Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Προημιτελικά κυπέλλου μέρος δεύτερο!

Με το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης στη Πυλαία και την αναμέτρηση του Πανιωνίου με τον Κολοσσό Ρόδου στη Νέα Σμύρνη, συνεχίζεται η νοκ άουτ φάση των προημιτελικών του κυπέλλου μπάσκετ.

Προημιτελικά κυπέλλου μέρος δεύτερο
Ο Παναθηναϊκός είναι από χθες η πρώτη ομάδα των ημιτελικών του φετινού κυπέλλου Ελλάδας. Ο κάτοχος του περυσινού τροπαίου και πολυνίκης του θεσμού, δεν είχε κανένα πρόβλημα να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί κόντρα στον ΑΓΟΡ, που εμφανίστηκε ανταγωνιστικός μόνο για ένα ημίχρονο. Οι «πράσινοι» περιμένουν πλέον τους πιθανούς αντιπάλους τους από τους τρεις εναπομείναντες προημιτελικούς, δύο εκ των οποίων διεξάγονται σήμερα (9/10) και χαρακτηρίζονται πιο αμφίρροποι απ’ όλους, μια και εύκολο είναι θεωρητικά και το έργο του Ολυμπιακού στον αυριανό τελευταίο χρονικά αγώνα αυτής της φάσης με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα, στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στις 19:00 τον Άρη στο πάλαι πότε μεγάλο ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ. Οι «αιώνιοι» της Θεσσαλονίκης δίνουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι της σεζόν, έχοντας ολοκληρώσει το ρόστερ τους και τα φιλικά προετοιμασίας. Όπως είναι φυσικό, θα τα δώσουν όλα για τη πρόκριση στα ημιτελικά, αφού πάντα μία νίκη κόντρα στον μεγάλο αντίπαλο δίνει άλλη αίγλη και δυναμώνει ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας. Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, με τον Σούλη Μαρκόπουλο από πλευράς δικεφάλου να απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο να βοηθήσει μαζικά την ομάδα για τη πρόκριση και τον Βαγγέλη Αγγέλου στην αντίπερα όχθη να προτρέπει τους παίκτες του να εμπνευστούν από το παρελθόν για το «διπλό».

Τρεις ώρες νωρίτερα, στο κλειστό της οδού «Αρτάκης» ο Πανιώνιος που άφησε μέτριες εντυπώσεις στο τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» του Ρεθύμνου, θέλει να πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά κόντρα στον Κολοσσό και γιατί όχι, αν η κληρωτίδα δεν τον φέρει αντιμέτωπο με έναν εκ των «αιωνίων» να διεκδικήσει τη πρόκριση στον τελικό μετά από 23 χρόνια και αυτόν του 1991 στο ΣΕΦ όταν και κατέκτησε το τρόπαιο με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Οι ροδίτες έχουν έρθει στην Αθήνα για την έκπληξη, καθώς είναι ακόμα φανερά ανέτοιμοι αγωνιστικά και πήραν τη πρόκριση για την οκτάδα με δυσκολία στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Κηφισιά την Κυριακή (6/10).

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των προημιτελικών:


Τρίτη 8/10


Ρέθυμνο-Παναθηναϊκός 52-83

Τετάρτη 9/10
Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου (16:00) ΔΤ
ΠΑΟΚ-Άρης (19:00) ΔΤ

Πέμπτη 10/10

Ηλυσιακός-Ολυμπιακός (19:00) ΔΤ
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: