Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Και γιατί δεν τα λέγατε;

"Εμείς τα ξέραμε καιρό...", είπε ο Σταύρος Αδαμίδης σε συνέντευξή του σχετικά με το σκάνδαλο με τις "κασέτες" και πρόσθεσε ότι έχει δεχθεί απειλές. Αλλά το θέμα είναι αφού τα ήξερε γιατί δεν έλεγε τίποτα;
Και γιατί δεν τα λέγατε;
Αναλυτικά η συνέντευξη του στο «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»:
Για το πως ζει αυτή την κατάσταση ως παράγοντας: Οταν αναλάμβανα την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ πριν από 12 μήνες, περίμενα θα΄ ναι άσχημα τα πράγματα, αλλά όχι ότι θα αντιμετώπιζα τον οχετό. Πρόκειται περί βόθρου.
Για το αν νιώθει να τον εγκαταλείπουν οι δυνάμεις του: Δεν έχω μάθει στη ζωή μου να παραδίδω τόσο εύκολα τα όπλα. Ομως θα ήθελα κάποια στιγμή να δω και άλλες ομάδες σε αυτή την προσπάθεια της κάθαρσης. Ακούω δεξιά και αριστερά διάφορα πράγματα, αλλά δεν βλέπω κανέναν άλλο στις επάλξεις. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι και να πούμε ότι δεν πάει άλλο. Δεν γίνεται να ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο μερικά εκατομμύρια φιλάθλων και να πηγαίνουν στα γήπεδα 50.000. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν είναι λύση να αναλάβει η ΕΠΟ τη διοργάνωση των αγώνων. Αυτό που χρειάζεται είναι να αναλάβει, επιτέλους, πρωτοβουλίες η Πολιτεία.
Για το αν έχει απειληθεί: Ναι, Πολλές φορές. Εχω απειληθεί μέσω τρίτων, αλλά δεν φοβάμαι.
Για το αν δεχόταν ως πρόεδρος το σκληρό μέτρο του αυτοαποκλεισμού όλων των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά παιχνίδια: Θα έλεγα ότι είμαι απόλυτα έτοιμος να μείνουμε εκτός Ευρώπης για μια τριετία, γνωρίζοντας όμως ότι όλοι μας, ομάδες και Πολιτεία, θα είμαστε πιστοί στον στόχο που θα βάλουμε. Πρόκειται για ένα μέτρο που έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στο παρελθόν σε άλλες χώρες (βλέπε Αγγλία). Αρα, αφού πέτυχε εκεί, μπορεί να πετύχει και εδώ.
Για το όταν μιλάει με ξένες παράγοντες για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι εισπράττει ως άποψη τους: Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Το θεωρούν τρίτης ταχύτητας. Αυτό διαπιστώνω κουβεντιάζοντας με ξένους ατζέντηδες.
Για το αν είναι η τελευταία ευκαιρία να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα πάσης λογής «παράσιτα και να μπει στο δρόμο της ανάκαμψης»: Θεωρώ ότι αν δεν εξυγιανθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ύστερα και από αυτό το σημείο, δεν πρόκειται να προσελκύσει ποτέ ξανά κανέναν επενδυτή. Το βλέπω στην ίδια την ομάδα μου. Υπάρχουν μέτοχοι οι οποίοι έβαλαν τόσα χρήματα και αισθάνονται σήμερα άσχημα. Οι κ. Παππάς και Νοτιάς δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που αποκαλούμε «ελληνικό ποδόσφαιρο». Τι να πάω να τους πω μέσα σε όλα αυτά, «βάλτε και άλλα χρήματα»; Επαναλαμβάνω, αν δεν βρεθούν ριζοσπαστικές λύσεις, θα εξαφανιστούν δια παντός επενδυτές και σπόνσορες.
Για τις δηλώσεις του στις 12 Σεπτεμβρίου πως: «αν πάμε έτσι δεν θα τελειώσει το πρωτάθλημα»: Ολοι όσοι βρισκόμαστε στο χώρο του ποδοσφαίρου τα γνωρίζαμε όλα. Δεν λέω ότι συνέβησαν, αλλά όσα ακούγονται στις κασέτες, όλες αυτές οι υπόνοιες, ήταν πράγματα που τα ξέραμε εδώ και μήνες. Κι εμείς που βγήκαμε τότε για να προειδοποιήσουμε και να καταθέσουμε προτάσεις κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου κατηγορηθήκαμε από το συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ ότι υποβαθμίζουμε... το προϊόν κι έπεσαν όλοι πάνω μας να μας φάνε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: