Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Έδειξε τακτική, όχι ενδεκάδα!

Ούτε την Τρίτη φανέρωσε τις επιλογές του ο Φερνάντο Σάντος για την ενδεκάδα. O Πορτογάλος ζήτησε από τους διεθνείς το «δύο στα δύο», εκφράζοντας την αισιοδοξία του για απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ.

Έδειξε τακτική, όχι ενδεκάδα
Στο καθορισμένο ραντεβού με τους ποδοσφαιριστές του, το πρωινό της Τρίτης ο Φερνάντο Σάντος έστειλε το δικό του μήνυμα στην ομιλία του. «Πάμε για δύο νίκες στα παιχνίδια με Σλοβακία και Λιχτενστάιν. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες μας και στο τέλος να δούμε τι έκανε η Βοσνία. Πιστεύω ότι έχουμε ελπίδες να βγούμε πρώτοι στον όμιλο αρκεί εμείς να κάνουμε το καθήκον μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι μπορεί οι Βόσνιοι να μας κάνουν ένα δώρο στο ματς με τη Λιθουανία και έτσι η «γαλανόλευκη» να περάσει απευθείας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Έπεφταν κορμιά στην προπόνηση

Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα, ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν άνοιξε τα χαρτιά του όσον αφορά τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν το αρχικό σχήμα της Εθνικής το βράδυ της Παρασκευής (21:45) με τη Σλοβακία. Συνήθως τη δεύτερη μέρα, ο Φερνάντο Σάντος αποκαλύπτει τις επιλογές του. Αυτή τη φορά, όμως, αρκέστηκε σε μία άσκηση με έμφαση στην τακτική, αλλάζοντας τις συνήθειες του.

Χώρισε τους παίκτες σε τρία γκρουπ και σε μικρό χώρο ζητούσε από τους επιτιθέμενους, σωστές μεταβιβάσεις, γρήγορους συνδυασμούς, σέντρες, σουτ και γενικά καλά τελειώματα, ενώ από τους αμυνόμενους ήθελε αποτελεσματικό πρέσινγκ.

Η ένταση της προπόνησης ήταν μεγάλη, οι μονομαχίες μεταξύ των διεθνών κάτι παραπάνω από δυνατές. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έπεφταν κορμιά μέχρι να σφυρίξει τη λήξη ο Πορτογάλος, δείγμα της διάθεσης των ποδοσφαιριστών να αγωνιστούν την Παρασκευή.

Βελτίωση για Παπασταθόπουλο, αλλά…

Το ατομικό του πρόγραμμα συνέχισε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έδειξε βελτίωση και η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί την Τετάρτη. Η προπόνηση θα είναι διπλή, το πρωί στις 09:30 στον Άγιο Κοσμά και το απόγευμα στις 17:00 στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο στόπερ της Ντόρτμουντ θα συνεχίσει να προπονείται μόνος του και το πιθανότερο είναι να μπει την Πέμπτη, πράγμα που σημαίνει ότι έχει λίγες πιθανότητες να προλάβει τον αγώνα με τους Σλοβάκους. Εξάλλου, στην αναμέτρηση με το Λιχτενστάιν θα επιστρέψει ο Κώστας Κατσουράνης που θα έχει εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του.

Οι επιλογές για την ενδεκάδα

Λογικά, την Τετάρτη θα δείξει ενδεκάδα ο Φερνάντο Σάντος και πιθανότατα να ξεδιαλύνει το τοπίο. Με μία πρώτη ανάγνωση σε διάταξη 4-2-3-1, τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, δεξιά στην άμυνα ο Τοροσίδης, αριστερά φαβορί είναι ο Χολέμπας και στόπερ ο Σιόβας με τον Μανωλά, εφόσον μείνει εκτός ο Παπασταθόπουλος.

Οι δύο κεντρικοί μέσοι θα είναι οι: Τζιόλης και Μανιάτης, αριστερά στην επίθεση ο Σαμαράς και τις άλλες δύο θέσεις, του δεξιού εξτρέμ και του επιτελικού χαφ θα διεκδικήσουν τρεις ποδοσφαιριστές. Εάν ξεκινήσει σε ρόλο μεσοεπιθετικού ο Νίνης, θα αγωνιστεί δεξιά ο Σαλπιγγίδης. Διαφορετικά, ο Καραγκούνης θα πάει στον άξονα και στο δεξί άκρο ο Νίνης. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο φορμαρισμένος, Μήτρογλου. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: