Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Αποτυχία και ...επιτυχία με Ριέρα!!

Την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές το μόνο που απέμενε ήταν η επίσημη ανακοίνωση της Γαλατάσαραϊ. Ο Ριέρα ...δεν μένει πια εδώ!
Αποτυχία και ...επιτυχία με Ριέρα!
Γράφει ο Μιχάλης Τσαμπάς.
Κάτι σαν την παλιά διαφήμιση... ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε θύμισε η μεταγραφή του στον μεγάλο τουρκικό σύλλογο.
Έγινε η πρόταση που τον... θάμπωσε από τα τσουβάλια με τα ευρώ, πήγε στα γραφεία του Ολυμπιακού πίεσε-πίεσε και στο τέλος τα κατάφερε. Στην τελική δεν ήταν δυνατό οι «ερυθρόλευκοι» να κρατούσαν στο ρόστερ τους ένα τόσο... βαρύ όνομα όταν ο ίδιος με κάθε τρόπο έδειχνε πως έψαχνε να «χαιρετίσει» για... άλλη γη, άλλα μέρα.
Στον ένα χρόνο που έμεινε στην Ελλάδα ο Ριέρα πρόλαβε να δει ένα αεροδρόμιο να... βουλιάζει για πάρτη του, πρόλαβε να δει μαφιόζους να μπουκάρουν με καλάζνικοφ στο σπίτι του, πρόλαβε να πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα Ελλάδος, να πετύχει μερικά γκολ, να βγάλει μερικές ασίστ και... ως εκεί. Τίποτα περισσότερο.
Θα πει κανείς και γκολ έβαλε και ασίστ έβγαλε τι άλλο να κάνει; Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όταν για παράδειγμα Μιραλάς και Φουστερ πήγαν στον Ολυμπιακό με... ψίχουλα σε σχέση με όσα δαπάνησε ο Μαρινάκης για τον Ισπανό της Λίβερπουλ τότε καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει θέμα! Το γεγονός ότι δύο 24ωρα αφού έχουν λήξει οι μεταγραφές στην Ελλάδα, οι πρωταθλητές παραχωρούν τον Ριέρα λέει πάρα πολλά.
Ομολογία αποτυχίας για μια μεταγραφή που περνάει στην μακρά λίστα των... μεγάλων ονομάτων που δεν έπιασαν; Μάλλον αυτό είναι. Μην ξεχνάμε ότι το χαρτί που υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι έγραφε πάνω τέσσερα χρόνια. Μόλις στον πρώτο αλλάζει φανέλα.

Αποτυχία και... επιτυχία γράφει ο τίτλος του editorial και σίγουρα το δεύτερο αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Καταφέρνει να... απαλλάξει την ομάδα του από ένα βαρύ συμβόλαιο και το κυριότερο χωρίς να ανοίξει μύτη στο λιμάνι. Όλοι όσοι το περασμένο καλοκαίρι μέσα στον ήλιο έβγαζαν στιχάκια για το τι θα κάνει ο Ριέρα στην εν Ελλάδι παραμονή του, ίσως τώρα να ξανασκέφτονται αν άξιζε η... αναμονή στο λιοπύρι.
Πάντως δεν αντέδρασαν. Άλλωστε και τα διαρκείας πουλήθηκαν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς και το sold out ενόψει Μαρσέιγ έγινε. Έτσι μάλλον ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, που βάζει κάποια καλά λεφτά στο ταμείο της ομάδας από το deal με τους Τούρκους, θα πρέπει να νιώθει ευτυχής από την συμπεριφορά των φίλων της ομάδας του.
Ειδικά γνωρίζοντας ότι από τις 12 μεταγραφές που έκανε ως τώρα (σ.σ αφού ψάχνονται για επιθετικό) ο Ολυμπιακός για βασικούς ο Βαλβέρδε υπολογίζει μόλις δύο. Τον Μακούν και τον Κονστάντζο!
Πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: