Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

«Χρειάζεται restart το ελληνικό μπάσκετ»

«Χρειάζεται restart το ελληνικό μπάσκετ»
Άμεσα… restart χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ, προκειμένου να «ανθίσει» εκ νέου, καθώς τα προβλήματα πλέον είναι πολλά, όπως τόνισε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο «γιατρός» θα δώσει το «παρών» στον αυριανό φιλικό αγώνα των παλαιμάχων, που αγωνίστηκαν σε ομάδες της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναβιώσουν ένδοξες στιγμές του παρελθόντος. «Ίσως δούμε με σκαρπίνια τον Νίκο Γκάλη», ανέφερε για την παρουσία του Γκάλη στο φιλικό.

Αποσπάσματα, όσων είπε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στους 94,6:

Για το φιλικό των παλαιμάχων: «Θα αγωνιστώ κι εγώ στον αυριανό αγώνα. Αν χρειαστεί θα προσφέρω και τις ιατρικές μου βοήθειες. Γεγονότα σαν το αυριανό γεννούν μνήμες από όταν το μπάσκετ μιλούσε στην καρδιά του θεατή. Οι παίκτες που θα συμμετάσχουν, έχουν αφήσει το στίγμα τους στους Έλληνες φιλάθλους. Είναι μια πρωτοβουλία του συλλόγου Βετεράνων για φιλανθρωπικό σκοπό, λόγω των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Το εισιτήριο θα είναι στα 10 ευρώ και τα έσοδα θα δοθούν στο ίδρυμα του Αγίου Δημητρίου. Δεν ξέρω αν θα αγωνιστεί ο Νίκος Γκάλης, ίσως τον δούμε με σκαρπίνια».

Για την μη ενασχόλησή του με τα δρώμενα του μπάσκετ: «Βασικά είμαι πολύ απασχολημένος με την ιατρική, έχω κάνει στην Αμερική εξειδίκευση και ασχολούμαι πολλές ώρες με την επεμβατική θεραπεία πόνων. Αντιμετωπίζονται σύνδρομα πόνου, χωρίς να χρειάζονται χειρουργικές επεμβάσεις. Υπάρχει θεραπεία και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Παρακολουθώ από μακριά το μπάσκετ, αλλά δεν συμμετέχω στα κοινά αυτή τη στιγμή. Στεναχωριέμαι με την κατάσταση των δύο ομάδων μου (Ηρακλής, ΑΕΚ), όμως όπως είναι γενικά η κατάσταση στη χώρα τώρα, είναι γενικά τα πράγματα δύσκολα».

Για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης: «Στην Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή, λείπουν οι άνθρωποι με προσωπικότητα και οικονομική επιφάνεια για να αναλάβουν κάποια ομάδα και να την οδηγήσουν εκ νέου στην κορυφή. Καμία σχέση με το παρελθόν. Σίγουρα, οι οικονομική κατάσταση δεν βοηθά σε τέτοιες κινήσεις στην παρούσα φάση. τον δούμε με σκαρπίνια τον Νίκο Γκάλη».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Πλέον, η διαφορά είναι τεράστια των δύο ομάδων (Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού) με τις υπόλοιπες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Καμία σχέση με τα παλιά χρόνια. Έχουμε απλώς κόντρα Παναθηναϊκού Ολυμπιακού και οι άλλοι μόνοι τους.. Και ειδικά φέτος που έχει αποδυναμωθεί ο ΠΑΟ, είναι σχεδόν μόνος του ο Ολυμπιακός. Όσο υπάρχει αυτό το οικονομικό πρόβλημα στη χώρα μας, θα πρέπει να κάνουμε restart. Ίσως χρειαστεί ακόμα και να καταργηθεί η χρησιμοποίηση ξένων παικτών και να δώσουμε χώρο στα δικά μας παιδιά, προκειμένου να βγάλουμε νέους παίκτες. Ακόμα κι αυτό όμως είναι δύσκολο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: