Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η βαθμολογία των play-off!!

Ο Παναθηναϊκός θα ήταν πρώτος με τρεις βαθμούς και η ΑΕΚ δεύτερη με έναν, αν άρχιζαν τώρα τα play-off της Σούπερ Λίγκας, ενώ ΠΑΟΚ και Καβάλα θα ξεκινούσαν με… άδεια τα χέρια.


Μεγάλο ενδιαφέρον έχει η βαθμολογία των play-off που θα ξεκινήσουν με το τέλος του πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που αυτά άρχιζαν τώρα, τότε ο Παναθηναϊκός θα είχε τρεις βαθμούς και η ΑΕΚ δύο λιγότερους, ενώ ΠΑΟΚ και Καβάλα δεν θα είχαν κανέναν.

Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η βαθμολογία προκύπτει με βάση την διαφορά που έχει κάθε ομάδα με την τελευταία που θα μπει στα play-off, διαιρούμενη διά του πέντε. Για παράδειγμα, ο  Παναθηναϊκός έχει 54 βαθμούς, 16 περισσότερους από την πέμπτη Καβάλα. Αν διαιρεθεί το 16 με το πέντε, τότε προκύπτει στρογγυλοποιημένη η βαθμολογία με την οποία θα αρχίσει ο Παναθηναϊκός στα play-off (δηλαδή τρεις βαθμούς στην παρούσα φάση). Αντίστοιχα η ΑΕΚ έχει πέντε βαθμούς περισσότερους από την Καβάλα, άρα 5/5= 1 βαθμός που θα έχει στην αρχή. Η  τελευταία ομάδα θα αρχίσει εκ των πραγμάτων με μηδέν βαθμούς την έξτρα διαδικασία.

Στην παρούσα στιγμή, η βαθμολογία για τα play-off είναι:
1. Παναθηναϊκός 3
2. ΑΕΚ 1
3. ΠΑΟΚ 0
4. Καβάλα 0

Δεν υπάρχουν σχόλια: