Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Η υπόκλιση στο Τορίνο και η... unfair πρόκριση!!

Η υπόκλιση στο Τορίνο και η... unfair πρόκριση
Η κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ, Τσέλσι, αναγκάστηκε να… υποκλιθεί στην ανωτερότητα της Γιουβέντους στο Τορίνο. Οι «μπιανκονέρι» νίκησαν εμφατικά με σκορ 3-0 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου και έφτασαν στους 9 πόντους, αφήνοντας τους "μπλε" 3ους και με…λίγες πιθανότητες πλέον.

Πρόκριση με το εντυπωσιακό 5-2 επί της Νόρτζελαντ για την Σαχτάρ, επισκιάστηκε όμως από το γκολ του Λουίς Αντριάνο που δεν τήρησε το fair play.

Η Γιουβέντους είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και με το 3-0 (Βιντάλ, Κουαλιαρέλα, Τζιοβίνκο) αποτύπωσε την ανωτερότητά της στο γήπεδο. Έτσι έφτασε στους 9 πόντους, έναν λιγότερο από την Σαχτάρ αφήνοντας την Τσέλσι στους 7. Πλέον, οι «μπλε» θέλουν ήττα των «μπιανκονέρι» στην έδρα των αδιάφορων Ουκρανών που έχουν ήδη περάσει στην επόμενη φάση.

Η Σαχτάρ έκανε, ειδικά στο δεύτερο μέρος, επίδειξη δύναμης κόντρα στην Νόρτζελαντ (5-2) αλλά το γκολ του Λουίς Αντριάνο στο 1-1 που δεν τήρησε το fair play επισκίασε την νίκη των Ουκρανών.

Γιουβέντους-Τσέλσι 3-0

Πολύ δυνατά και πιεστικά μπήκε στο παιχνίδι η Γιουβέντους. Μόλις στο 4ο λεπτό, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με τον Λιχτστάινερ από κοντά να σημαδεύει το δοκάρι του Τσεχ. Στο 9ο λεπτό η Τσέλσι βγήκαν στην αντεπίθεση και με τον Αζάρ έφτασε σε θέση βολής. Ωστόσο, ο Μπουφόν με τα πόδια έδιωξε σε κόρνερ. Οι «μπιανκονέρι» βρίσκονταν μόνιμα στην επίθεση και έψαχναν το γκολ. Στο 15΄ο Μαρκίζιο είδε τον Τσεχ να πετάγεται στην γωνία του και να βγάζει την μπάλα από το σουτ που δοκίμασε μέσα στην περιοχή. Οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα και κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα με την πεντάδα (3-5-2) στον άξονα, να υπερέχει των μέσων των «μπλε».

Στο 36΄ο Όσκαρ από πλάγια θέση έγινε πολύ επικίνδυνος αλλά η άμυνα της Γιουβέντους, γύρισε, έπεσε και απομάκρυνε τον κίνδυνο και την μπάλα. Στο 38΄το γκολ ήρθε για τους Ιταλούς. Μετά από σουτ του Πίρλο, έβαλε το πόδι και άλλαξε τροχιά στην μπάλα ώστε να περάσει δίπλα από τον Τσεχ και να γίνει το 1-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Λιχτστάινερ από κοντά δεν πρόλαβε να σκοράρει καθώς Κόουλ και Λουίς απομάκρυναν ενώ στην κόντρα ο Μάτα άγγιξε την ισοφάριση, όμως ο Μπουφόν βγήκε έγκαιρα και έπεσε στα πόδια του.

Στο 49ο λεπτό ο Βούσινιτς φώναξε για πέναλτι που όντως του έκανε ο Ιβάνοβιτς αλλά δεν δόθηκε ωστόσο η Γιουβέντους βρήκε τρόπο να φτάσει στο γκολ. Στο 61΄ο Αρτούρο Βιντάλ με ωραίο πλασέ από το σημείο του πέναλτι, έκανε το 2-0. Ο Ντι Ματέο έριξε και τον Μόουζες αλλά και τον Τόρες στο ματς, η Τσέλσι πήρε μερικά μέτρα στο γήπεδο αλλά ουσιαστικά δεν απείλησε. Όταν οι «μπλε» είχαν βγει όλοι μπροστά, ο Τζιοβίνκο βγήκε στην κόντρα και πλάσαρε στο 90΄τον Τσεχ κάνοντας το τελικό 3-0.

Συνθέσεις:

Γιουβέντους: Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Λιχτστάινερ (68΄Κάσερες), Μαρκίζιο, Πίρλο, Ασαμόα, Βιντάλ, Βούσινιτς (83΄Τζιοβίνκο), Κουαλιαρέλα (89΄Πογκμπά)

Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Λουίζ, Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα (60΄Μόουζες), Ραμίρες, Όσκαρ, Μίκελ(71΄Τόρες), Αζάρ, Μάτα

Νόρτζελαντ-Σαχτάρ 2-5

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν στο ματς της Νόρτζελαντ με την Σαχτάρ. Οι Δανοί άνοιξαν το σκορ στο 24΄με τον Νόρτστραντ αλλά από εκεί και πέρα έγινε χαμός… Στο 26΄ο Λουίς Αντριάνο δεν τήρησε το fair play σε γύρισμα συμπαίκτη του, πήρε την μπάλα και ενώ η άμυνα της Νόρτζελαντ είχε σταματήσει και σκόραρε…



szólj hozzá: Nordsjalland vs Shakhtar 1:1 Adriano


Οι αποδοκιμασίες ήταν πολύ έντονες και έτσι οι μισοί παίκτες της Σαχτάρ, τρία λεπτά αργότερα, απλά κοιτούσαν τον Λόρεντζεν να σκοράρει ξανά για το 2-1. Στο 44΄και κάτω από έντονες αποδοκιμασίες από την κερκίδα, ο Γουίλιαν με σουτ έκανε το 2-2. Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σαχτάρ έκανε… πλάκα. Με δύο γρήγορα γκολ, ένα υπέροχο του Γουίλιαν στο 50΄και ένα του Λουίς Αντριάνο στο 53΄, έκανε το σκορ 4-2. Ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε με κοντινό σουτ το τελικό 5-2 στο 81΄.



szólj hozzá: Nordsjalland vs Shakhtar 2:5 MATCH HIGHLIGHTS



Συνθέσεις:

Nόρτζελαντ: Χάνσεν, Οκόρε, Μτιλίγκα, Πέρκαχαρστ, Ρουνιέ, Αντού, Στόκχολμ, Κρίστενσεν (59΄Κρίστιανσεν), Λόρεντζεν, Νόρτστραντ(75΄Τισίνοβιτς), Τζον (82΄Αϊάνογλου)

Σαχτάρ: Πιάτοφ, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Στεπανένκο, Φερναντίνιο, Γουίλιαν (86΄Ιλσίνιο), Τεϊξέιρα (78΄Ντάγκλας Κόστα), Σερνά, Λουίς Αντριάνο (82΄Εντουάρντο), Μικιταριάν

Βαθμολογία (5η αγωνιστική)
Σαχτάρ 10
Γιουβέντους 9
Τσέλσι 7
Νόρτζελαντ 1

Επόμενη αγωνιστική (6η)
Σαχτάρ-Γιουβέντους
Τσέλσι-Νόρτζελαντ




πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: