Ο Μπιά Μαπούκου Τζούνιορ δημιούργησε μεγάλο επεισόδιο με τους περισσότερους συμπαίκτες του στην Παναχαϊκή, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Κούτσης να τον κατεβάσει από το πούλμαν της αποστολής.
Απίστευτα πράγματα έγιναν στην Παναχαϊκή λίγο πριν αναχωρήσει για την Αθήνα το πούλμαν της αποστολής. Συγκεκριμένα, ο Μπιά Μαπούκου Τζούνιορ δημιούργησε πολύ μεγάλο επεισόδιο με την πλειοψηφία των συμπαικτών του, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ' αυτών να κινηθούν εναντίον.
Έτσι, ο τεχνικός του συλλόγου, Γιώργος Κούτσης τον κατέβασε απ' το πούλμαν και εισηγήθηκε στη διοίκηση την παραδειγματική του τιμωρία. Η Πατρινή ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το συμβάν αυτό και εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, ενώ ενημέρωσε και τον μάνατζέρ του ότι δε θα μείνει ελεύθερος, αλλά θα πρέπει να βρει ομάδα που θα τον αγοράσει.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή
Ξένο σώμα με την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή αποτελεί ο Κογκολέζος ποδοσφαιριστής Mpia Mapuku Junior.
Ο Mpia Mapuku Junior λίγο πριν αποχωρήσει η Παναχαϊκή για την Αθήνα για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό δημιούργησε πολύ μεγάλο επεισόδιο με το σύνολο σχεδόν των συμπαικτών του με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να κινηθούν εναντίον του και ανάγκασε τον προπονητή της Παναχαϊκής Γιώργο Κούτση να τον κατεβάσει από το πούλμαν και να εισηγηθεί στην διοίκηση την παραδειγματική τιμωρία του.
Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή λυπάται ιδιαίτερα γιατί ένα εξαιρετικό ταλέντο σαν τον Mpia Mapuku Junior αυτοκαταστρέφεται με αυτόν τον τρόπο.
Η Π.Α.Ε. Παναχαϊκή ειδοποίησε τον μάνατζερ του για τα όσα συνέβησαν και του έκανε σαφές ότι ο ποδοσφαιριστής δεν πρόκειται να μείνει ελεύθερος και αν θέλει να συνεχίσει το ποδόσφαιρο πρέπει να βρει ομάδα να τον αγοράζει από την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή.