Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν πίστευε κανένας σε νίκη της!!

Η 25χρονη Αμερικανίδα Τζένι Μπάρινγκερ Σίμπσον κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα των 1.500 μ. με τον χειρότερο χρόνο στην ιστορία του αγωνίσματος στο θεσμό
Δεν πίστευε κανένας σε νίκη της
Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Η αξία του βέβαια δεν μειώνεται ούτε στο ελάχιστο.
Οπως αποκάλυψε μάλιστα η ίδια, έτρεξε και για την αδελφή της που υπηρετεί στο σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών με ένα σύντομο πέρασμα από το Ιράκ.
Τα έδωσε όλα στα τελευταία 50 μέτρα της κούρσας με την εικόνα της αδελφής της να απολαμβάνει τον εθνικό ύμνο της πατρίδας τους για χάρη της Τζένιφερ.
Η τελευταία φορά που μία Αμερικανίδα έκοβε πρώτη το νήμα στα 1.500 μ. ήταν το 1983 στο Ελσίνκι, με πρωταγωνίστρια την περίφημη Μέρι Ντέκερ.
Η Τζένιφερ μέχρι πρότινος ήταν αθλήτρια των 3.000 μ. στιπλ και μάλιστα είχε πάρει την 5η θέση στο προηγούμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου.
Η αδελφή της όμως την έπεισε να αλλάξει αγώνισμα με τη διαίσθηση ότι θα πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στα 1.500 μ.
Kαι είχε δίκιο, σε διάστημα ενός χρόνου πέτυχε το θαύμα.
Η κούρσα πήγε αργά και η Τζένιφερ ήταν εκεί, την κατάλληλη στιγμή, στο κατάλληλο μέρος, με τους κατάλληλους, όπως αποδείχθηκε, αντιπάλους.
Κι όμως πέρυσι αντιμετώπισε πάμπολλα προβλήματα τραυματισμού, ενώ είχε το μυαλό της, όπως όλες οι γυναίκες, στον επερχόμενο γάμο της με τον σύζυγό της Τζέισον.
Ετρεχε σε ρηχή πισίνα, έμενε για ώρες σε θάλαμο με έλλειψη βαρύτητας, έκανε άπειρες θεραπείες και έτρεχε για νυφικό.
Τελικά όλα κύλησαν υπέροχα.
Η Τζένιφερ έγινε νυφούλα, πήγε ταξίδι του μέλιτος στη Σάντα Λουτσία και έτρεξε στον τελικό των 1.500 μ., χωρίς κανείς να τη θεωρεί φαβορί για ένα μετάλλιο.
Ούτε στα έντυπα που ετοιμάζει το γραφείο Τύπου της ομάδας των ΗΠΑ υπήρχε το παραμικρό σχόλιο πέραν της πρόκρισής της στον τελικό.
Με λίγα λόγια, δεν πίστεψαν στη νίκη της ούτε και οι ίδιοι οι συμπατριώτες της.
Μόνον ο σύζυγός της και η αδελφή της είχαν εμπιστοσύνη στο πείσμα της. Το έβλεπαν, το έπαιξαν άραγε;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: