Με αφορμή την επέκταση συμβολαίου του Ταμπάκη, ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το "πωλούνται όλοι οι παίκτες" σήμα του Παναθηναϊκού προς την αγορά του ποδοσφαίρου.
Η είδηση της συμφωνίας για την επέκταση του συμβολαίου του Αλέξανδρου Ταμπάκη με τον Παναθηναϊκό μέχρι το 2016 (είχε συμβόλαιο μέχρι το 2014) φανερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια της σημερινής διοίκησης της ΠΑΕ να "δέσει" τους "πιτσιρικάδες" της. Οχι μόνο αυτούς που μέχρι σήμερα έχουν αγωνιστεί, αλλά και αυτούς που πρόκειται να αγωνιστούν με την πρώτη ομάδα. Κι αυτό συμβαίνει επειδή στο εγγύς μέλλον, δηλαδή από τον Ιανουάριο, θα δοθούν πολλές ευκαιρίες σε παιδιά που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα πολλές συμμετοχές. Οχι μόνο επειδή έχει αποφασίσει ο Παναθηναϊκός να προωθεί στο εξής μαζικά τους "πιτσιρικάδες" του, αλλά - κυρίως - επειδή επιχειρεί αυτό τον Ιανουάριο να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερους από τους μικρούς ή μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές του.
Εδώ και εβδομάδες ο Παναθηναϊκός έχει ανοίξει έναν κύκλο συναναστροφής και επικοινωνίας με Ελληνες και ξένους ατζέντηδες, στους οποίους εξηγεί ότι είναι διατεθειμένος έως και αποφασισμένος να παραχωρήσει αυτόν τον Ιανουάριο οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή του. Η κουβέντα δηλαδή δεν αρχίζει και τελειώνει στον Ορέστη Καρνέζη, ούτε εξαντλείται στον Χάρη Μαυρία και τον Στέφανο Καπίνο. Ο Παναθηναϊκός συζητά και για τους πιο "μικρούς" του, τον Χουχούμη, τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Φουρλάνο, τον Λαγό. Και έχει θέσει στη διάθεση ατζέντηδων όλο το ρόστερ των παικτών που του ανήκουν, με την διευκρίνιση ότι όλοι πωλούνται.
Αυτός, οι πωλήσεις, είναι ένας εκ των βασικών πυλώνων στήριξης του σχεδίου του Γιάννη Αλαφούζου για την επιβίωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σήμερα, που η ΠΑΕ δεν έχει σοβαρά προσδοκώμενα έσοδα και έχει ανάγκες, έως τον Ιούνιο, της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδου πλην αυτής των πωλήσεων. Η διοίκηση φωνάζει τους παίκτες για "κούρεμα" συμβολαίων, ο Αλαφούζος σκοπεύει να ανοίξει κι άλλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, χτυπάει πόρτες φίλων και γνωστών επιχειρηματιών για να ζητήσει ενίσχυση, αλλά ξέρει ότι με αυτά δεν βγαίνει η σεζόν. Γι' αυτό και στηρίζει πολλά στις πωλήσεις ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο.
Είναι τέτοια, τόσο σοβαρά προβληματική η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ, που ο Αλαφούζος δεν βάζει το θέμα αυτό σε συζήτηση με προπονητή. Το είχε κάνει γνωστό στον Ζεσουάλντο Φερέιρα, το έχει μοιραστεί - η διοίκηση - με τον Χουάν Ρότσα. Ο κόσμος ζει με την εντύπωση ή την ψευδαίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Ιανουάριο για να ενισχυθεί αγωνιστικά. Στην πραγματικότητα αυτό που ελπίζει και εύχεται είναι να αποδυναμωθεί, δηλαδή να πουλήσει οποιονδήποτε αξιόλογο ποδοσφαιριστή διαθέτει, για να σωθεί. Και μάλιστα δίχως αριθμητικό περιορισμό, αν βασιστεί κανείς στην εικόνα που σχηματίζουν οι ατζέντηδες που έρχονται σε επαφή με τον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση είναι διατεθειμένη να πουλήσει όσους και όποιους, αρκεί να υπάρχουν ικανοποιητικές προσφορές.



πηγή: gazzetta.gr