Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«Όχι» Μπιτσαξή στην πρόσκληση της Superleague

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, αρνήθηκε μέσω επιστολής την πρόσκληση που είχε λάβει από τη Σούπερ Λίγκα, προκειμένου να παραστεί στο αυριανό, έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της διοργανώτριας, με θέμα τις εξελίξεις που εσχάτως καταγράφονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Δικαιολογώντας την άρνησή του, ο κ. Μπιτσαξής αναφέρει ότι οι θέσεις του, οι οποίες απηχούν και τη θέση της κυβέρνησης, έχουν ήδη κατατεθεί στην επιστολή που είχε αποστείλει προς την ΕΠΟ. Ως εκ τούτου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «… εκτιμώ ότι η θέση της Πολιτείας έχει εκφραστεί με απόλυτη σαφήνεια και η παρουσία μου στην συνεδρίασή σας, κατόπιν της πρόσκλησής σας, δεν θα προσθέσει κάτι ουσιαστικό».
Στη συνέχεια ο κ. Μπιτσαξής επισημαίνει πως «… το συντεταγμένο ποδόσφαιρο οφείλει άμεσα, με επίσημο εκφραστή την ΕΠΟ, αλλά και με συμβολή όλων των επιμέρους συνιστωσών της, να καταλήξει σε δέσμη μέτρων οργάνωσης των πρωταθλημάτων, που να εξασφαλίζουν την αξιοπιστία, την φερεγγυότητα, την καταπολέμηση της βίας και της διαφθοράς».
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Μπιτσαξής απειλεί ευθέως τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και την ΕΠΟ, με διακοπή της χρηματοδότησης από τον κρατικό κορβανά: «Η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα στην κοινή γνώμη το ποδόσφαιρο, είναι δυστυχώς θλιβερή. Και αν σημαίνει κάτι το λεγόμενο αυτοδιοίκητο, πρέπει να ληφθούν από το ίδιο το ποδόσφαιρο τα εσωτερικά μέτρα που θα οδηγούν στην εξυγίανσή του.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, η Πολιτεία, όπως με σαφήνεια έχει δηλώσει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, δεν προτίθεται να χρηματοδοτεί ένα προϊόν που εξαθλιώνεται καθημερινά με πράξεις και παραλείψεις, εκ των οποίων πολλές είναι αρμοδιότητες της ποινικής δικαιοσύνης. Η διακοπή άλλωστε της χρηματοδότησης, είναι ήδη πραγματικότητα. Αναμένουμε συγκεκριμένες πράξεις και έργα από το σύνολο των θεσμών του συντεταγμένου ποδοσφαίρου και ιδίως της ΕΠΟ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: