Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αναστασίου: «Μιλάω με Άρη, δεν υπάρχει τίποτα επίσημο»

Ο Γιάννης Αναστασίου, υποψήφιος για τη θέση του προπονητή του Άρη, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» για το ενδιαφέρον που δείχνει ο Άρης, για το αν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας και για τον Νίκο Νταμπίζα που όπως υπογράμμισε δεν τον ενδιαφέρεται για συνεργασία.
Αναλυτικά η συνέντευξη:

Για το αν επιθυμεί να δουλέψει πρώτα στην Ολλανδία:
«Θα δούλευα σαν προπονητής εδώ, ανάλογα με το πρότζεκτ και τι προοπτικές θα υπάρχουνε. Δουλεύω ήδη δυο χρόνια εδώ αλλά έχει να κάνει με το τι προοπτικές υπάρχουνε.»
Για το ενδιαφέρων των ελληνικών ομάδων:
«Ευχαριστώ πολύ για αυτό, είναι σημαντικό που ακούγεται το όνομά μου σε ομάδες που έχουν τέτοια δυναμική. Τώρα το τι βγαίνει και γράφεται δεν ξέρω από που προέρχεται. Είναι μια αναγνώριση για μένα που κάποιοι άνθρωποι έχουν γνώσεις το που είμαι και τι κάνω.»

Για το ενδιαφέρον του Άρη:
«Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε στους ανθρώπους του Άρη. Υπάρχει μια επικοινωνία και μια επαφή αλλά έχει να κάνει με το κατά πόσο θέλεις μια συνεργασία και κατά πόσο είναι επίσημο. Υποθετικά θα μπορούσα να πω ναι ή χι αλλά καλύτερα να το αφήσουμε και να δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα. Ξέρω καλά την ιστορία του Άρη. Αν υπήρχε κάτι επίσημο θα μπορούσαμε να πούμε πιο πολλά. Μιλάω με αρκετούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Θα μου ήταν εύκολο να πω πως μιλάω με άλλες ομάδες αλλά όταν υπάρχει κάτι επίσημο είναι διαφορετικό. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, είναι σημαντικό να σε εμπιστεύεται κάποιος και να ρισκάρει να σου δώσει τη θέση του προπονητή. Υπάρχουν προπονητές και νέοι που θα έρχονται το θέμα είναι κατά πόσο θα δούνε οι παράγοντες το κατά πόσο έχεις τις γνώσεις και θα σου εμπιστευτεί και θα σου πει προχώρα.»

Για το αν παρακολουθεί τον Άρη:
«Παρακολουθώ φέτος τον Άρη, είναι μια ομάδα σε μια μεταβατική περίοδο όπως αρκετές στην Ελλάδα. Είναι πολλές φορές δύσκολο να αναλύσεις από την τηλεόραση αλλά ο Άρης έχει κάποιους παίκτες ποιοτικούς, ο κόσμος στηρίζει την ομάδα σε δύσκολες στιγμές. Δεν μπορώ να πω πως υπάρχει μεγάλη ποιότητα στο ελληνικό πρωτάθλημα, το θετικό είναι πως νέα παιδιά παίρνουν ευκαιρίες.»

Για τους νέους σε ηλικία ποδοσφαιριστές:
«Προτιμάω να συνεργάζομαι με νέα παιδιά γιατί ταιριάζουν στη φιλοσοφία μου. Όμως χρειάζονται και έμπειροι μέσα στα αποδυτήρια για να διατηρούν τι ισορροπίες. Δε γίνεται μόνο με νέα παιδιά ή μόνο με έμπειρους. Οι νέοι θα εξελιχτούν και ίσως φέρουν χρήματα στην ομάδα.»

Για το αν έχει πάει να δει τον Άρη τελευταία:
Είχα παει στο Χαριλάου με τον Νταμπίζα να δούμε το Άρης- Κέρκυρα μιας και είχα βρεθεί για λίγο στην Ελλάδα. Ήταν ευκαιρία, μου αρέσει να βλέπω παιχνίδια από κοντά. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο που παρότι η εικόνα της ομάδας δεν είναι αυτή που έχουν συνηθίσει, δίνουν δυναμικά το παρόν.»

Για τον Νίκο Νταμπίζα και το ενδεχόμενο να συνεργαστούν οι δυό τους:
«Υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί αλλά νομίζω ότι δεν τον ενδιαφέρει κάτι τέτοιο τον Νταμπίζα, όποτε δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Δεν ξέρω από που βγήκε. Θα σας πω κάτι. Όταν πήγα βοηθός του Τεν Κάτε, είχαν γράψει πιο πριν πως συναντήθηκα και φάγαμε και μου πρότεινε να συνεργαστούμε. Κάτι που δεν έγινε ποτέ. Μετά από δυο βδομάδες με πήρε ο Τεν Κάτε και μου είπε πως ρώτησε τον δημοσιογράφο γιατί είχε γράψει κάτι τέτοιο ενώ δεν ίσχυε. Και του είπε πως κάποιος φίλος του μας είχε δει σε ένα εστιατόριο.»

Για το αν είναι ρίσκο να αναλάβει τον Άρη:
«Επειδή δεν ξέρω τα προβλήματα που υπάρχουν, δεν μπορώ να πω ναι ή όχι αλλά από πλευράς ονόματος, δυναμικής, ιστορίας και υλικού που έχει είναι ενδιαφέρον. Αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα που δε γνωρίζω, αν μιλήσω με κάποιον και πάρω μια καλύτερη πληροφορία θα έχω καλύτερη άποψη.»

Για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός:
«Είναι ένα παιχνίδι όμορφο, ανέκαθεν ήταν έτσι. Ο Ολυμπιακός έχει ένα δύσκολο παιχνίδι απόψε, ο ΠΑΟΚ έχασε την Κυριακή και προσγειώθηκε ανώμαλα αλλά τα παιχνίδια στην Τούμπα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ έχει άλλη εικόνα εντός έδρας, ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι και χωρίς παρατράγουδα.»

Για το ποια ομάδα είναι πιο κοντά στη δεύτερη θέση:
«Είναι ανοιχτή η 2η θέση. Με 2 νίκες συνεχόμενες έχεις πλεονέκτημα. Υπάρχουν ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Πανιώνιος που είναι ψηλά, ο Αστέρας Τρίπολης ή ο Παναθηναϊκός. Είναι όλα ανοιχτά. Αν υπάρξει ενίσχυση στον ΠΑΟΚ, που βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τους υπόλοιπους, να κάνει το βήμα προς τα πάνω και να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση, αλλά είναι δύσκολο να πεις πως ξεχωρίζει μια ομάδα.»



πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: