Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δώρο από την Ανδαλουσία!

Το ισπανικό πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα! Η Μπαρτσελόνα άφησε βαθμούς στην Ανδαλουσία καθώς έμεινε στο 1-1 με την Σεβίλλη και πλέον η Ρεάλ βρίσκεται στο -5!
Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε γρήγορα το γνώριμο παιχνίδι της με τις πολλές πάσες, έκλεισε την Σεβίλλη στο μισό γήπεδο και μόλις στο 8ο λεπτό πέτυχε γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε! Ο Μέσι εκτέλεσε το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ο διαιτητής όμως σφύριξε ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ του Μπουσκέτς στο Λάσα με τους δύο παίκτες να βρίσκονται πίσω από το τείχος και να μην επηρεάζουν ούτως ή άλλως καθόλου την φάση! Οι Καταλανοί, πάντως, συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο 30’ άνοιξαν το σκορ, όταν ο Άλβες έφυγε από κανονική θέση και παρά την προσπάθεια του Κάσερες, ο Μπόγιαν (είχε περάσει από νωρίς στην θέση του τραυματία Πέδρο) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Σεβίλλη, που είχε διαμαρτυρηθεί για πέναλτι πάνω στον Ζοκορά, ξύπνησε στο δεύτερο μέρος και με το καλημέρα ισοφάρισε με κεφαλιά του Νάβας από κοντά! Οι γηπεδούχοι είχαν σπουδαίες ευκαιρίες να πετύχουν την ανατροπή, αλλά ο Νεγρέδο αμέσως μετά έστειλε την μπάλα απελπιστικά άουτ, ενώ στο 76’ ο Νάβας νικήθηκε από τον Βαλντές. Στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου, η Μπάρτσα ήταν υποτονική, έχασε μόνο μία πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μέσι, ωστόσο δεν της δόθηκε και πέναλτι σε ανατροπή του Μπόγιαν από τον Νάβας. Οι «μπλαουγκράνα» ανέβασαν την πίεση τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 85’, όταν το σουτ του Ινιέστα τράνταξε το δοκάρι του Βάρας, ενώ ο Κάσερες στο 90’ έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Ισπανού μέσου και έτσι το 1-1 παρέμεινε!

Η Ρεάλ μείωσε στους πέντε βαθμούς, έχει και την Μπαρτσελόνα μέσα στην Μαδρίτη και όπως είναι λογικό ελπίζει στην ανατροπή, καθώς απομένουν δέκα αγωνιστικές!

Στις θέσεις της Ευρώπης παραμένει για μία ακόμα αγωνιστική η Εσπανιόλ έπειτα από το 2-0 επί της Λα Κορούνια. Οι Καταλανοί ξεκλείδωσαν την άμυνα με τον Ιβάν Αλόνσο στο 62’ ενώ το γκολ του Βερντού στο 80’ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο ανέβασε την ομάδα του Ποκετίνο στην πέμπτη θέση. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα μετά από πέντε αγώνες για την Λα Κορούνια που παρέμεινε στο +5 από την ζώνη.

Πολύ μεγάλη νίκη μέσα στο Σαν Σεμπαστιάν πήρε η Μάλαγα! Η ομάδα του Πελεγκρίνι προερχόταν από την επτάρα στην Ρεάλ και την εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα, όμως φώναξε παρών σε ένα οριακό παιχνίδι κερδίζοντας 2-0 την Σοσιεδάδ. Ο Ντούντα στο 25’ και ο Ροντόν στο 58’ έδωσαν το τέταρτο φετινό διπλό στην Μάλαγα η οποία εξακολουθεί μεν να βρίσκεται κάτω από την ζώνη, ωστόσο έδειξε ότι παρά τα προβλήματα τραυματισμών, θα το παλέψει μέχρι τέλους.

Ανάσα για την Οσασούνα η οποία επικράτησε πολύ εύκολα της Σανταντέρ με 3-1. Μέχρι το 50’, η ομάδα της Παμπλόνα είχε ήδη πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων, με το γκολ του Ρόζενμπεργκ λίγο αργότερα να μειώνει για την Ράθινγκ. Παρά την αποβολή του Σοριάνο στο 74’, η Οσασούνα κράτησε μέχρι τέλους και έδωσε τέλος σε ένα σερί τεσσάρων νικών της Σανταντέρ μέσα στην Παμπλόνα!

Δεν χάλασε ούτε την Λεβάντε ούτε την Μαγιόρκα ο ένας βαθμός της ισοπαλίας στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια». Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 37’ με τον Χουανλού, όμως οι νησιώτες ισοφάρισαν με τον Ραμίς στο 60’ για το 1-1 το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Σάββατο (12/03)
Αλμερία-Ατλέτικο Μαδρίτης   2-2
(49΄ Κρουσά, 77΄ Γκόιτομ - 39΄,61΄ Αγουέρο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Χέρκουλες     2-0
(24΄,56΄ Μπενζεμά)

Σαραγόσα-Βαλένθια           4-0
(5΄ Γιάροσικ, 40΄ Χερέρα, 65΄ πεν., 75΄ πεν. Φερνάντες)

Κυριακή (13/03)
Οσασούνα-Σανταντέρ          3-1
(20΄ Σόλα, 24΄πέν. Νεκουνάμ, 50΄ Σοριάνο - 52΄ Ρόζενμπεργκ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μάλαγα        0-2
(25΄ Ντούντα, 58΄ Ρόντον)

Εσπανιόλ-Λα Κορούνια        2-0
(62΄ Ιβάν Αλόνσο, 80΄ Βερντού)

Λεβάντε-Μαγιόρκα            1-1
(37΄ Χουανλού - 60΄ Ράμις)

Βιγιαρεάλ-Σπόρτινγκ Χιχόν  1-1
(29’ Ρόσι-92’ πεν. Κάστρο)

Σεβίλλη-Μπαρτσελόνα  1-1
(49’ Νάβας-30’ Μπόγιαν)

Δευτέρα (14/03)
Χετάφε-Αθλέτικ Μπιλμπάο     14/3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 28 αγώνες)

Μπαρτσελόνα   75
Ρεάλ Μαδρίτης 70
Βαλένθια  54
Βιγιαρεάλ 51
Εσπανιόλ 43
Αθλέτικ Μπιλμπάο   41 -27αγ.
Ατλέτικο Μαδρίτης   39
Σεβίλλη 39
Σοσιεδάδ 35
Μαγιόρκα  35
Χετάφε  33 -27αγ.
Λεβάντε 32
Οσασούνα  32
Λα Κορούνια  31
Σαραγόσα  30
Σανταντέρ 30
Σπόρτινγκ Χιχόν 29
Χέρκουλες  26
Αλμερία  26
Μάλαγα  26

Δεν υπάρχουν σχόλια: