Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

"Αισθάνομαι Έλληνας όσο και οι υπόλοιποι και ακόμα περισσότερο"

Την απάντησή του στον Γιώργο Μπόγρη , που διαφωνεί με την παρουσία Ελληνοαμερικανών στην Εθνική, έδωσε ο Μάικ Μπράμος.
"Αισθάνομαι Έλληνας όσο και οι υπόλοιποι και ακόμα περισσότερο"
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Sportday:
Για το κλίμα στην ομάδα:
"Περνάμε ωραία στην Εθνική κι αυτό είναι σημαντικό. Είναι η πρώτη μου εμπειρία από τέτοια κατάσταση, δεν ήξερα καν τι είναι το Ευρωμπάσκετ πριν από μερικά χρόνια. Ο Μπουρούσης, ο Ζήσης, ο Φώτσης είναι οι αρχηγοί και μας δείχνουν τον δρόμο. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και νομίζω ότι αυτό φαίνεται. Μέχρι τώρα όλα είναι καλά και ελπίζω αυτό να κρατήσει έως το τέλος".
Για την εικόνα των δύο πρώτων αγώνων:
"Δεν παίζουμε πολύ καλά έως τώρα. Το θεωρώ κατά κάποιον τρόπο λογικό. Είμαστε μια ομάδα που μαζεύτηκε πριν από ενάμιση μήνα και προσπαθεί κάθε μέρα να βελτιωθεί. Ο ένας να μάθει το παιχνίδι του άλλου. Σε σχέση με την πρεμιέρα, ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ματς. Κι αυτό θέλουμε να το συνεχίσουμε. Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να βελτιωνόμαστε. Έχουμε πολλά περιθώρια για να γίνουμε καλύτεροι, δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση και οι προπονητές μάς βοηθούν πάρα πολύ. Μας προετοιμάζουν άριστα, ξέρουμε τα πάντα για τους αντιπάλους μας κι εμείς δεν έχουμε παρά να εκτελέσουμε τις εντολές τους. Η άμυνα είναι το όπλο της Ελλάδας και το χρησιμοποιούμε όσο καλύτερα γίνεται. Όσο θα παίζουμε άμυνα δεν θα φοβόμαστε κανέναν. Θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ρυθμό και ψυχολογία στην επίθεση".
Για την εμπειρία του Ευρωμπάσκετ:
"Είναι εδώ οι καλύτεροι της Ευρώπης και αυτό τα λέει όλα. Κορυφαίοι παίκτες του ΝΒΑ και οι καλύτεροι της Ευρωλίγκας. Είναι διοργάνωση υψηλού επιπέδου και αποδεικνύεται από τα ονόματα που ταξίδεψαν στη Λιθουανία. Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και είμαι χαρούμενος που τη ζω από μέσα".
Για το πόσο έλληνας αισθάνεται:
"Όπως όλοι οι άλλοι και ακόμα περισσότερο. Μεγαλώσαμε με τους συγγενείς να μας μιλούν συνέχεια για την Ελλάδα. Μας μετέδωσαν την αγάπη τους για τη χώρα και χαίρομαι που τους κάνω υπερήφανους. Ξέρω πόσο τους αρέσει που παίζω για την Ελλάδα. Και το ίδιο συμβαίνει με τον Κώστα, τον Νικ, τον Πατ και τους υπόλοιπους. Είμαι υπερήφανος που παίζω για την Ελλάδα και θέλω να το κάνω για πάντα".
Για τους... ευρωπαίους αμερικανούς των άλλων ομάδων:
"Από τη στιγμή που το επιτρέπει ο κανονισμός, δεν μπορούμε να πούμε κάτι. Υπάρχουν πολλοί αμερικανοί στο Ευρωμπάσκετ και ο ΜακΚάλεμπ είναι από τους καλύτερους. Θα προετοιμαστούμε για να τον αντιμετωπίσουμε, αυτή είναι η δουλειά των προπονητών που μας αναλύουν τα πάντα. Αλλά δεν είναι μόνο ο ΜακΚάλεμπ, υπάρχουν κι άλλοι καλοί παίκτες στην ΠΓΔΜ. Αν σταθούμε μόνο σε έναν παίκτη, θα έχουμε πρόβλημα".
Για την επιστροφή του στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού:
"Θέλω να γυρίσω, δεν το κρύβω. Είναι μια πρόκληση για μένα να αγωνιστώ σε έναν από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ευρώπη. Να παίξω στην Ευρωλίγκα, την κορυφαία διοργάνωση. Θέλω να παίξω στον Ολυμπιακό, αλλά είμαι παίκτης της Γκραν Κανάρια. Εκεί ανήκω, συνεπώς όλες οι άλλες δουλειές ανήκουν στον μάνατζέρ μου. Έχω συμβόλαιο και δεν επιθυμώ να πιέσω κανέναν. Αν προχωρήσει κάτι στην Ελλάδα, φυσικά και δεν πρόκειται να πω όχι. Αλλά τώρα εδώ στη Λιθουανία είναι προτιμότερο να μιλάμε για την Εθνική".

Δεν υπάρχουν σχόλια: