Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Φιέστα στην Τούμπα; Ποτέ!

Ο Ολυμπιακός ήθελε να κάνει γύρο του θριάμβου μέσα στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν δυνατό να το επιτρέψει! Κέρδισε 2-1 και… έδωσε παράταση στην «ερυθρόλευκη» στέψη! Ξανά στην 4άδα ο «δικέφαλος του Βορρά».
“This is Toumba”. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το γύρο του θριάμβου στην Τούμπα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Ο κόσμος, αλλά και οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν επέτρεψαν στους «ερυθρόλευκους» να στεφθούν από σήμερα Πρωταθλητές. Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πλέον στην πρώτη πεντάδα για τα πλει οφ και την Τετάρτη η προσοχή όλων στρέφεται στον μεγάλο «τελικό» με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο Μάκης Χάβος θέλοντας να ξεκουράσει βασικούς παίκτες ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ προτίμησε να ξεκινήσει με τους Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια. Στην τετράδα της άμυνας ο Έττο στα δεξιά, οι Κοντρέρας και Τσιρίλο στο κέντρο και αριστερά ο Σαβίνι. Γκαρσία και Βιτόλο στα χαφ με ο Κουτσιανικούλης αριστερά και το Φωτάκη δεξιά. Στον άξονα ο Βλάνταν Ίβιτς και στην κορυφή της επίθεσης ο Μουσλίμοβιτς.

4-2-3-1 ο Ολυμπιακός

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέλεξε να ξεκινήσει με τους Πάρντο κάτω από τα δοκάρια. Με αμυντική τετράδα, οι Μανιάτης, Χολέμπας στα άκρα και στο κέντρο της οι Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ. Στα αμυντικά χαφ οι Ντούντου, Μοντέστο και στα άκρα οι Ζαϊρί, Ρόμενταλ. Ο Ιμπαγάσα επιτελικός μέσος πίσω από τον Τζιμπούρ.

Βγήκε αποφασισμένος

Ο Ολυμπιακός βγήκε αποφασισμένος με σκοπό να μην επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι. Η εντολή του Βαλβέδε ήταν σαφής, πίεση πριν από τη σέντρα, προκειμένου να γίνει το λάθος από τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύτηκαν αρκετά να ξεμαρκαριστούν  και να μεταφέρουν την μπάλα στα καρέ του Πάρντο. Οι επικίνδυνες μεταβιβάσεις των παικτών του Χάβου δημιούργησαν πολλά ρήγματα  με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν κατεβασιές στα καρέ του Κρέσιτς.

Πλήρωσε τα παιδαριώδη λάθη

Ο Ολυμπιακός μέχρι το πρώτο 20λεπτό πέτυχε ένα γκολ με το Τζιμπούρ, στο 12ο λεπτό, ενώ είχε άλλες δύο ευκαιρίες για γκολ με πιο κλασική αυτή του Ζαϊρί για να τελειώσει το παιχνίδι . Πιο συγκεκριμένα ο δαιμόνιος και πανταχού παρόν Ιμπαγάσα έκλεψε τη μπάλα μετά από το λάθος του Κοντρέρας. Ο Ισπανός πασάρει στον Τζεμπούρ και ο Γαλλοαλγερινός ανοίγει το σκορ.  Στο 16' ο Ρόμενταλ βγάζει τον Ζαϊρί μόνο του σε κενή εστία ωστόσο ο Μαροκινός υπό την πίεση του Γκαρσία δεν μπορεί να σκοράρει.

Δεν υπήρχε στο γήπεδο

Ο ΠΑΟΚ μισή ώρα αγώνα και ακόμα έψαχνε να βρει τα πατήματα του μέσα στο γήπεδο. Δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα. Οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου δυσκολεύονται να μεταβιβάσουν σωστά την μπάλα, ενώ λείπουν και οι σωστές τοποθετήσεις στο χώρο του κέντρου. Η μπάλα συνεχώς βρίσκεται στον αέρα. Οι αμυντικοί, κάτι σαν διώξιμο, προσπαθούν να βρουν παίκτες στα άκρα και κυρίως τον Κουτσιανικούλη. Ο Δικέφαλος παίζει ανορθόδοξα και σου δίνεται η εντύπωση πως γίνεται αγγαρεία ή το μυαλό είναι αλλού. Η πρώτη απόπειρα επίθεσης για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 34'. Το σουτ του Ίβιτς θα κοντράρει πάνω στον Μέλμπεργκ και έτσι η μπάλα απομακρύνεται.

1-1 αντί 0-2

Απίστευτη εξέλιξη πήρε το παιχνίδι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Ένα κόρνερ που δεν ήθελε να εκτελέσει ο Ζαιρί.  καθώς οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έριχναν διαρκώς αντικείμενα. Μετά την παρουσία παικτών και της ασφάλειας του γηπέδου τα πράγματα ηρέμησαν και στο 45' το κόρνερ τελικώς γίνεται με τον Τζιμπούρ να χάνει πολύ καλή ευκαιρία να σκοράρει από κοντά και τον Γκαρσία να διώχνει. Στην εξέλιξη της φάσης ο ΠΑΟΚ βγαίνει στην αντεπίθεση. Ο Πάρντο θα διώξει εντελώς λάθος προ του Κουτσιανικούλη που θα του κλέψει και την μπάλα και θα σκοράρει.

Ένα διαφορετικό πρόσωπο έδειξε στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ. Το γκολ του Κουτσιανικούλη τους πώρωσε και βγήκαν στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι να πάρουν το παιχνίδι. Δύο φορές, σε διάστημα δύο λεπτών, ο Δικέφαλος έφτασε κοντά στο να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 48' σουτ του Έττο ο Πάρντο την μπάλα με την βοήθεια του δοκαριού. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαρσία βρίσκει τον Μουσλίμοβιτς. Ο Βόσνιος επιθετικός απέναντι από τον Πάρντο θα σουτάρει με τον Ισπανό τερματοφύλακα να διώχνει σε κόρνερ.

Βιερίνια και Φουστερ

Τον χορό των αλλαγών ανοίγει ο ΠΑΟΚ με τον Βιερίνια να μπαίνει στο γήπεδο στην θέση του Φωτάκη. Ο Δικέφαλος με την παρουσία του Πορτογάλου προσδοκά να γίνει πιο κινητικός στην δεξιά πλευρά. Η απάντηση του Ολυμπιακού είναι ο Φουστέρ στην θέση του Ντουντού. Με τον Ιμπαγάσα να γυρίζει πιο πίσω.

Πέναλτι και 2-1
Ολική επαναφορά του ΠΑΟΚ είχαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Η παρουσία των Βιερίνια και Σαλπιγγίδη έκανε τους Θεσσαλονικείς πιο επιθετικούς και τα αποτελέσματα φάνηκαν αμέσως. Στο 69' ο Δικέφαλος κερδίζει πέναλτι από μαρκάρισμα του Α. Παπαδόπουλου πάνω στον Βιεϊρίνια. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πέφτουν πάνω στον ρέφερι του αγώνα όμως ο Κωνσταντινέας πήρε την απόφαση του ότι κι αν του έλεγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Στο 71ο λεπτό το πέναλτι εκτελεί ο Βιτόλο και 2-1.

MAN OF THE MATCH: Μπορεί να μην πέτυχε γκολ όμως ο Αντρέ Βιερίνια ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ και αυτός που άλλαξε τα πάντα υπέρ της ομάδας του. Κέρδισε το πέναλτι στο 69’ ενώ άντεξε τα επικίνδυνα μαρκαρίσματα των «ερυθρολεύκων»

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντουντού στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του. Λες και άφησε το καλό πρόσωπο στα αποδυτήρια στο δεύτερο ημίχρονο. Δικαίως ο Βαλβέρδε τον αντικατέστησε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πάλμπο Γκαρσία για ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε πόσο μαχητής είναι. Ο Ουρουγουανός στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του όπως και όλου του ΠΑΟΚ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Πάρντο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκανε το μοιραίο λάθος  δίνοντας την δυνατότητα στο ΠΑΟΚ και στον Κουτσιανικούλη να ισοφαρίσει

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Κωνσταντινέας τόλμησε και έδωσε το πέναλτι εις βάρος του Ολυμπιακού. Ο διαιτητής από την Μεσσηνία όμως επέτρεψε τα σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες του Ολυμπιακού και μόνο όταν όλο το γήπεδο φώναζε να δείξει κάρτα τότε μόνο έδειχνε

Δεν υπάρχουν σχόλια: