Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ζητούμενο η ανταπόκριση στα σερί παιχνίδια!!

Γράφει ο Γιώργος Καστάνης 
Η διακοπή του Πρωταθλήματος δίνει την ευκαιρία στον Τούντορ, τους συνεργάτες του και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να πάρουν «ανάσες», να γεμίσουν οι «μπαταρίες» και παράλληλα να αποθεραπευτούν όσοι ταλαιπωρήθηκαν από προβλήματα τραυματισμών.

Μετά από δύο εβδομάδες όμως θα έχουμε πάλι δράση, τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα και η ομάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και στους τρείς θεσμούς που συμμετέχει. Το βασικό είναι να μπορέσει η ομάδα να αντέξει στην πίεση των συνεχόμενων αγώνων, ακόμη κι αν αγωνίζεται αργά το βράδυ της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ και το επόμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα θα γίνει Κυριακή. Εκεί, υποχρεωτικά ο Κροάτης τεχνικός θα χρειαστεί να φρεσκάρει περισσότερο την ομάδα για να ανταποκριθεί με επιτυχίες.

Το ζητούμενο, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η ανταπόκριση στα σερί παιχνίδια. Και βεβαίως η ιεράρχηση των στόχων. Για παράδειγμα, μετά την πρόσφατη δήλωση Τούντορ, περί διαφοράς ποιότητας με τον Ολυμπιακό, ο συνειρμός που δημιουργείται, είναι πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει φέτος το πρωτάθλημα.

Προσέξτε όμως, αυτό δεν το είπε ευθέως ο Τούντορ. Το άφησε να εννοηθεί, μιλώντας για την ποιότητα. Το βασικό είναι να ακούσουμε από τον τεχνικό της ομάδας, δημόσια, να μιλά και για τον στόχο στο πρωτάθλημα, αλλά και για την προοπτική διάκρισης της ομάδας, μέσα από τον θεσμό του κυπέλλου και φυσικά την πορεία στην Ευρώπη.

Παρεπιμπτόντως, πρέπει να αναφέρω και εκφράζω προσωπική θέση, πως είναι πολύ νωρίς για να προδικάσουμε το τελικό αποτέλεσμα στο πρωτάθλημα διανύοντας έξι αγωνιστικές. Ναι μεν υπάρχει μια ομάδα που έχει προβάδισμα, δεν σημαίνει όμως πως το έχει «καπαρωμένο».

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: