέλεσμα να «περάσουν» προς τον Ιβάν Σαββίδη ακόμη και την εξωφρενική πρόταση για τον Γκαγκάτση!!! Ένδειξη αφέλειας, παντελούς άγνοιας, αλλά και το βασικότερο, ενός «προσηλυτισμού» και μιας επιρροής τύπου… Ρασπούτιν.

Οι «πληγές» που πρέπει να κλείσει με τον ερχομό του ο Ιβάν Σαββίδης

Νομίζω, ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το νέο αφεντικό του ΠΑΟΚ διαθέτει και μυαλό και καθαρή σκέψη αλλά και μεγάλη οικονομική ισχύ. Επομένως, θα ήταν πολύ εύκολο από μέρους του, να λύσει και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, τα προβλήματα που προκλήθηκαν, τόσο από την ατολμία της σημερινής διοίκησης, η οποία για να είμαστε δίκαιοι, μπορεί και να οφείλεται στην έλλειψη αρμοδιοτήτων, όσο και από την αποτυχημένη προσέγγιση των εμπίστων του σε πρόσωπα και καταστάσεις. Οι οποίοι έμπιστοι, σε τελική ανάλυση υπέκυψαν όπως αποδείχθηκε στην «γοητεία»… προσωπικών γνωριμιών και φιλικών διασυνδέσεων, με συνέπεια η ενημέρωση που του παρέχουν να μην είναι η ενδεδειγμένη (κορυφαίο δείγμα το πλασάρισμα Γκαγκάτση).

Επανερχόμενοι, όμως στα περί ευφυΐας και δύναμης του Ρώσου ομογενή, υποστηρίζουμε ότι… «τα αδιέξοδα» που προέκυψαν σε αγωνιστικό, αλλά και διοικητικό επίπεδο μπορούν να αντιμετωπιστούν άνετα από μέρους του. Αρκεί να ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά και από κοντά δίχως «έμπιστους» και «αντιπρόσωπους». Δεν είναι καθόλου δύσκολο η σαφέστατη και αυστηρή προειδοποίησή του, για τους απείθαρχους παίκτες, να συνδεθεί με την εφαρμογή ενός νέου κανονισμού.

Μέσα στον οποίο οι συνέπειες για τους παραβάτες να είναι αδυσώπητες. Τα όσα εξήγγειλε στην πρώτη επίσημη εμφάνισή του, επιβάλλεται επίσης να μπουν σε ένα θεσμικό πλαίσιο. Να γίνουν «νόμος των αποδυτηρίων» ή και ολόκληρης της Τούμπας μια και θα συμπεριλαμβάνουν και τους γνωστούς περιθωριακούς μπερδεμένους και ανεγκέφαλους οι οποίοι αποτελούν και την μεγαλύτερη πληγή του συλλόγου.

Το «κενό» εξουσίας μπορεί και πρέπει να κλείσει εύκολα και άμεσα. Είτε με την στενότερη παρακολούθηση των διαδραματιζομένων από μέρος του, χωρίς παρεμβάσεις, σπασμένα τηλέφωνα και διαθλασμένες τακτικές των εμπίστων, είτε με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην ήδη «παράλυτη» διοίκηση την οποία όμως ο ίδιος επέλεξε.

Ιβάν, Δώνης και Χακόμπο το τρίγωνο των Βερμούδων

Κρίνεται και θεωρείται χρήσιμο και επιβεβλημένο να ξεκαθαρίσουν, με προσεκτική παρέμβαση του μεγαλομετόχου τόσο η θολή περιρρέουσα και αποσταθεροποιητική φημολογία, όσο και τα αντίστοιχα σενάρια συνομοσιολογίας των γνωστών μυθοπλαστών. Δύο κουβέντες από μέρος του είναι σε θέση να «τελειώσουν» και να κλείσουν αυτόν τον επικίνδυνο κύκλο της εσωστρέφειας και της οπαδικής αντιπαράθεσης.

Η στήριξη του προπονητή (παρά τις αμφισβητήσεις), είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει με όρους ειλικρίνειας και σοβαρής ποδοσφαιρικής προσέγγισης. Όσο για την περίπτωση Χακόμπο θεωρείται και είναι επίσης χρήσιμο ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος να «πάρει επάνω του» και αποκλειστικά το χειρισμό της και με την οποιαδήποτε απόφασή του (εξοστρακισμός ή δεύτερη ευκαιρία) να στείλει και το προσωπικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Μπορεί και πρέπει λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης, να δώσει ένα τέλος σ? αυτή την μπερδεμένη κατάσταση που πληγώνει και εκθέτει τον σύλλογο. Με απλές αποφασιστικές και δυναμικές παρεμβάσεις. Η διαιώνιση της απαισιοδοξίας δεν ωφελεί. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται υγεία και καθαρό αέρα και το κυριότερο, άλλη ψυχολογία εν όψει του κυριακάτικου αγώνα.




πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: