Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πήρε παράταση, πάει για το…θαύμα!!

Πήρε παράταση, πάει για το…θαύμα
Χαμός για την δεύτερη θέση στον 7ο όμιλο, μετά τη νίκη 2-1 της Μπενφίκα επί της Σέλτικ μέσα στο «Ντα Λουζ», καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στην δεύτερη θέση.

Ωστόσο, οι «αετοί της Λισαβόνας» θα πρέπει να κυνηγήσουν το… θαύμα και να κάνουν διπλό επί της Μπαρτσελόνα στην τελευταία αγωνιστική ή να πάρουν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Κέλτες, που υποδέχονται την αδιάφορη Σπαρτάκ Μόσχας.

Νωρίτερα η Μπαρτσελόνα επικράτησε 3-0 στη Μόσχα και πέρασε στην επόμενη φάση.

Η Μπενφίκα ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 7ο λεπτό με τον Γιόν. Η πίεση συνεχίστηκε από τους «αετούς της Λισαβόνας», ωστόσο, το γκολ το πέτυχε η Σέλτικ, με τον Σαμαρά να σκοράρει στο 32’ και παράλληλα να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που πετυχαίνει γκολ σε πέντε συνεχόμενες εκτός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση από τους γηπεδούχους ήταν ασφυκτική με το παιχνίδι να παίζεται στο μισό του γηπέδου. Το γκολ του Γκαράι στο 71’ έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς. Στις καθυστερήσεις οι Κέλτες έχασαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρουν από σήμερα την πρόκριση, όταν ο Γουάτ δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με το 2-1 να είναι το τελικό σκορ.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Λουιζάο, Γκαράι, Αντρέ Αλμέιδα, Μάτιτς (78’ Μάξι Περέιρα), Πέρεζ, Καρντόζο, Λίμα (75’ Γκαϊτάν), Γιόν, Σάλβιο (90+2’ Ζαρντέλ), Μελγαρέχο

Σέλτικ: Φόρστερ, Μάθιους, Άμπροουζ, Γουίλσον, Μουλγκρού (46’ Καγιάλ), Λούστιγκ, Μπράουν (64’ Κόμονς), Λέντλεϊ (80’ Γουάτ), Γουανιάμα, Σαμαράς, Χούπερ

Αναλυτικά η 5η αγωνιστική του 7ου Ομίλου

Σπαρτάκ Μόσχας-Μπαρτσελόνα 0-3
(16’ Ντάνι Άλβες, 27’, 39’ Μέσι)

Μπενφίκα-Σέλτικ 2-1
(7’ Γιόν, 71’ Γκαράι-32’ Σαμαράς)

Βαθμολογία

1) Μπαρτσελόνα 12 (11-5)
2) Μπενφίκα 7 (8-6)
3) Σέλτικ 7 (4-6)
4) Σπαρτάκ Μόσχας 3 (6-12)

Η τελευταία αγωνιστική

Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα (21:45)
Σέλτικ-Σπαρτάκ Μόσχας (21:45)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: