Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Διπλό στη Ρίγα για την "Μπαλαδόφατσα"

Η Εθνική δε λέει να αγιάσει! Ο τραυματισμός του Νίνη επισκίασε την μεγάλη χαρά που έφερε το δικό του γκολ και ο Αποστόλης Λάμπος από το Τελ Αβίβ κάνει τον απολογισμό των ζημιών.
Διπλό στη Ρίγα για την "Μπαλαδόφατσα"
Η ώρα έδειχνε περασμένα μεσάνυχτα και στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή της εθνικής μας ομάδας κανείς δεν είχε όρεξη να γιορτάσει τη σπουδαία νίκη στο Τελ Αβίβ.
Ο λόγος ήταν ότι απουσίαζε ο Σωτηράκης που τους είχε χαρίσει τη νίκη με το καταπληκτικό του γκολ. Όλοι περίμεναν ανυπόμονα τα νέα από το νοσοκομείο. Ωστόσο η έκφραση απογοήτευσης που έύκολα διέκρινε κανείς στο πρόσωπο του Νίνη την ώρα που αποχωρούσε από το Μπλούμφιλντ με δεμένο το γόνατο, δεν άφηνε περιθώρια για περαιτέρω πανηγυρισμούς.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα νέα ήταν άσχημα. Ρήξη χιαστών για τον πρωταγωνιστή της μάχης του Τελ Αβίβ, και νέες εξετάσεις στην Αθήνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για μερική ή ολική ρήξη... Τα χαμόγελα ήταν πλέον είδος υπό εξαφάνιση. Ο Νίνης θα αναχωρήσει άμεσα για την Αθήνα όπου την Κυριακή θα υποβληθεί σε νέα μαγνητική για να εξακριβωθεί το μέγεθος της ρήξης και ασφαλώς το χρονικό διάστημα της απουσίας του από τους αγωνιστικούς χώρους.
Κι όλα αυτά σε μία περίοδο που η "μπαλαδόφατσα" του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε πάρει τα πάνω της. ("Μπαλαδόφατσα" είχε χαρακτηρίσει τον Νίνη ένας από τους πρώτους προπονητές του, ο Κώστας Ταράσης την ημέρα που ο Μουνιόθ τον έβαλε για πρώτη φορά να παίξει με το Αιγάλεω στις 7 Ιανουαρίου του 2007). Εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού και της Εθνικής, ο Νίνης έδειχνε πλέον έτοιμος για πολύ μεγάλα πράγματα. Ακόμα είναι φυσικά, απλά δόθηκε μια μικρή παράταση.
Έτσι λοιπόν ήρθε να προστεθεί αλλο ένα πρόβλημα στο Φερνάντο Σάντος. Κι αν χαριτολογώντας μιλάγαμε για ευχέλαιο τις προηγούμενες μέρες, πλέον στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά. Λες και την έχουν μουτζώσει. Λες και την έχουν ματιάσει. Λες και την έχουν καταραστεί.
Αυτή η ομάδα από τότε που ανέλαβε ο Σάντος δε σταματά να μετρά απώλειες για οποιοδήποτε λόγο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κι όμως, ατσάλινη συνεχίζει το έργο της με ένα εκπληκτικό 13 στα 13 να ορθώνει ανάστημα σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται. Ο Γιώργος Καραγκούνης το είπε στη συνέντευξη που έδωσε στη NOVA. "Κάθε πρόβλημα μας δένει πιο πολύ. Και κάθε ένας δίνει το κάτι παραπάνω όταν τα πράγματα δυσκολεύουν."
Όπερ και εγένετο! Η κλήση για τα δύο παιχνίδια με Ισραήλ και Λετονία ήταν η πιο δύσκολη για τον Σάντος, ο οποίος δε σταματά να λέει πως πιστεύει κάθε παίκτη που φωνάζει στην ομάδα. Κι εκείνοι δεμένοι σφιχτά κατέθεσαν ψυχή. Απόλυτα συγκεντρωμένοι και προσηλωμένοι στην τακτική του προπονητη τους τα πήγαν περίφημα. Ποιος προπονητής θα χρησιμοποιούσε τον Ζαραδούκα, όταν μάλιστα επρόκειτο να αγωνιστεί απέναντι στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του Ισραηλινού ποδοσφαίρου;
Εκείνος το έπραξε και δικαιώθηκε. Δεν υπάρχει σημαντικότερο πράγμα σε έναν προπονητή από το να δείχνει εμπιστοσύνη στους παίκτες του. Γιατί κι εκείνοι τότε γεμίζουν αυτοποεποίθηση. Κι ο Ζαραδούκας ήταν εκ των κορυφαίων, κάνοντας τον Μπεναγιούν να τον μνημονεύσει στις δηλώσεις του λέγοντας: "Με δυσκόλεψε πολύ ο προσωπικός μου αντίπαλος και δεν κατάφερα να βρω χώρους να μπω στην περιοχή." Ο Μπεναγιούν, που από την Τσέλσι μεταγράφηκε στην ʼρσεναλ παρακαλώ.
ʼξιος συμπαραστάτης του Σάντος σε αυτή την προσπάθεια, ήταν ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Κατσούρ ήταν ο δεύτερος μας προπονητής. Εντός του γηπέδου καθοδηγούσε μαεστρικά τους συμπαίκτες του και κυρίως τους "νέους" Μάκο και Ζαραδούκα με συμβουλές βγαλμένες από την εμεπιρία του σε τέτοια ματς. Εκπληκτικοί σε απόδοση ήταν και οι δύο Παπαδόπουλοι στο κέντρο της άμυνας. Ιδιαίτερη αναφορά στον Κυριάκο, ο οποίος μοιάζει να παίρνει φανέλα βασικού στο σπίτι του. ʼλλο ένα φανταστικό ματς με το εθνόσημο έκανε κι ο Τοροσίδης ο οποίος παρέα με τον άτυχο Νίνη συνθέτουν ένα εκπληκτικό δίδυμο στη δεξιά πλευρά.
Πλέον στο παιχνίδι με τη Λετονία στην παρέα προστίθενται ο Παπασταθόπουλος που εξέτισε την ποινή του κι ο Αλέξανδρος Τζιόλης λίγες μέρες μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τη Σανταντέρ. Στις απώλειες έχουμε τους τραυματίες Νίνη, Καφέ, Φωτάκη, Σπυρόπουλο και τους τιμωρημένους Κατσουράνη και Τοροσίδη.
Φυσικά μην ξεχνάμε ότι ο Τζιόλης κι ο Τζαβέλλας δεν είναι ιστο 100% της κατάστασης τους καθώς το καλοκαίρι δεν έχουν κάνει ολοκληρωμένη προετοιμασία. Ενώ μικρά προβληματάκια αντιμετωπίζουν κι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με τον Γιώργο Καραγκούνη, χωρίς να υπάρχει ανησυχία για τη συμμετοχή τους στη Ρίγα. Για όλους αυτούς, καλούνται να αγωνιστούν για το διπλό στη Λετονία οι εναπομείναντες πολεμιστές του Σάντος. Λέτε να δεθούν ακόμα περισσότερο;
ΥΓ 1: Η αμυντική λειτουργία ήταν εξαιρετική. Στη Λετονία δε θα είναι άσχημο ένα αμυντικό δίδυμο με Παπασταθόπουλο και Αβραάμ και με αμυντικό μέσο τον Κυριάκο Παπαδόπουλο. Στη Σάλκε εκεί αγωνίζεται αλλωστε. Μιλάμε για την άμυνα του μέλλοντος!
ΥΓ 2: Η εμφάνιση στο Μπλούμφιλντ δε θύμισε λίγο μέρες EURO 2004;
ΥΓ 3: Η Εθνική θα προπονηθεί το Σάββατο το απόγευμα στο Ραμάτ Γκαν και την Κυριακή θα πετάξει για την Λετονία.
ΥΓ 3: Διπλό στη Ρίγα για τον Νίνη! Περαστικά...Σωτήρη!
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: