Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«Σας θέλω μαχητές της πρόκρισης»


Αμέσως μετά την λήξη του πρώτου παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, ο Πάπα Ντιόπ ήταν ξεκάθαρος: «Θα πάμε στην ρεβάνς της Τούμπας σαν στρατός» είχε πει το «Θηρίο». Σαφές από τότε κιόλας, πως οι παίκτες της ΑΕΚ ξέρουν πως το ματς με τον ΠΑΟΚ αποτελεί την πιο μεγάλη μέρα του πολέμου. Και μόλις μερικά 24ώρα πριν από την σέντρα, ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε από τους παίκτες του να γίνουν μαχητές της πρόκρισης.

«Κάναμε αυτό που πρέπει στο παιχνίδι με την Καβάλα, παρόλο που δεν ήταν ένα εύκολο παιχνίδι. Τώρα υπάρχει μπροστά μας το παιχνίδι του κυπέλλου. Νομίζω πως δεν χρειάζεται να πω σε κανέναν από εσάς τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι για την ΑΕΚ και πόσο σημαντικό είναι να βρεθούμε στον τελικό. Επίσης ξέρετε όλοι, πως για να μπορέσουμε να πάρουμε αυτό που θέλουμε πρέπει να τα δώσουμε όλα. Να δούμε το παιχνίδι αυτό σαν μάχη και να είμαστε μαχητές. Με θάρρος και αυτοπεποίθηση. Το πιο σημαντικό είναι να μην παρασυρθούμε και να μην επηρεαστούμε από τίποτα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και συγκεντρωμένοι και κυρίως να κάνουμε το παιχνίδι μας. Θέλουμε την πρόκριση και πρέπει να πάμε την πάρουμε. Και να δείξουμε από το πρώτο λεπτό, ότι την θέλουμε αυτή την πρόκριση πιο πολύ από τον αντίπαλο μας», ήταν τα λόγια του Χιμένεθ στους ποδοσφαιριστές του.

Αγωνία για Γεωργέα

Ο τεχνικός της ΑΕΚ παραδέχθηκε την Κυριακή το βράδυ πως έχει ήδη στο μυαλό του την ενδεκάδα που θα παρατάξει στην Τούμπα. Άλλωστε τα σχέδια του Χιμένεθ για το ματς με τον ΠΑΟΚ, φάνηκαν από τους παίκτες που χρησιμοποίησε ή δεν χρησιμοποίησε στο παιχνίδι με την Καβάλα. Ωστόσο υπάρχει μόνο ένα ζήτημα για τον Ισπανό τεχνικό, το οποίο αφορά τον Νίκο Γεωργέα. Ο Μεσσήνιος ακραίος μπακ αντιμετωπίζει ένα ελαφρύ πρόβλημα τραυματισμού. Δεν αγωνίστηκε με την Καβάλα, αλλά δεν το έχει ξεπεράσει και πλήρως. Η κρίσιμη μέρα θα είναι η αυριανή. Πάντως ο ίδιος ο Γεωργέας δεν θέλει με τίποτα να χάσει το μεγάλο ματς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: