Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Δριβελέγκας στο Metropolis: «Συζητήσεις με την τρόικα για τα χρέη του ΠΑΟΚ»

Στην αποκάλυψη πως ο Υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας κινείται προς την κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος των χρεών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ προέβη ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δριβελέγκας μιλώντας στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

Σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Δριβελέγκας, οι διαδικασίες τρέχουν σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις με εκπροσώπους της τρόικας και του Eurogroup προκειμένου να δοθεί μια συνολική λύση για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν εφάπαξ το αρχικό κεφάλαιο.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε ο Γιάννης Δριβελέγκας:

«Όπως γνωρίζετε, κατέθεσα προ ημερών την ερώτηση για τα χρέη του ΠΑΟΚ και πριν λίγο ο κ. Στουρνάρας με διαβεβαίωσε πως το θέμα είναι στην κατεύθυνση της επίλυσης, όχι μόνο τον ΠΑΟΚ, αλλά όλους τους επιχειρηματίες που έχουν την διάθεση να δώσουν το αρχικό κεφάλαιο προκειμένου να εισπράξει χρήματα και το κράτος. Ο Υπουργός είναι θετικός χρειάζεται μια διαβούλευση με την τρόικα και το Eurogroup προκειμένου να υπάρξει μια γενικότερη ρύθμιση. Αυτό θα γίνει αφού παρθεί έγκριση της τρόικας. Γι' αυτόν τον λόγο δεν θα συζητηθεί αύριο η ερώτηση γιατί δεν μπορεί ο Υπουργός να δεσμευθεί αν δεν πάρει την έγκριση της τρόικας. Η υπόθεση δρομολογείται σε συνεννόηση και με το γραφείο του πρωθυπουργού και έχουμε επιχειρήματα να διεκδικήσουμε την συγκατάθεση των τροϊκανών». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: