Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αντιδρά και η Ευρωλίγκα για FIBA!!

Αντιδρά και η Ευρωλίγκα για FIBA
Ενστάσεις για το σχέδιο της FIBA να διεξάγονται προκριματικοί αγώνες για Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ μεσούσης της περιόδου εξέφρασε (μετά τη FIBA Europe και) η Ευρωλίγκα, όπως προκύπτει από τη γενική συνέλευση που έγινε στη Βαρκελώνη το απόγευμα της Τρίτης.

Παρότι αντιμετωπίζεται θετικά η διεξαγωγή επίσημων αγώνων των εθνικών ομάδων μπροστά στο κοινό τους, υπάρχει διαφωνία για το χρονικό προσδιορισμό των αναμετρήσεων, καθώς θα διακόπτουν το πρόγραμμα των συλλόγων για τις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ενώ ως επιχείρημα προβάλλεται και η ανησυχία για απουσία σημαντικών παικτών από τα παιχνίδια αυτά, όπως και η επιπλέον καταπόνησή τους σε μία ήδη εξαντλητική σεζόν.

Η Ευρωλίγκα αποφάσισε να προωθήσει προς την τεχνική επιτροπή της FIBA που θα συνεδριάσει τον Ιανουάριο μία σειρά από αλλαγές στους κανονισμούς, προκειμένου να γίνει πιο επιθετικό το παιχνίδι. Αυτές προβλέπουν την αύξηση της έκτασης του αγωνιστικού χώρου προς όφελος της επίθεσης, τη μείωση του μπόνους από τεχνική ποινή στη μία βολή και κατοχή της μπάλας, την αποβολή κάθε παίκτη με δύο τεχνικές ποινές, την επαναφορά του χρονομέτρου όχι στα 24 αλλά στα 14 δευτερόλεπτα μετά από επιθετικό ριμπάουντ, την αντικατάσταση ενός τάιμ άουτ του λεπτού σε κάθε ημίχρονο με ένα 20 δευτερολέπτων και τον περιορισμό του επιτρεπόμενου αριθμού τάιμ άουτ σε δύο για κάθε ομάδα στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου και, τέλος, την επαναφορά του τζάμπολ σε κάθε σχετική περίπτωση, με την ομάδα που κερδίζει το πρώτο τζάμπολ του αγώνα να έχει κατοχή ξανά στην τελευταία (κι εκείνη που το χάνει στη δεύτερη και τρίτη) και με τζάμπολ να γίνεται η έναρξη κάθε παράτασης.

Σε οικονομικό επίπεδο, παρουσιάστηκε αύξηση των εσόδων κατά 12% την περσινή σεζόν σε σχέση με το πενταετές πλάνο που είχε καταρτιστεί το 2008. Η Ευρωλίγκα μοίρασε 16,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη της ήταν 1,4 εκατ. ευρώ. Για τον προϋπολογισμό της φετινής περιόδου προβλέπεται μία μικρή μείωση εξόδων, λόγω και της ταυτόχρονης μείωσης των εσόδων από τηλεοπτικά δικαιώματα.

Παρόντες από ελληνικής πλευράς ήταν ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Γιώργος Χαλβατζάκης, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος και ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού, Χρήστος Σταυρόπουλος.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: