Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

27.000 άνθρωποι στην Τούμπα και κανείς να μη «λοξοδρομεί»

Αρθρογραφεί ο Στέλιος Γρηγοριάδης  

Δεν πείθομαι ότι ο ΠΑΟΚ έλυσε το πρόβλημα του κινδύνου που πολύ συχνά αντιμετωπίζει εξ αιτίας ορισμένων θερμόαιμων οπαδών του, επειδή όλα κύλησαν ομαλά στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ξέρω πολύ καλά ότι, σε ανύποπτη στιγμή, μπορεί να γίνει το “μπαμ”, ανεξάρτητα από αιτία και αφορμή, εάν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν κατορθώσει να δώσει ριζοσπαστική λύση. Κι αυτό το “μπαμ” μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε ελληνικό γήπεδο από τους λίγους θερμόαιμους οπαδούς οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας. Το φαινόμενο δεν είναι ΠΑΟΚτσήδικο “προνόμιο”.

Η δήλωση του Ιβάν Σαββίδη μετά τα γεγονότα του αγώνα με την Ντόρτμουντ δεν ήταν μόνο εύστοχη, ήταν διατυπωμένη και στο ύφος που θα έπρεπε. Πρόδιδε την έντονη δυσφορία του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, αλλά και την πρόθεσή του να προστατέψει τον ΠΑΟΚ και τη δική του επένδυση. Πώς, όμως; Με το να αρχίσει να... καταδιώκει τους ταραξίες; Οι περισσότεροι αυτό πίστεψαν. Σ' αυτή τη σκέψη οδηγούσε το περιεχόμενο και το ύφος της δήλωσης.

Σήμερα, το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της “Μ” βάζει τα πράγματα στη θέση τους και εξηγεί τι ακριβώς θέλει να πετύχει ο Ιβάν Σαββίδης. Επιθυμία του δεν είναι να προχωρήσει σε “προγραφές”, αλλά να βρει τρόπο να συνετίσει τους “άτακτους”. Να τους δώσει να καταλάβουν ότι με τις ακραίες ενέργειές τους αδικούν και βλάπτουν την ιδέα για την οποία αγωνίζονται και παθιάζονται. Εκείνο που θέλει ο Σαββίδης είναι να μείνουν στην Τούμπα, στο πλευρό της ομάδας, όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ, αλλά με τη συμπεριφορά τους μόνο να υπηρετούν και όχι να ζημιώνουν τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ. Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, όποιος λειτουργεί κόντρα στα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, είναι αυτονόητα εχθρός του ΠΑΟΚ, όπως ανέφερε στη δήλωσή του.

Ο Σαββίδης θέλει να ενώσει όλους τους ΠΑΟΚτσήδες και να τους συσπειρώσει γύρω από την ομάδα και όχι να τους χωρίσει σε αμνούς και ερίφια. Δεν θέλει να αποκόψει κανέναν οπαδό από την Τούμπα και τους αγώνες της ομάδας. Θα ήταν εύκολο να απομονώσει 100, 150, 200 άτομα, προτιμά όμως να προσπαθήσει να τους πείσει, αλλάζοντάς τους μυαλά.


Το ερώτημα είναι πώς θα το πετύχει. Τι ακριβώς θα κάνει για να γεμίζει η Τούμπα με 27.000 ανθρώπους και κανείς ποτέ να μη διανοείται ότι θα παρασυρθεί σε επικίνδυνες ενέργειες, ακόμη και αν, δικαιολογημένα ή μη, νιώσει ότι προκαλείται. Είναι όντως δύσκολο να συνετιστούν οι πάντες. Αλλά, όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια. Από τη στιγμή που ο Σαββίδης επέλεξε τον δρόμο της πειθούς, είναι υποχρεωμένος να τον βαδίσει και να βγει γρήγορα στο ξέφωτο.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: