Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Αίτηση για να του βάλεις γκολ!!

Με μόλις πέντε γκολ σε έντεκα ματς ο Αστέρας Τρίπολης έχει την καλύτερη άμυνα μαζί με τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr παρουσιάζει την γραμμή μαζινό των Αρκάδων…
Η επέλαση του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα συνεχίζεται με την ομάδα του Σάκη Τσιώλη να βρίσκεται στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα ακολουθώντας κατά πόδας τους ΠΑΟΚ και Πανιώνιο. Η πολύ καλή πορεία των Αρκάδων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην άμυνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως και επιθετικά τα πάνε άσχημα.
Τα 15 άλλωστε γκολ που έχουν πετύχει είναι η 3η στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό με τα 28 να είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα και τον ΠΑΟΚ με 16 να είναι δεύτερος. Ωστόσο όπως αναφέραμε η άμυνα είναι το μεγάλο όπλο του φετινού Αστέρα, καθώς μόλις 5 φορές οι παίκτες του Τσιώλη έχουν μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα τους, επίδοση που είναι η καλύτερη στο πρωτάθλημα (μαζί με τον Ολυμπιακό.
Το συν 10 στην διαφορά τερμάτων είναι και το δεύτερο καλύτερο στις 11 πρώτες αγωνιστικές, δείγμα του ότι φέτος οι Τριπολιτσιώτες μπορούν να πετύχουν την υπέρβαση. Επιστρέφοντας ωστόσο στα της άμυνας, που όπως αναφέραμε είναι η καλύτερη μαζί με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, θα σας παρουσιάσουμε τους παίκτες που συγκροτούν την γραμμή μαζινό. Θα αναφερθούμε μόνο σε τερματοφύλακα και αμυντικούς, αν και η αλήθεια είναι πως σε μία καλή άμυνα παίζουν ρόλο όλοι, από τους επιθετικούς που πιέζουν και φυσικά τους μέσους.
Τερματοφύλακες
Μάρτον Φούλοπ: Ο σταθερότατος Ούγγρος
Ο Ούγγρος έχει παίξει βασικός και στα 11 παιχνίδια χωρίς να έχει βγει ούτε λεπτό. Η παρουσία του κάτω από τα δοκάρια δίνει σιγουριά στους συμπαίκτες του και σίγουρα αποτελεί έναν από τους έως τώρα τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα. Στα 29 του ο Φούλοπ είναι ο… φύλακας άγγελος του Αστέρα και γι’ αυτό ο Τσιώλης δεν τον έχει βγάλει εκτός ούτε στις προπονήσεις!
Οι αριθμοί του
11 αγώνες, 1038 λεπτά συμμετοχής, 1 κίτρινη

Αμυντικοί
Πάπα Σανκαρέ: Ο… βράχος της άμυνας
Είναι μαζί με τον Φούλοπ οι μοναδικοί όχι μόνο στην άμυνα, αλλά και συνολικά σε όλες τις γραμμές που δεν έχουν βγει ούτε δευτερόλεπτο και αυτό από μόνο του κάτι λέει. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός δεν χάνει μάχη στον αέρα, ενώ και στις μάχες σώμα με σώμα δύσκολα μπορείς να τον περάσεις και δικαίως είναι ανάμεσα στους πολυτιμότερους παίκτες της ομάδας του στο πολύ καλό ξεκίνημα που έχει κάνει.
Οι αριθμοί του
11 αγώνες, 1038 λεπτά συμμετοχής, 5 κίτρινες
Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι: Και γκολ και κίτρινες και αποβολή…
Ο τρίτος της παρέας της άμυνας με τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά και προσφορά είναι ο 30χρονος. Ο Μπαρτολίνι έχει χρηστεί και σκόρερ μία φορά και έχει παίξει στα 10 από τα 11 παιχνίδια, έχοντας βγει μία φορά ως αλλαγή για λίγα λεπτά.
Οι αριθμοί του
10 αγώνες, 941 λεπτά συμμετοχής, 1 γκολ, 6 κίτρινες, 1 αποβολή
Σάββας Τσαμπούρης: Ο αρχηγός…
Στα δεξιά της άμυνας του Αστέρα δεσπόζει η παρουσία του Σάββα Τσαμπούρη. Ο αρχηγός των Αρκάδων στα 26 του είναι από τους πλέον πολύτιμους παίκτες, έχοντας παίξει στα δέκα από τα έντεκα παιχνίδια, έχοντας στα περισσότερα πολύ κη απόδοση. Αμυντικά είναι δύσκολο να τον περάσεις, αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές που προσπαθεί να βγει μπροστά και να φτιάξει παιχνίδι.
Οι αριθμοί του
10 αγώνες, 930 λεπτά συμμετοχής, 2 κίτρινες, 1 αποβολή
Λαουτάρο Φορμίκα: Δύναμη και τεχνική
Ένας ακόμα παίκτης που πάνω του στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η τόσο καλή αμυντική απόδοση του Αστέρα Τρίπολης είναι ο Φορμίκα. 26χρονος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Πιπίνη στην αριστερή πλευρά και έχει παίξει σε 8 από τα 11 παιχνίδια, έχοντας καλή απόδοση, με τους Τριπολιτσιώτες όμως να περιμένουν και όχι άδικα, ακόμα περισσότερα.
Οι αριθμοί του
8 αγώνες, 634 λεπτά συμμετοχής, 3 κίτρινες
Δημήτρης Κουρμπέλης: Πολυεργαλείο…
Το παιδί για όλες τις δουλειές είναι ο μικρός. Ο 19χρονος αμυντικός έχει χρησιμοποιηθεί τόσο στα μετόπισθεν, όσο και στο χώρο του κέντρου, λύνοντας έτσι τα χέρια του Σάκη Τσιώλη. Αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, είναι σίγουρο πως όλοι θα μιλάνε για ένα ακόμα ταλέντο που έβγαλε ο Αστέρας Τρίπολης.
Οι αριθμοί του
7 αγώνες, 391 λεπτά συμμετοχής
Χρήστος Πιπίνης: Ο άτυχος της παρέας…
Ο 28χρονος αριστερός οπισθοφύλακας είναι ο άτυχος της φετινής χρονιάς, καθώς οι τραυματισμοί του τον έχουν αφήσει πίσω με συνέπεια να έχει παίξει μόλις 5 παιχνίδια έως τώρα. Ο Πιπίνης είναι χρήσιμος για τον Αστέρα, καθώς προσέχει τόσο τα αμυντικά του καθήκοντα, όσο και τα επιθετικά, όπως πρέπει να κάνουν όλοι οι σύγχρονοι μπακ.
Οι αριθμοί του
5 αγώνες, 462 λεπτά συμμετοχής, 1 γκολ, 1 κίτρινη
Κάπελς και Μάρα: Δεκατέσσερα λεπτά όλα και όλα
Εκτός από τους παραπάνω που έχουν τραβήξει το περισσότερο κουπί, υπάρχουν και δύο που απλά έχουν μια ολιγόλεπτη συμμετοχή. Ο πρώτος είναι ο Ισπανός Μάρα Καστέλς που έχει μόλις 10 λεπτά όλα και όλα και ο δεύτερος είναι ο Λευτέρης Γιαλούσης που έχει μπει ως αλλαγή για 4 λεπτά.
Σε 7 αγώνες το μηδέν στην άμυνα
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αστέρας έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για 7 παιχνίδια και μόλις στα 4 έχει δεχθεί γκολ. Συνολικά τα ματς που δεν έχει παραβιαστεί η εστία του είναι:
1η αγωνιστική: ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (εκτός έδρας)
2η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Κέρκυρα 3-0
5η αγωνιστική: Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-0 (εκτός έδρας)
7η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Βέροια 3-0
8η αγωνιστική: Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 0-0 (εκτός έδρας)
9η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0
11η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης-Ατρόμητος 3-0



πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: