Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Η Premier League γεμίζει τα βρετανικά ταμεία!!

Το βρετανικό υπουργείο οικονομικών τρίβει τα χέρια του, βλέποντας τη φετινή περίοδο των μεταγραφών να εκτινάσσει τις απολαβές των ποδοσφαιριστών της Premier League.
Η Premier League γεμίζει τα βρετανικά ταμεία!
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρείας λογιστών Saffery Champness, η οποία έχει πελάτες πολλούς παίκτες, τα φορολογικά έσοδα από τις 20 ομάδες της Premier League θα ξεπεράσουν φέτος τις 1 δις. στερλίνες!

Αυτό σημαίνει αύξηση σχεδόν κατά το 1/3 σε σχέση με πέρυσι, τη στιγμή, μάλιστα, που το European Club Accosiation, που εκπροσωπεί περίπου 200 ομάδες απ’ όλη την Ευρώπη, τονίζει ότι τα μέλη της αγνόησαν τις εκκλήσεις της ΟΥΕΦΑ για συγκράτηση των δαπανών τους, σε μια εποχή που ο κόσμος περνάει εξαιρετικά δύσκολα.

Τα τηλεοπτικά και το 50%

Τα έσοδα των ομάδων της Premier League, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, αυξήθηκαν φέτος κατά 30%. Ως γνωστόν, η βρετανική κυβέρνηση εφαρμόζει από πέρυσι φορολογικό συντελεστή 50% στα υψηλά εισοδήματα.
Ετσι, λοιπόν, οι 20 ομάδες του αγγλικού πρωταθλήματος θα αποδώσουν φέτος υψηλούς φόρους και θα υπερβούν τις 725 εκατ. στερλίνες που έδωσαν πέρυσι. Όπως γράψαμε και παραπάνω, αναμένεται να δοθούν πάνω από 1 εκατ. ευρώ στην κυβέρνηση.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: