Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

"Η πολιτική δεν παίζει μπάσκετ, αλλά είναι επιπλέον κίνητρο!"

Και για πολιτικούς λόγους θέλουν τη νίκη στον αγώνα με την Ελλάδα οι Σκοπιανοί, όπως παραδέχθηκε ο σέντερ του ΠΑΟΚ, Τεό Γκετσέφσκι.
"Η πολιτική δεν παίζει μπάσκετ, αλλά είναι επιπλέον κίνητρο!"
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το σημερινό ματς:
«Ο κόσμος μας έκανε πολλά χιλιόμετρα για να φτάσει μέχρι εδώ και να μας υποστηρίξει. Και θέλει πολύ να νικήσουμε την Ελλάδα. Για πολιτικούς λόγους. Το θέλουμε κι εμείς, γιατί ξέρουμε πως θα τους ικανοποιήσουμε. Η πολιτική δεν παίζει μπάσκετ, αλλά είναι επιπλέον κίνητρο για καθέναν από εμάς. Σε όλα τα παιχνίδια παίζουμε για τη νίκη. Το χρωστάμε στους ταξιδιώτες από τη χώρα, που κόπιασαν για να έρθουν και είναι υπερήφανοι για μας. Είδατε πώς έκαναν επειδή νικήσαμε την Κροατία. Φανταστείτε τι θα γίνει αν νικήσουμε και την Ελλάδα. Είμαστε μαχητές και δεν πρόκειται να παραδοθούμε σε κανέναν. Η Ελλάδα είναι το φαβορί, αλλά και η Κροατία ήταν. Ας μην το ξεχνάμε αυτό. Ποτέ δεν έχουμε στο μυαλό μας την ήττα, δεν πρόκειται να παραδοθούμε αμαχητί σε κανέναν».
Για την Εθνική Ελλάδος:
«Είναι καλή, συνδυάζει εμπειρία και νεανικό ενθουσιασμό. Έχει ξεκινήσει με δύο νίκες και θέλει να μείνει αήττητη. Χρειάζεται προσοχή γιατί έχει ταλέντο. Εμείς, όμως, δεν φοβόμαστε κανέναν. Θα παλέψουμε για 40 λεπτά και απέναντι στην Ελλάδα. Αν τα καταφέρουμε, έχει καλώς. Ακόμα, όμως, κι αν χάσουμε, θέλουμε να έχουμε κάνει υπερήφανους τους οπαδούς μας. Στα χαρτιά είμαστε το αουτσάιντερ, αλλά τα χαρτιά δεν παίζουν μπάσκετ. Μέσα στο γήπεδο κρίνονται τα πάντα. Και εμείς έχουμε δείξει πως ξέρουμε να ανατρέπουμε τα προγνωστικά. Και το 2009 κανείς δεν περίμενε ότι θα προκριθούμε στη δεύτερη φάση, αλλά εμείς τα καταφέραμε. Το ίδιο θέλουμε να γίνει και τώρα. Η ήττα της πρεμιέρας από το Μαυροβούνιο μας ενόχλησε, διότι ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να πάρουμε. Ευτυχώς, μπορέσαμε να μείνουμε ζωντανοί έως το τέλος απέναντι στην Κροατία, γιατί βρεθήκαμε 12 πόντους πίσω. Αυτό αποδεικνύει ότι είμαστε μαχητές και δεν σταματάμε να παλεύουμε. Έχουμε πλέον ελπίδες πρόκρισης και θα τις κυνηγήσουμε μέχρι τέλους. Ακόμα κι αν χάσουμε από την Ελλάδα, πάλι μπορούμε. Αλλά αν κερδίσουμε, μπορούμε να ονειρευόμαστε».
Για τα ατού της "Γαλανόλευκης":
«Ξέρουμε τον Ζήση, τον Μπουρούση, τον Φώτση και τους υπόλοιπους έμπειρους. Τους αντιμετωπίσαμε και πριν από δύο χρόνια και τότε δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε τη νίκη. Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η Ελλάδα έχει μεν απουσίες, αλλά κανείς δεν την υποτιμά. Παίζει άλλωστε με άλλο στυλ. Θεωρώ ότι εμείς είμαστε καλύτεροι από τότε και ο ΜακKάλεμπ θα μας δίνει μεγάλη βοήθεια. Μαζί με τον Ιλιέφσκι αποτελούν εξαιρετικό δίδυμο στην περιφέρεια και οι υπόλοιποι κάνουμε τη δουλειά μας. Θα είναι ένα πάρα πολύ δυνατό παιχνίδι και ελπίζουμε για δεύτερη συνεχή βραδιά να αποδείξουμε ότι τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώνονται πάντα. Είπαμε, άλλο είναι τα χαρτιά, άλλο το παρκέ».
Για το θέμα παραμονής του στον ΠΑΟΚ:
«Θέλω να μείνω, πέρασα δύο πολύ ωραία χρόνια στην πόλη, αλλά είναι θέμα συμφωνίας. Ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχω καμία πληροφόρηση από την ημέρα που ήλθα στη Λιθουανία. Και, για να πω την αλήθεια, προσπαθώ να μείνω συγκεντρωμένος στην εθνική. Με τα επαγγελματικά μου ασχολείται ο μάνατζέρ μου. Πληροφορήθηκα ότι μπορεί να παίξει για τον ΠΑΟΚ ο Μαγκέτι, είναι πολύ καλό για την ομάδα. Έγινε χαμός απ' ό,τι έμαθα στο αεροδρόμιο. Είναι σημαντικό να δυναμώσει ο ΠΑΟΚ».

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: