Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Έρχεται ο Κουφός, αναμονή για Σπανούλη-Καλάθη!!


Κλείνουν ένα-ένα τα ανοικτά ζητήματα στην Εθνική. Παρών στο Μουντομπάσκετ ο Κώστας Κουφός, ερωτηματικά Σπανούλης και Καλάθης.

Έρχεται ο Κουφός, αναμονή για Σπανούλη-Καλάθη
Στις 22 Ιουλίου θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (30/8-14/9) και κλείνουν ένα-ένα τα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν για τη στελέχωση του ρόστερ.

Ο Φώτης Κατσικάρης έχει επικοινωνήσει με τους παίκτες που υπολογίζει και ο μόνος λόγος που δεν έχουν ανακοινωθεί οι κλήσεις είναι γιατί θα πρέπει να διευθετηθούν κάποια ζητήματα.

Η ευχάριστη εξέλιξη των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με τον Κώστα Κουφό. Ο ομογενής σέντερ δεσμεύτηκε πως θα είναι παρών και θα το κάνει πράξη, καθώς ήδη έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για την άφιξή του στην Ελλάδα για την προετοιμασία. Δεδομένη είναι και η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως και του Μάικ Μπράμου, που τις επόμενες μέρες θα λάβουν μέρος στο summer league με Μπακς και Χοκς αντίστοιχα.

Ουσιαστικά-και εφόσον δεν προκύψει ζήτημα με τους διεθνείς του Ολυμπιακού-δυο είναι τα βασικά ζητήματα που από μέρα σε μέρα θα διευθετηθούν. Αφενός μεν αυτό του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος παρά την αρχική του απόφαση να ξεκουράσει τα ταλαιπωρημένα του γόνατα φαίνεται πως το σκέφτεται σοβαρά να ενισχύσει την αγαπημένη του Εθνική. Υπάρχει αισιοδοξία πως εφόσον είναι υγιής θα πει το μεγάλο «ναι» και θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο το ελληνικό ρόστερ.

Αφετέρου υπάρχει το θέμα του Νικ Καλάθη, ο οποίος έχει δεσμευτεί πως θα είναι παρών, αλλά δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο. Κι αυτό γιατί ακόμη υπάρχει ένα ερωτηματικό σχετικά με το αν η τιμωρία που του είχε επιβληθεί από το ΝΒΑ για χρήση απαγορευμένης ουσίας (20 αγώνες, εκ των οποίων έχει εκτίσει μόλις 7) θα έχει ισχύ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η απόφαση της λίγκας δεν είναι δεσμευτική για τη διοργάνωση της FIBA και τόσο η ΕΟΚ, όσο και η πλευρά του παίκτη αναμένουν τη διευκρίνιση της παγκόσμιας ομοσπονδίας για να γνωρίζουν αν μπορούν να υπολογίζουν στον 25χρονο πλέι μέικερ. Η απάντηση αναμένεται από μέρα σε μέρα.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: