Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

«Διαολεμένη» Γαλατά, αλλά…!!

«Διαολεμένη» Γαλατά, αλλά…
Σπουδαία εντός έδρας νίκη με σκορ 1-0 πήρε η Γαλατασαράι κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ωστόσο, η πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ μόνο απλή υπόθεση δεν είναι, καθώς μετά την επικράτηση της Κλουζ στη Ρουμανία επί της Μπράγκα με 3-1 οι Τούρκοι ισοβαθμούν με τους Ρουμάνους στη δεύτερη θέση.

Έτσι, το ποια ομάδα θα βρεθεί στους «16» μαζί με τους «κόκκινους διάβολους» από τον όγδοο όμιλο θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Γαλατασαράι- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Από την αρχή του ματς φαινόταν πως εκείνοι που θα έλεγχαν το ρυθμό του παιχνιδιού θα ήταν οι γηπεδούχοι, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις πολλές αλλαγές που είχε στη βασική της ενδεκάδα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο συντηρητικά στον αγώνα θέλοντας να «χτυπήσουν» σε κάποια αντεπίθεση.

Έτσι, στο πρώτο ημίχρονο αν και δεν δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες οι Τούρκοι ήταν εκείνοι που απείλησαν, κυρίως, με μακρινά σουτ. Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 54’ ο Μπουράκ Γιλμάζ σήκωσε στο «πόδι» όλους όσους βρίσκονταν στο «Τουρκ Τέλεκομ Αρίνα», αφού με κεφαλιά από κοντά νίκησε τον Λιντεργκάρντ και έκανε το 1-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Γαλατασαράι (Τερίμ): Μουσλέρα, Έμπουε, Κάγια, Νουνκέου, Άλτιντοπ, Μέλο, Ριέρα, Ινάν, Ελμάντερ, Γιλμάζ, Αμραμπάτ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Λιντεργκάρντ, Μπίτνερ, Ράφαελ, Τζόουνς, Κάρικ, Φλέτσερ, Άντερσον, Κλέβερλι, Πάουελ, Γουέλμπεκ, Τσιτσαρίτο.

Κλουζ- Μπράγκα 3-1


Εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι ήταν οι γηπεδούχοι, με αποτέλεσμα να προηγηθούν στο 7’ κιόλας με τον Ρουί Πέντρο. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης ήταν εκείνος που στο 15’ διπλασίασε τόσο τα τέρματα της ομάδας του όσο και τα δικά του. Αυτό έκανε τους ποδοσφαιριστές της Μπράγκα να αντιδράσουν. Έτσι, στο 17’ ο Άλαν μείωσε για τους Πορτογάλους κάνοντας το 2-1.

Ωστόσο, ο Ρουί Πέντρο ήταν σε εκπληκτικό βράδυ, με αποτέλεσμα να κάνει το 3-1 στο 33’ δίνοντας στην ομάδα του και πάλι «αέρα» δύο τερμάτων. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους στο 45’ όταν ο Ντουγκλάο στο 45’ αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα αφήνοντας την Μπράγκα με δέκα παίκτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός είχε πέσει, κάτι που ευνοούσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας. Από την άλλη πλευρά οι Πορτογάλοι αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο τέρμα που θα τους έβαζε και πάλι στο παιχνίδι.

Κλουζ (Σέρτζιο): Φελγκουρέιρας, Ράντα, Καντού, Πίκολο, Πίντο, Μουρέσαν, Αλμπέρτο, Καμόρα, Μπάστος, Σούγκου, Πέντρο.

Μπράγκα (Πεσέιρο): Μπέτο, Ντουγκλάο, Κοέλιο, Ισμαίλι, Βιάνα, Αμορίμ, Κουστόδιο, Μίκαελ, Σαλίνο, Άλαν, Έντερ.

Βαθμολογία

1) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12 (9-5)
2) Γαλατασαράι 7 (5-5)
3) Κλουζ 7 (8-7)
4) Μπράγκα 3 (6-11)

Η τελευταία αγωνιστική (5/12)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Κλουζ (21:45)
Μπράγκα-Γαλατασαράι (21:45)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: