Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Ξεχωριστή σημασία το ντέρμπι»

sigalas_2007_10_1_15_26_31_b
Ο Γιώργος Σιγάλας  o οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν τόσο στην Άρη όσο και στον ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στον Arena Fm 89,4 και μίλησε για το μεγάλο σημερινό ντέρμπι αλλά και για το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα.
Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Μπορεί όντως το συγκεκριμένο παιχνίδι να μην έχει πλέον την αίγλη που είχε στο παρελθόν αλλά θεωρώ ότι και φέτος έχει μια ξεχωριστή σημασία γιατί βρίσκεται στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης των τμημάτων των δυο ομάδων, και ο Άρης μετά την δύσκολη περσινή χρονιά με όλα τα προβλήματα που έχει, φέτος έχει γίνει μια καλή προσπάθεια. Αλλά και στον ΠΑΟΚ ο οποίος θέλει να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο από πέρσι. Όλο αυτό, οι στόχοι των δυο ομάδων μας προετοιμάζουν με μεγάλο ενδιαφέρον για το σημερινό παιχνίδι. Πάντα το ΠΑΟΚ-Άρης θα είναι ένα πολύ δυνατό ντέρμπι. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι στόχος το κύπελλο και για τις δυο ομάδες, ή έστω η συμμετοχή τους στον τελικό».
Για το επίπεδο του μπάσκετ στην Ελλάδα: «Τα τελευταία χρόνια αρκετά παιδιά έχουν φύγει στο εξωτερικό για να βρουν μια καλύτερη τύχη, η υπόλοιπη πρώτη σειρά μένει στις δυο μεγάλες ομάδες, και δεν έχει αναπτυχθεί μια βάση του μεσαίου παίκτη, που κάποτε ήταν πάρα πολλοί, πολύ χρήσιμοι και αρκετά ταλαντούχοι θα έλεγα. Τα τελευταία χρόνια είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι καλοί παίκτες και δεν υπάρχει μια μεγάλη βάση των νέων παικτών από πίσω. Η οικονομική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα. Το επίπεδο των ξένων παικτών δεν είναι αυτό που ήταν πριν από μερικά χρόνια παρόλα αυτά πέρσι τουλάχιστον υπήρχε αρκετή ισοδυναμία στις ομάδες και τουλάχιστον υπήρχε ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα».
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: