Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Πράσινες σημειώσεις…!!

Το sport-fm.gr κράτησε σημειώσεις από το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού, ενόψει της νέας περιόδου και σας τις παρουσιάζει.

Πράσινες σημειώσεις…
Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας
Ένα ποδοσφαιρικό κλισέ, που γράφεται ή λέγεται κυρίως τους θερινούς μήνες, κάνει λόγο για «χρήσιμα συμπεράσματα για τον προπονητή». Ένα άλλο, λέει πως «δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα σε ένα φιλικό, αλλά αυτά που θα δει ο προπονητής».

Ας τα αφήσουμε, λοιπόν, αυτά στην άκρη και ας δούμε το απλό: Τι μας έδειξε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό με την Αρκα Γκντίνια. Δίχως «χρήσιμα συμπεράσματα» και μπλα, μπλα, μπλα…

Χημεία
Οι «πράσινοι» ξεκινούν από εντελώς διαφορετική αφετηρία φέτος. Πέρσι, ήταν μια ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα, ενώ η προετοιμασία θύμιζε… πενταήμερη, λόγω των πολλών παικτών από την ακαδημία. Φέτος, η κατάσταση είναι αλλιώς. Όχι γιατί οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές δεν είναι νεαροί, αλλά διότι ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος. Αυτό σημαίνει ότι οι «πράσινοι» γνωρίζονται και γνωρίζουν το ποδόσφαιρο που ζητά ο Γιάννης Αναστασίου απ’ αυτούς.

Η χημεία και η ομοιογένεια έκανε μπαμ, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Αρκα. Όταν, δηλαδή, οι λεγόμενοι «βασικοί» (σ.σ. πλην Μπεγκ, Πέτριτς που έπαιξαν στο πρώτο ημίχρονο) μπήκαν στο γήπεδο. Ηταν εντυπωσιακό, για πρώτο φιλικό το πόσο εύκολο «βρίσκονταν». Τι δείχνει αυτό; Ότι οι «πράσινοι» ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν πέρυσι…

Ταχύτητα

Ο Παναθηναϊκός έδειξε και στα δυο ημίχρονο γρήγορος. Μπορεί στο πρώτο να δυσκολευόταν να αναπτυχθεί, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η τετράδα του κέντρου δεν είχε παίξει ποτέ ξανά μαζί (Λαγός, Χουχούμης, Μαλτντίν, Ατζαγκούν), αλλά η… σπιρτάδα υπήρχε. Πόσο μάλλον, στην επανάληψη, όταν οι «πράσινοι» έγιναν και πιο ουσιαστικοί και έβγαλαν φάσεις. Το επιθετικό τους παιχνίδι ήταν ταχύτατο, με τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» να… λυσσάνε στο τρέξιμο τους αντιπάλους τους.

Πέτριτς – Μπεργκ

Ο Αναστασίου ξεκίνησε με το συγκεκριμένο επιθετικό δίδυμο και απ’ ότι φαίνεται το έχει στο μυαλό του για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τουλάχιστον, αυτό το πρώτο συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε. Ο «Ολλανδός» ποντάρει πολλά στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, που, αποτελεί κοινή συνείδηση το γεγονός ότι, είναι οι πλέον ποιοτικοί στο ρόστερ της ομάδας. Το θετικό για το «τριφύλλι» είναι ότι ο Κροάτης δείχνει καλά. Ξεκίνησε προετοιμασία, δίχως προβλήματα και χθες σημείωσε γκολ, το πρώτο της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ατζαγκούν
Όπως σας γράψαμε και παραπάνω, ο Ατζαγκούν ξεκίνησε στο πρώτο μέρος, στον ρόμβο του Γιάννη Αναστασίου, ως ο παίκτης πίσω από τους επιθετικούς. Αν και ακόμη είναι νωρίς, ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας να χρησιμοποιηθεί ο Νιγηριανός στα πρώτα παιχνίδια για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ως βασικός. Σε γενικές γραμμές, κινήθηκε σε ρηχά νερά, μην παίρνοντας πολλές φορές την μπάλα. Του χρεώνεται, όμως, η ασίστ στον Πέτριτς και η πάσα στον στον Μπεργκ, στη δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο πρώτο μέρος.

Ζέκα

Η είσοδός του στην επανάληψη, μεταμόρφωσε το «τριφύλλι». Αγωνιζόμενος ως εσωτερικός δεξιός μέσος και έχοντας μαζί του στη μεσαία γραμμή τους Δώνη, Ντίνα και Νιούμαν, αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της ομάδας στην επιθετική ανάπτυξη. Πολύ τρέξιμο, πίεση, κλεψίματα, αλλά και πάσες που είτε έβγαζαν σε καλή θέση τους επιθετικούς, Καρέλη, Κλωναρίδη, είτε τον Νάνο, που ανέβαινε από αριστερά. Ο Πορτογάλος ήταν, δίχως αμφιβολία, ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: