Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Το ασύλληπτο σχέδιο του Καντάφι (ΦΩΤΟ)

Καντάφι και αθλητισμός δεν πάνε μαζί -αν και στη Γιούβε έχουν αντίθετη άποψη- αλλά η είδηση που θα διαβάσετε, με τη συνδρομή της Graphic News, ξεπερνά τα αθλητικά όρια. Ίσως και τα ανθρώπινα...
Το ασύλληπτο σχέδιο του Καντάφι (ΦΩΤΟ)
Οι επαναστάτες της Λιβύης αναζητούν τον Καντάφι στο μεγαλύτερο δίκτυο τούνελ του κόσμου.
Όσο ο Μουαμάρ Καντάφι παραμένει άφαντος, τόσο πληθαίνουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Συνταγματάρχης διέφυγε από τη Λιβύη χρησιμοποιώντας το Great Man Made River, το τεράστιο δίκτυο από τούνελ που κατασκευάζει εδώ και 26 χρόνια το καθεστώς και φέρνει νερό σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της αφρικανικής χώρας.
Με δεδομένο ότι το τούνελ περνάει κάτω από το παλάτι και τα καταφύγια που χρησιμοποιούσε ο Καντάφι στην Τρίπολη, είναι πολύ πιθανό, ο πρώην ισχυρός άνδρας της Λιβύης μαζί με την οικογένειά του να διέφυγαν υπογείως προς άγνωστη κατεύθυνση.
Μπλε γραμμή: Τα κομμάτια του τούνελ που έχουν ήδη κατασκευαστεί
Κόκκινη γραμμή: Τα υπό κατασκευή μέρη
Σιέλ: Υδροφόρες περιοχές στα νότια της Σαχάρας, που διαθέτουν που διαθέτουν τα μεγαλύτερα γνωστά αποθέματα νερού στον κόσμο.
Κόκκινος στόχος: Πόλεις στις οποίες έχει κρησφύγετα ο Καντάφι.
Τι είναι το Great Man- Made River;
Το μεγαλύτερο αρδευτικό… σχέδιο του κόσμου ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1984 από το καθεστώς Καντάφι. Πρόκειται για ένα τεράστιο (στην κυριολεξία) υπόγειο δίκτυο σωλήνων -ύψους και πλάτους 4 μέτρων- που μεταφέρει νερό στις ερημικές περιοχές της Σαχάρας εξυπηρετώντας το 70% των κατοίκων της Λιβύης. Ο ίδιος ο Καντάφι συνηθίζει να το αποκαλεί "8ο θαύμα του κόσμου" και… δεν έχει και τόσο άδικο!
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: