Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Θα το πάρει η Γερμανία...!!

Ο Γιώργος Μαζιάς αναλύει τη στατιστική ακολουθία του Μουντιάλ και γράφει γιατί η "νατσιονάλμανσαφτ" θα κατακτήσει το Μουντιάλ...

Θα το πάρει η Γερμανία...
Με βάση τη θεωρία της στατιστικής συνωμοσίας στην κορυφή πάνε τα "πάντσερ". Δεν υπάρχει επίσημα κάποια τέτοια θεωρία, αλλά πως αλλιώς να ονομάσεις την αλληλουχία των παρακάτω γεγονότων:

Η Ελλάδα, που απέκλεισε με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό την Ακτή...

... αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Κόστα Ρίκα, η οποία...
... αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Ολλανδία, η οποία...
... αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Αργεντινή, η οποία...

... παίζει πλέον με τη Γερμανία στον τελικό, την οποία είχε αντιμετωπίσει και την τελευταία φορά που πήγε τελικό (το 1990) έχοντας προκριθεί, όπως τώρα, στα πέναλτι (τότε απέκλεισε την Ιταλία, τώρα την Ολλανδία). Στον τελικό όμως με... πέναλτι του Αντρέας Μπρέμε η Γερμανία νίκησε την Αργεντινή (1-0).

Τότε, στους «16», η Γερμανία είχε αποκλείσει την Ολλανδία και η Αργεντινή τη Βραζιλία.
Τώρα, στους «4», η Γερμανία απέκλεισε τη Βραζιλία και η Αργεντινή την Ολλανδία.

Είπαμε: θεωρίες και παιχνίδια της στατιστικής. Τώρα, μπορεί να πάρει ρεβάνς η Αργεντινή.

Το σίγουρο είναι ότι το Γερμανία-Αργεντινή είναι πια ο τελικός με τις περισσότερες εμφανίσεις (3) στην ιστορία των Μουντιάλ.

Τρία (3) σερί είναι και τα μεταξύ τους παιχνίδια σε Μουντιάλ. Το 2006 στη Γερμανία, το 2010 στη Ν. Αφρική και το 2014 στη Βραζιλία.

Αυτό γιατί οι Αργεντίνοι ισοφάρισαν τους Γερμανούς σε προκρίσεις (4) στα πέναλτι σε όλα τα Παγκόσμια Κύπελλα.

Πώς να μην προκριθούν όταν ο Φαν Χάαλ δεν πρόλαβε να βάλει τον Κρουλ στα πέναλτι (είχε κάνει τις τρεις αλλαγές του).

Εμεινε κάτω από τα δοκάρια ο Σίλεσεν που ποτέ στη ζωή του δεν έχει πιάσει πέναλτι σε τέτοια διαδικασία. Είκοσι του έχουν χτυπήσει, ούτε ένα δεν έχει αποκρούσει.

Ετσι ο Ρομέρο με το 21% σε αποκρούσεις πέναλτι, έπιασε δυο, όπως ο Γκοϊκοετσέα το 1990 και η Αργεντινή πήγε τελικό.

Όλα αυτά σε έναν ημιτελικό, που έγινε ο πρώτος στην ιστορία (έπειτα από 33 ημιτελικούς), ο οποίος έληξε χωρίς να σημειωθεί ούτε ένα γκολ στα 90 ή στα 120 λεπτά.

Η Αργεντινή επίσης νίκησε (απέκλεισε τέλος πάντων) την Ολλανδία για πρώτη φορά μετά από επτά αγώνες στους οποίους το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο.

Ηταν ο τέταρτος ημιτελικός για την Αργεντινή σε Μουντιάλ. Προκρίθηκε από όλους στον τελικό!

Με τη Γερμανία να αποκλείει τη Βραζιλία, δεν θα δούμε τον 100ο αγώνα στην ιστορία ανάμεσα στην Αργεντινή και τη «Σελεσάο».

Μια Αργεντινή που παρέμεινε η μοναδική από τις 32 σε αυτό το Μουντιάλ που δεν έχει βρεθεί ακόμη πίσω στο σκορ. Μόνο ο τελικός της έμεινε… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: